Windows Vista
Vista ma uplne iny memory management nez predchadzajuce verzie Widli, takze to ze zerie 3/4 je v poriadku, co sa tyka bootu, tak Visty mi na mojom ntb Turion 1.8, 512 RAMky, nabiehali rychlejsie nez XPcka. Subjektivne sa mi Visty co sa tyka vzhladu nepacia - Classic rulez, kym sa clovek k niecomu doklika, tak dovi dopo. UAC no comment, typicka ukazka ako sa da jednoduca vec maximalne doyebabrat.
presne tak, win xp sa ukazali ako zivotaschopny system hlavne vdaka obrovskemu rozmnozeniu PCciek od 2001, teda licencii sa v absolutnych cislach predalo ovela ovela viac ako w98 a pod.trizzo napísal:...
na winxp - pokial sa dobre nainstaluje, trosku odladi, nahodia spravne aplikacie sa v 99 percent pripadov neda stazovat.
hojko pozeram, ze robis e bu bu bu 
nebude to take kriticke a ak sa mam vyjadrit k teme, tak mi je to jedno aka bude, ak sa mi nebude pacit, tak vypnem aero a som za vodou. nebudem sa tu tvarit, ze mi vista nesedi, je to evolucia, kazdy na nu raz prejdeme (tak ako sme presli 95->98->2000->XP, nedajboze aj ME
.
najvacsim bubakom je ocividne pamat a jej sprava - to asi tiez nebude take horuce, chce to par mesiacov zivej prevadzky u uzivatelov a potom uvidime, co este vyplave na povrch.
vzhladom na subscription pridu visty zadarmo (uz vopred dakujem MS
), nevidim dovod preco nevyskusat ostru verziu ...
nebude to take kriticke a ak sa mam vyjadrit k teme, tak mi je to jedno aka bude, ak sa mi nebude pacit, tak vypnem aero a som za vodou. nebudem sa tu tvarit, ze mi vista nesedi, je to evolucia, kazdy na nu raz prejdeme (tak ako sme presli 95->98->2000->XP, nedajboze aj ME
najvacsim bubakom je ocividne pamat a jej sprava - to asi tiez nebude take horuce, chce to par mesiacov zivej prevadzky u uzivatelov a potom uvidime, co este vyplave na povrch.
vzhladom na subscription pridu visty zadarmo (uz vopred dakujem MS
tak akurat som si dnes kupil nove cislo pc space a presne tomu to sa tam venuju " ze kolko zere vista" no pravdu povedat bol som po precitani velmi milo prekvapeny...ako minimum pre pracu tam bolo 512mb ram....a pri pouzivani rozhrania aero je optimum 1gb takze si myslim ze kazdy novy ale aj ovela starsi pc tieto poziadvaky hravo zvlada...vyvoj ide dopredu, XP uz ma takmer 6rokov takze je cas na zmenuhojko napísal:brm: Rozdiel vyuzitia ramky medzi 98 a XP je par mega, kedzeto oproti XP je to aj pol giga. Len tak informacne, kolko zozerie Vista po novej instalacii a kolko ma za behu uz par programov, ktore bezia na pozadi (antivirak, firewall, nejake drivre...)???
ano mas pravdu XP podporuju dvoj jadrove procaky lenze ich nevyuzivaju,to sa zmeni s prichodom visty....bohuzial dnes je vo svete taky trend ze vyrobcovia hardveru su daleko pred vyrobcami softwaru.......a len pre info s ovladacmi na starsi hardver by pri viste nemal byt problem nakolko ma vysta obsahovat 19500 ovladacov...dnes som to cital2 jadra - no a? sak XP podporuju viacjadrove procesory v pohode.
64-bit - super osial....ale kde su aplikacie? Ktore hry pouzivaju standardne 64-bit instrukcie? Ktore "Office" aplikacie pouzivaju 64-bit adresovanie pamati??? Ziadne...samozrejme zatial. A pokial nebudu vsetky aplikacie 64-bit "pozitivne", nema zmysel pouzivat 64-bit system.
no ale ked si este predstav ze na pozadi ti bezi antivirak,firevall,nejake icq,este utilitky tak 386mb ram je malo...minimum pre v pohode pracu je 512...killa_bee napísal:S tou ramkou to je <>vina, na ntb mam 512, odratam 128 na grafiku a slapalo to velmi svizne. Pod pracou rozumiem klasiku Word, Excel, i-net, remote desktop sessny, emaily.....
Aha už viem čo myslíte. Tá gigová ramka sa mi zíde na to že budem používať XP - SP2 a ostane mi kopa miesta na Messenger, ICQ, Skype, Antivir, Firewall, napaľovanie, konvertovanie... To všetko beží naraz... Vista zlacnie a bude toho vela tak za rok dva a potom budem mať dobrý počítač a vtedy ho dám.
poviem k tomu len tolko... pred 8 rokmi som bol stastnym pouzivatelom OS win 98 SE cz... mal som ho nahodeny na 850 durone s 256 ram, rok dva na to vysiel win XP, pametam sa ako to kazdy odsuval na vedlajsiu kolaj - vcetne mna, ze nepodporuje niektory hry, ze je ovela narocnejsi atd atd... teraz nemozem dopusit... ano vista je narocnejsia, ale za take dva tri roky to bude bezne pouzivany OS ktory bude mat nahodena vacsina fora a XP bude vybehove
takto to proste chodi
K teme - vistu zatial nechcem 1. - nevidim uzitocny dovod aby som si ju instaloval, za 2. - nemam na to HW, ale urcite viem ze instalovat ju budem v buducnosti musiet
K teme - vistu zatial nechcem 1. - nevidim uzitocny dovod aby som si ju instaloval, za 2. - nemam na to HW, ale urcite viem ze instalovat ju budem v buducnosti musiet
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
O dva az tri roky bude mozno uplne nieco ine, nemyslim si, ze Vista bude v tom case prevladat na XP, pretoze vela ludi ostane pri XP. No ale uvidime... Ja sa zatial na prechod vobec nechystam, aj ked HW na to v pohode mam, ale nepotrebujem sa chvalit tym, ze mam pekne okna a najnovsi Win. Keby to prinieslo nieco prevratne a revolucne, tak je to ine, ale takto???
-
last_knight
Light Professional
ja ostavam pri XP, alebo linuxe, ako napisal Hojko na napalovanie, surfovanie, prehravanie filmov a hudby nepotrebujem Vistu. S terajsou konfiguraciou pc som spokojny, nepotrebujem kupovat hw kvoli Viste, ked tak aby som si ulahcil zivot na terajsom systeme. Okrem toho kym budu poriadne softy na Vistu, tak to potrva.
Tak tak, aj samotný zakladateľ témy chce Vistu až neskôr a viete čo ma presvedčilo? Práve vy! A niekto tvrdí že internet je len virtuálna blbosť, že si píšeš s ľuďmi ktorých si nevidel ani v živote neuvidíš... ALE... Bol som u kamoša a ten mi pchal Vistu pod nos. Nechceš? Napálim ti! Keby dám naňho tak už mám Vistu nahodenú a potom by som sa mohol ísť sťažovať na fórum pre lamky že mi nejde to a hento. Hentí čo majú avatarov simpsona a rytiera majú pravdu, prečo by som sa mal zbavovať XP keď je dobrý? A keď si chcem zahrať svoje obľúbené DOS-ácke hry zo 486-ky tak stačí stiahnúť emulátor a môžem hrať od Atarai cez Commodore po 386-ku všetky svoje oblúbené Old School Games
XP je dobrý! Ale dám si Vistu. Neskôr...
XP je dobrý! Ale dám si Vistu. Neskôr...
väcsine zvas odporucam aby ste si precitali nejake info otom co ma mat novy windows vlastne nove stavim sa ze 90% zvas vistu este ani nevidelo a uz odsudzujete ze naco mi preboha bude ked tam neni "nic" nove
Kód: Vybrať všetko
http://pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=7269&Itemid=89&limit=1&limitstart=0Kód: Vybrať všetko
http://pctuning.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=8096&Itemid=89&limit=1&limitstart=0presiel som si to cele, vsetko je sice pekne, ale neviem na co by mi realne bolo mnozstvo tych novych veci
pocitac pouzivam sam, potrebujem admin konto stale - nebojim sa, ze nejakym zasahom si znefunkcnim pocitac, takze cele centrum zabezpecenia mam pod dohladom
IE7+novy FW - dakujem neprosim, radsej pouzijem nejaky komercny soft
aero, alebo vychytavka ako animovana plocha? povedzme ze iny dizajn v XP by som privital, aj ked momentalne existuje mnozstvo ala vista packov stale su spravene tak na 90% a tych zvysnych 10% je odflaknutych takze sa mi ta tema nepaci, ale naco su mi priehladne okna? pouzivam mirandu, kde sa mi napr priehladnost absolutne nepaci, a plochu beriem ako plochu ktoru mam 90% casu prace pri pocitaci zakrytu, takze vylepsenie v tomto smere nepotrebujem
jedna vec ma potesila, moja nocna mora ked som ako jednu z prvych veci na mojom novom pc s win95 zmazal program files, lebo som videl ze som tam nainstaloval jednu hru a ked ma omrzela tak som preventivne zmazal cely adresar
Compatibility Redirector, Virtual Store
V systému Windows Vista existuje tzv. Virtual Store. To je adresář, do kterého se opravdu ukládají soubory, které by měly být zapsány do systémových adresářů jako jsou Program Files nebo Windows. Pokud se tedy uživatel snaží zapsat například textový soubor do složky Program Files, Compatibility Redirector přesměruje vytvářený soubor do uživatelovy složky v rámci Virtual Store. Stejné je to pak s běžícími aplikacemi - pokud zapisují do registrů, Program Files nebo Windows, mají v Low Privilege Service přístup pouze k Virtual Store. Technologie se ale nejmenuje pouze Redirector, nýbrž Compatibilty Redirector. Vše musí pracovat tak, aby si aplikace nevšimla toho, že soubory jsou přesměrovány, jinak by došlo k I/O chybě. Každý uživatel má v rámci svého účtu vlastní Virtual Store.
rozmyslal som nad prechodom na vistu, ale nechce sa mi do toho, zmazat kopec veci, rozdelit disk, atd, naco ked mi XPpro sluzi tak ako ma? pre mna so 160GB diskom je luxus mat aj XP aj vistu, ak sa rozhodnem ze si ju dam urcite ju najskor vyskusam cez vmware
pocitac pouzivam sam, potrebujem admin konto stale - nebojim sa, ze nejakym zasahom si znefunkcnim pocitac, takze cele centrum zabezpecenia mam pod dohladom
IE7+novy FW - dakujem neprosim, radsej pouzijem nejaky komercny soft
aero, alebo vychytavka ako animovana plocha? povedzme ze iny dizajn v XP by som privital, aj ked momentalne existuje mnozstvo ala vista packov stale su spravene tak na 90% a tych zvysnych 10% je odflaknutych takze sa mi ta tema nepaci, ale naco su mi priehladne okna? pouzivam mirandu, kde sa mi napr priehladnost absolutne nepaci, a plochu beriem ako plochu ktoru mam 90% casu prace pri pocitaci zakrytu, takze vylepsenie v tomto smere nepotrebujem
jedna vec ma potesila, moja nocna mora ked som ako jednu z prvych veci na mojom novom pc s win95 zmazal program files, lebo som videl ze som tam nainstaloval jednu hru a ked ma omrzela tak som preventivne zmazal cely adresar
Compatibility Redirector, Virtual Store
V systému Windows Vista existuje tzv. Virtual Store. To je adresář, do kterého se opravdu ukládají soubory, které by měly být zapsány do systémových adresářů jako jsou Program Files nebo Windows. Pokud se tedy uživatel snaží zapsat například textový soubor do složky Program Files, Compatibility Redirector přesměruje vytvářený soubor do uživatelovy složky v rámci Virtual Store. Stejné je to pak s běžícími aplikacemi - pokud zapisují do registrů, Program Files nebo Windows, mají v Low Privilege Service přístup pouze k Virtual Store. Technologie se ale nejmenuje pouze Redirector, nýbrž Compatibilty Redirector. Vše musí pracovat tak, aby si aplikace nevšimla toho, že soubory jsou přesměrovány, jinak by došlo k I/O chybě. Každý uživatel má v rámci svého účtu vlastní Virtual Store.
rozmyslal som nad prechodom na vistu, ale nechce sa mi do toho, zmazat kopec veci, rozdelit disk, atd, naco ked mi XPpro sluzi tak ako ma? pre mna so 160GB diskom je luxus mat aj XP aj vistu, ak sa rozhodnem ze si ju dam urcite ju najskor vyskusam cez vmware
-
MP4-27
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Windows Vista
ja Vistu mam aj XP...Raiting na Viste mi ukazalo 4.6 zo 7 a tak som ju naistaloval....mno a poviem...100% okopcene z LINUXU a MAC OS...tym ze to ma meno Windows si ludia myslia ze aha to chcem mat zase nieco nove...ale preco neskusia taky Linux ved aj nan idu hry ziadny problem...co sa tyka vzhladu mam 1600XT a FLIP mi ide OK...vobec neseka a sa mi zda ze ide rychlejsie ako XP...ale bere z ramky az 385MB ked nic neni naistalovaneMayDaySK napísal:Čaute. Čo hovoríte na ten nový Windows Vista? Som o tom čítal v PC Revue, dosť ho chvália a kamoš má skúšobnú verziu. Veľmi je pekný. Kúpite si ho? Sú počítače s nálepkou Windows Vista Capable čo znamená že na ten PC aj bude pasovať. Ja tú nálepku mám tiež a mám Gigovú RAM-ku. Paráda super!
ale jeden velky probleeeeem je ze 80% veci mi nejde naistalovat
MP4-20
ehm viaceri uz sme pisali ze vista ma uplne prepracovanu pravu RAM, takze to kolko zabera hned po spusteni si naozja nemusis tak strasne vsimat - podstatne je, ze to slape
no a k tomu "kopirovaniu" .. uznavam ze microsoft okopcil napady od inych kde sa len dalo, ale pre beznych uzivatelov je to vo win naozaj nove
a na linux zrejme neprejdu preto, lebo win je viacej user friendly.. inac ti to napisem - vysvetli mojmu otcovi preco ked ma nejaky instalacny program s priponou EXE, tak ho nenainstaluje na linuxe, a ako ma nainstalovat to ci ono? proste linux funguje trosku inac, nie je to len o jednoduchom klikani. A lepsie je ked si MS okopci podarene funkcie, ako keby si mal vyvinut vlastne a nepodarene riesenia 
oproti predoslym WIN je toho vo viste dost noveho, pre drvivu vacsinu vsak nepodstatneho, alebo aspon nevedia ako by to pre nich mohlo byt uzitocne...
ehm viaceri uz sme pisali ze vista ma uplne prepracovanu pravu RAM, takze to kolko zabera hned po spusteni si naozja nemusis tak strasne vsimat - podstatne je, ze to slape
no a k tomu "kopirovaniu" .. uznavam ze microsoft okopcil napady od inych kde sa len dalo, ale pre beznych uzivatelov je to vo win naozaj nove
oproti predoslym WIN je toho vo viste dost noveho, pre drvivu vacsinu vsak nepodstatneho, alebo aspon nevedia ako by to pre nich mohlo byt uzitocne...