Wireless - 2.4GHz vs. BT

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
KoCi
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Wireless - 2.4GHz vs. BT

Príspevok od používateľa KoCi »

Nahodou nevie niekto prakticky rozdiel medzi 2.4GHz a Bluetooth? Rozmyslam nad kupou bezdratoveho setu klavesnice a mysi k PC, BT je podstatne drahsi, tak by ma zaujimalo ci je tam aj nejake realne zlepsenie odozvy, vyssia vydrz baterii a pod., alebo je to cele len o tom, ze BT si pripojim napr. k notebooku bez nutnosti pouzit vysielac.
Dosah neriesim.

(konkretne riesim BT set MX5500 od Logitechu, kde je pouzita myska MX Revolution. Jednu uz som mal, ale ta bezala na 2.4GHz. Ci je BT prinos, alebo naopak krok s5)

// ako som pisal, je to k PC, v tomto pripade budem musiet pridavny vysielac pouzit tak ci onak :) .. len ta odozva by ma fakt ze zaujimala. BTW - BT set ma lepsi dosah ako bezny wireless set.
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Mno ja by som isiel do tej BT mysky, uz len koli tomu, ze nemusim pouzit pridavny vysielac. Ale teoreticky by mala byt spotreba BT mysky mensia ako wifi. Kedze aj mobil so zapnutym BT vydrzi dlchsie, ako mobil so zapnutym wifi. Aj ked tam je to tiez dikskutabilne, kedze BT v telefone ma dosah cca 10m a wifi v mobile mozno aj vyse 20 m. Tak pokial ti nevadi priadvny vysielac, tak chod do wifi. Ak hej tak BT.
nucli
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa nucli »

v tomto niesom celkom doma, ale aj bluetooth pracuje na pasme 2,4 Ghz, cize rozdiel medzi radiom a bluetooth asi taky veky nebude co sa tyka odozvy alebo podobnych veci...
Napísať odpoveď