XP boot a vista
-
thegreenest
Amateur
XP boot a vista
Zdravim, vela sa tu preberala tato tema, ale ja mam trochu iny problem. Mal som nainstalovane dlho xp, na tom by nic nebolo... ale neskor som si tam dal vistu. Kedze som xp nepouzival, rozhodol som sa ho nahradit linuxom - ubuntu, (aby som nemusel vkladat ext. disk kvoli ubuntu). Pri instalacke ubuntu som ale naformatoval particiu s xp, ktora bola bootovacia a samozrejme tym padom mi siel grub len s ubuntu, ale vistu si 'nevsimol'. tak som skusil ist s dvd visty a skusil standardny prikaz bootrec /fexmbr co je v pohode... ale bootrec /fexboot uz nesiel, napisalo tam nejaku chybu. Skusal som aj tie ms diagnosticke a opravujuce nastroje na inst. dvd visty ale samoyzrejme nepomohlo. Momentalne kaslem na ubuntu.. hlavne potrebujem rozbehat vistu. Vie mi niekto pls poradit?
-
thegreenest
Amateur
-
Šu-Do
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
ok.. dalsia moznost...thegreenest napísal:No, v kazdom pripade mi ale staci jedna vista, neviem ci sa chapeme. Ja mam na tej povodnej viste nainstalovanu kupu programov. To je prave ta vec, co ma stve. Inaksie by som ju tam uz davno hodil nanovo.
vytvoris si dalsiu particiu.. len pre novu vistu..
alebo od niekoho si zozen HDD.. proste len.. potrebujes tak ci tak nainstalovat vistu.. alebo si zohnat uz nainstalovanu..
a spustit v nej program Vista boot manager...
tam si zvolis aby ti pri bootovani pisalo ze co spustit.. vyberes si do zoznamu len tvoju vistu.. a je to.. prepise sa mbr ale teraz newiem ci ti pri bootovani bude pisat vybranie op. systemu alebo nie ked zvolis len jeden.. kazdopadne malo by to fungovat
-
thegreenest
Amateur
Hmm.. a ten vista boot manager tam kde najde?Šu-Do napísal:ok.. dalsia moznost...
vytvoris si dalsiu particiu.. len pre novu vistu..
alebo od niekoho si zozen HDD.. proste len.. potrebujes tak ci tak nainstalovat vistu.. alebo si zohnat uz nainstalovanu..
a spustit v nej program Vista boot manager...
tam si zvolis aby ti pri bootovani pisalo ze co spustit.. vyberes si do zoznamu len tvoju vistu.. a je to.. prepise sa mbr ale teraz newiem ci ti pri bootovani bude pisat vybranie op. systemu alebo nie ked zvolis len jeden.. kazdopadne malo by to fungovat
-
thegreenest
Amateur
Prave preto sa mimochodom pytam na ten boot manager vo viste... pretoze najidealnejsie by bolo, ak by som to na sufl. disk nainstaloval, lenze to zase nahadze subory ako boot.ini prave na ten disk a tato vista bude po odpojeni disku zase rovnako na tom ako teraz. a aj v druhej particii keby som ju nainstaloval, tak rovnako boot manager visty sa bude spustat z tej particie, kde vistu uz nebudem chciet mat. (neviem ci sa chapeme). Rozhodne je to vsetko menej roboty ako celu vistu davat do tej podoby ako mam, kvantum instalaciek a tak, savy atd. Preto necem novu vistu
-
Šu-Do
Redeemer
ked to supnes tu vistu na ten suflik.. tak..
bud to budes instalovat spolu aj s tym pevnym HDD... co sa vlastne uz nahodi MBR same.. prepise sa grub
a potom nemusis ani pouzit boot manager...
malo by to byt vyriesene...
VISTU NAINSTALUJES NA TEN SUFLIK... PREPISE SA MBR.. LINUX ZMIZNE z BOOT MENU A BUDES TAM MAT POTOM NA VYBER DVE VISTY.. TU NOVU A STARU... AK NIE TAK SI SPUSTIS VISTA BOOT MANAGER A PRIDAS SO TAM VISTU KTORU MAS NA TOM HDD KDE AJ LINUX
bud to budes instalovat spolu aj s tym pevnym HDD... co sa vlastne uz nahodi MBR same.. prepise sa grub
VISTU NAINSTALUJES NA TEN SUFLIK... PREPISE SA MBR.. LINUX ZMIZNE z BOOT MENU A BUDES TAM MAT POTOM NA VYBER DVE VISTY.. TU NOVU A STARU... AK NIE TAK SI SPUSTIS VISTA BOOT MANAGER A PRIDAS SO TAM VISTU KTORU MAS NA TOM HDD KDE AJ LINUX
-
thegreenest
Amateur
Hmm... no nechcem sa hadat, ale ved po vybrati toho suflika predsa stratim moznost vyberu OS, kedze MBR a vista boot manager bude nainstalovany na tom sufliku(disku) - toho sa obavam. Nestane sa mi to, ze po vybrati toho suflika mi to ostane rovnako ako to mam?Šu-Do napísal:ked to supnes tu vistu na ten suflik.. tak..
-
Šu-Do
Redeemer
nie.. nemalo by sa... pretoze tym ze tam pri installe budes mat aj ten druhy HDD tak sa MBR prepise na oboch.. to sa mi stalo ked som instalovat linux.. prepisalo mi to MBR na oboch HDD a vzdy nabootovalo len grub... cize som nic nemohol..thegreenest napísal:Hmm... no nechcem sa hadat, ale ved po vybrati toho suflika predsa stratim moznost vyberu OS, kedze MBR a vista boot manager bude nainstalovany na tom sufliku(disku) - toho sa obavam. Nestane sa mi to, ze po vybrati toho suflika mi to ostane rovnako ako to mam?
Popripade,ak uz nabotujes do povodnej Visty,supni do nej boot manager a tam to vsetko uprav.Potom by uz nemal byt problem aj po odpojeny disku,nakolko boot manager uz bude aj v povodnej Viste..thegreenest napísal:Hmm... no nechcem sa hadat, ale ved po vybrati toho suflika predsa stratim moznost vyberu OS, kedze MBR a vista boot manager bude nainstalovany na tom sufliku(disku) - toho sa obavam. Nestane sa mi to, ze po vybrati toho suflika mi to ostane rovnako ako to mam?
-
thegreenest
Amateur
Boot manager=VistaBootPro3.Ako ho nahras-jednoducho ho nainstalujes.
Podla mna,najjednoduchsie pre teba.
1-Nainstaluj na particiu kde mas XP,este jednu Vistu.Do nej nasledne nainstaluj program VistaBootPro3.Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
2-Skusis nabootovat do povodnej Visty.Ak sa podari zalohuj si ju zo vsetkymi programamy na DVD.
3-Nainstaluj si spat XP.
4-Nainstaluj si Vistu,ktora ti automaticky zisti,ze mas XP.Pri naslednom starte budes mat na vyber-Vista,alebo Earlier system,pricom Earlier je XP.Nazov tychto OS,ako aj cas boot atd. si nasledne mozes nastavit v programe VistaBootPro3,ktory si nainstalujes uz do novej Visty.
Problemy vznikaju ak instalujes najprv Vistu a potom XP.Takze sa tohto skus vyvarovat.
Na tvojom mieste instalnem XP.Potom Vistu-nanovo.A programy si stiahnem znova.Ak by si si hned spravil zalohu Visty-nemal by si teraz ziadny problem
Podla mna,najjednoduchsie pre teba.
1-Nainstaluj na particiu kde mas XP,este jednu Vistu.Do nej nasledne nainstaluj program VistaBootPro3.Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
2-Skusis nabootovat do povodnej Visty.Ak sa podari zalohuj si ju zo vsetkymi programamy na DVD.
3-Nainstaluj si spat XP.
4-Nainstaluj si Vistu,ktora ti automaticky zisti,ze mas XP.Pri naslednom starte budes mat na vyber-Vista,alebo Earlier system,pricom Earlier je XP.Nazov tychto OS,ako aj cas boot atd. si nasledne mozes nastavit v programe VistaBootPro3,ktory si nainstalujes uz do novej Visty.
Problemy vznikaju ak instalujes najprv Vistu a potom XP.Takze sa tohto skus vyvarovat.
Na tvojom mieste instalnem XP.Potom Vistu-nanovo.A programy si stiahnem znova.Ak by si si hned spravil zalohu Visty-nemal by si teraz ziadny problem
No toto je riadna blobst, nehnevaj sa. Najhorsie co mozes spravit je dat niekolko operacnych systemou na 1 particiu.dudo02 napísal:1-Nainstaluj na particiu kde mas XP,este jednu Vistu.Do nej nasledne nainstaluj program VistaBootPro3.Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
Invader napísal:No toto je riadna blobst, nehnevaj sa. Najhorsie co mozes spravit je dat niekolko operacnych systemou na 1 particiu.
Ja som to nemyslel tak,ze nech to da k tomu XP.Tu particiu nech sformatuje a da tam len Vistu.Sudo napísal:..
...dudoo02 napísal:3-Nainstaluj si spat XP.
\\ A aj tak,ako tak rozmyslam-ak instalujes Vistu na particiu s uz nainstalovanim winom,ona stale spravi z predoslej instalacie zlozku"old windows".Tam su potom ulozene vsetky data z predosleho winu.Akurat je nepouzitelny..Cize aj,ak by to hodil na tu istu particiu-nedoslo by ku konfliku.Mam odskusane..
-
thegreenest
Amateur
-
thegreenest
Amateur
Kto povedal, ze by doslo??? Ja som povedal, ze to je blbost aby to niekto robil.dudo02 napísal:...
\\ A aj tak,ako tak rozmyslam-ak instalujes Vistu na particiu s uz nainstalovanim winom,ona stale spravi z predoslej instalacie zlozku"old windows".Tam su potom ulozene vsetky data z predosleho winu.Akurat je nepouzitelny..Cize aj,ak by to hodil na tu istu particiu-nedoslo by ku konfliku.Mam odskusane..
Za prve: sa mi tam spravi Program files a Documents and Settings v ktorom budu veci z XP a Visty. Chaos a nezmysel. Kto a naco by to takto robil?
Za druhe: nasledne to co si napisal je dalsia blbost, lebo ako vravis
XP sa da do "old adresara" a nebude uz aktualny, cize boot manager mu nevypise xp, resp mozno vypise, ale nebude funnkcny.dudo02 napísal: 1-Nainstaluj na particiu kde mas XP,este jednu Vistu.Do nej nasledne nainstaluj program VistaBootPro3.Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
nasledne si odporujes.
dudo02 napísal:
....Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
he he troska som ta dodrbkal?dudo02 napísal:...
\\ Akurat je nepouzitelny...
Pozri,nechce sa mi ti tu s tebou rozoberat-pokial si mierne ... a nechapes-tvoj problem.Len sa snazis zbytocne buzerovat a spamujes.
A pre teba-
LDisk C-XP a nainstalujem tam Vistu.Ak neformatujem,XP mam v zlozke"old win"-V tejto zlozke budu aj"program files","moje dokumenty",takze sa to vobec nebude pliest,ako si pisal.. a vobec ma zlozka old win nezaujima..Ani XP ani jeho boot manager.Kludne mozem zlozku vymazat.Avsak do nainastalovanej Visty si nainstalujem VistaBootPro3,v ktorom sa pokusim najst povodnu Vistu,ktora je napr. Ldisku D.
Hoci si myslim,ze,ak sa to nepodarilo opravit z DVD,tak tu Vistu uz nerozbeha..
Inac som to vobec nemyslel tak,aby to daval dohromady s XP.Opakujem to druhy krat.Invader-mas zjavny problem s niecim inym,ako s textom.Irituje ta autor tohto textu.Obuvas sa do slovicok a snazis sa pochopit vsetko z opacnej strany,len aby si mohol buzerovat.A ja na to nemam cas a ani chut.Takze skus nejaky relax-odporucam posilnovnu.Skvely sposob ako si vybit zlost
Tak napis preco by to bola blbost?Ak by nebol ziaden konflikt?Polozku"old wind" jednoducho zmaze-ak chce..Kto povedal, ze by doslo??? Ja som povedal, ze to je blbost aby to niekto robil.
Takze myslim,ze autor to pochopil.Za druhe: nasledne to co si napisal je dalsia blbost, lebo ako vravis
dudo02 Napísal:
XP sa da do "old adresara" a nebude uz aktualny, cize boot manager mu nevypise xp, resp mozno vypise, ale nebude funnkcny.
nasledne si odporujes.
dudo02 Napísal:
....Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
dudo02 Napísal:
...
\\ Akurat je nepouzitelny...
he he troska som ta dodrbkal? Smile nehnevaj sa Dudo.
A pre teba-
LDisk C-XP a nainstalujem tam Vistu.Ak neformatujem,XP mam v zlozke"old win"-V tejto zlozke budu aj"program files","moje dokumenty",takze sa to vobec nebude pliest,ako si pisal.. a vobec ma zlozka old win nezaujima..Ani XP ani jeho boot manager.Kludne mozem zlozku vymazat.Avsak do nainastalovanej Visty si nainstalujem VistaBootPro3,v ktorom sa pokusim najst povodnu Vistu,ktora je napr. Ldisku D.
Ak sa podari-zalohujem.A mozem dalej instalovat co chcem-mam svoju staru Vistu.-zalohovanu na DVD.dudo02 napísal:Tam ti ukaze kolko a ake OS mas nainstalovane.Upravis si podla poterby.
Hoci si myslim,ze,ak sa to nepodarilo opravit z DVD,tak tu Vistu uz nerozbeha..
Inac som to vobec nemyslel tak,aby to daval dohromady s XP.Opakujem to druhy krat.Invader-mas zjavny problem s niecim inym,ako s textom.Irituje ta autor tohto textu.Obuvas sa do slovicok a snazis sa pochopit vsetko z opacnej strany,len aby si mohol buzerovat.A ja na to nemam cas a ani chut.Takze skus nejaky relax-odporucam posilnovnu.Skvely sposob ako si vybit zlost
-
mihaloo_ma
Amateur
Ja mám ten istý problém!
Mal som nainstalovaný XP na disku č.1
Neskôr som na disk č.2 nainstaloval Vistu a zacal robit s Vistou.
Potom som si zmyslel preinstalovat na č.1 XPčko, tak som ho naformatoval a odvtedy mi nedokaže nabehnut Vista z diku č.2.
Ked zapnem v biose aby bol primarny disk č.2 s vistou vyhodi chybu:
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart
ani opravna konzola instalačného dvd visty nepomohla.
Ked zapnem aby bol primarny disk č.1 XP nabehne v poriadku
Myslím si že problém bude v bootovacích súboroch na Harddiskoch.
Mal som nainstalovaný XP na disku č.1
Neskôr som na disk č.2 nainstaloval Vistu a zacal robit s Vistou.
Potom som si zmyslel preinstalovat na č.1 XPčko, tak som ho naformatoval a odvtedy mi nedokaže nabehnut Vista z diku č.2.
Ked zapnem v biose aby bol primarny disk č.2 s vistou vyhodi chybu:
BOOTMGR is missing
Press Ctrl+Alt+Del to restart
ani opravna konzola instalačného dvd visty nepomohla.
Ked zapnem aby bol primarny disk č.1 XP nabehne v poriadku
Myslím si že problém bude v bootovacích súboroch na Harddiskoch.