XP on HP Pavillion dv6000 SOM V KONCOCH...!
-
misisicko
Light Expert
- Kontaktovať používateľa:
XP on HP Pavillion dv6000 SOM V KONCOCH...!
Chcel by som si nainstalovat win XP na tento notebook, ale ked tam dam instalacne cd, nenajde mi ziadnu particiu...je to preto ze mam SATA disk....a tu nastava problem, neviem najst vhodny sata ovladac a uz vobec neviem, ako ho tam dat aby mi ho instalacia win zobrala...v biose sa mi neda prepnut sata native mode... Pomozte niekto ak viete...dakujem...
Re: XP on HP Pavillion dv6000 SOM V KONCOCH...!
dam ti otazku? nebola nanom predtym instalnuta vista? myslim ze u visty tento problem nie je 
Tu sú ovládače:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/pfin ... uct&dlc=sk
Vyber si ten typ, ktorý máš, potom Software & Driver downloads , Microsoft Windows XP a tam sú chipset driver a iné, keď na ne klikneš bude tam, že na čo to je, a tam píše aj že sata driver (sú 3 typy dv6000).
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/pfin ... uct&dlc=sk
Vyber si ten typ, ktorý máš, potom Software & Driver downloads , Microsoft Windows XP a tam sú chipset driver a iné, keď na ne klikneš bude tam, že na čo to je, a tam píše aj že sata driver (sú 3 typy dv6000).
A napr. toto je čo??!
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 28&lang=sk
HP Pavilion dv6000t CTO Notebook PC
This package contains the Intel Matrix Storage Manager for the listed operating systems. This package is used to install or update the Intel Serial ATA (SATA) Advanced Host Controller Interface (AHCI) Controller Driver and the Intel Matrix Storage Console. The Console is used to provide information on SATA devices in or connected to the notebook.
PURPOSE: Routine
OPERATING SYSTEM(S):
Microsoft Windows 2000
Microsoft Windows XP Home Edition
Microsoft Windows XP Media Center Edition
Microsoft Windows XP Professional
Nemusí to byť ono, sú tam 3 druhy dv6000, prečítaj si čo tam píšu.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/soft ... 28&lang=sk
HP Pavilion dv6000t CTO Notebook PC
This package contains the Intel Matrix Storage Manager for the listed operating systems. This package is used to install or update the Intel Serial ATA (SATA) Advanced Host Controller Interface (AHCI) Controller Driver and the Intel Matrix Storage Console. The Console is used to provide information on SATA devices in or connected to the notebook.
PURPOSE: Routine
OPERATING SYSTEM(S):
Microsoft Windows 2000
Microsoft Windows XP Home Edition
Microsoft Windows XP Media Center Edition
Microsoft Windows XP Professional
Nemusí to byť ono, sú tam 3 druhy dv6000, prečítaj si čo tam píšu.
-
muffy69
Medium Star
pozor ten storage manager to nie je ono, to je len softver od intelu na kontrolu diskov a update ovladacov, ktore uz musis mat nainstalovane spolu so systemom, ty potrebujes integrovat do instalacky sata driver, stiahni si program nLite a potom do instalacky daj tieto ovladace
- Prílohy
-
- ovladace.zip
- (200.99 KiB) 8645 stiahnutí
Môže to tak byť, fakt, ale čo si upol je tam Readme.txt, tam sa píše, žemuffy69 napísal:pozor ten storage manager to nie je ono, to je len softver od intelu na kontrolu diskov a update ovladacov, ktore uz musis mat nainstalovane spolu so systemom, ty potrebujes integrovat do instalacky sata driver, stiahni si program nLite a potom do instalacky daj tieto ovladace
Installation Readme for Intel(R) Matrix Storage Manager
a na tom linke čo som tam nakopíroval je toto:
Intel Matrix Storage Manager
Jednoducho MUSI to tam byť, keď sú tam winxp ovládače k tomu notebooku. Len sú tam 3 verzie, treba si pozrieť aký to presne je.
-
muffy69
Medium Star
jj ja viem ale ani za slaka som nevedel dostat tie subory z tej instalacky toho managera, takze som si stiahol taku utilitu, ktora ti nakopiruje ovladace na disketu ale kedze nemam disketovku tak som musel najprv tu utilitu rozbalit cez winrar a potom bol este v nej image a ten som rozbalil pomocou winimage a tak som sa dostal k tym ovladacom a potom som si ich integroval do instalacky a vsetko slape ako maCesar napísal:Môže to tak byť, fakt, ale čo si upol je tam Readme.txt, tam sa píše, že
Installation Readme for Intel(R) Matrix Storage Manager
a na tom linke čo som tam nakopíroval je toto:
Intel Matrix Storage Manager![]()
Jednoducho MUSI to tam byť, keď sú tam winxp ovládače k tomu notebooku. Len sú tam 3 verzie, treba si pozrieť aký to presne je.
-
misisicko
Light Expert
tie ovladace co si poslal uz mam davno, aj cez nLite som sa pokusil ich integrovat do instalacky, ale uz som to robil asi 5x a zakazdym to z toho cz neslo nainstalovat...asi som robil niaku chybu...ale neviem aku, lebo mi to pripadalo jednoduche...nemate niekto niaky navod na nLite ako pre debilov...?..
...ja uz som s toho uplne v riti...
Keď nevieš aký hw tam je tak sa pozri do správcu zariadení a tam..
Tam sa pozri akú grafiku tam máš a tak sa dozvieš aký typ to je z troch, stiahni si ovládače všetky, rozbaľ všetky winrarom ale zvlášť do adresárov, naráš na cd a win installer sa opýta či chceš iné ovládače a malo by potrebné načítať z cd.
Tam sa pozri akú grafiku tam máš a tak sa dozvieš aký typ to je z troch, stiahni si ovládače všetky, rozbaľ všetky winrarom ale zvlášť do adresárov, naráš na cd a win installer sa opýta či chceš iné ovládače a malo by potrebné načítať z cd.
-
uplink
VIP
on sice pisal, ale dv6000 som instaloval "zopar" kusov a kazda to tam mala, preco by to nemal mat jeho notas?drdi21 napísal:ale sa k on pisal ze to tam nema.
K teme: v biose by si to mal mat v system config, riadok sa vola sata native support. Co mas napisane za tym dv6000? Alebo nic? Ak nic, ak je to ciste dv6000 a za tym ziadne pismenka, tak by si tuto moznost mal na 90% v biose mat.
Ak by si nevedel ake su modely, tak len pre nfo:
» HP Pavilion dv6000 CTO Notebook PC
» HP Pavilion dv6000t CTO Notebook PC
» HP Pavilion dv6000z CTO Notebook PC
» HP Pavilion dv6001ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6001xx Notebook PC
» HP Pavilion dv6002xx Notebook PC
» HP Pavilion dv6003ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6003xx Notebook PC
» HP Pavilion dv6004ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6005ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6006ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6007ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6010ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6011ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6012ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6013ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6014ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6015ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6016ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6017ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6018ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6019ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6020ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6021ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6022ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6023ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6024ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6025ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6040ca Notebook PC
» HP Pavilion dv6040us Notebook PC
» HP Pavilion dv6045nr Notebook PC
» HP Pavilion dv6054ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6057ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6058cl Notebook PC
» HP Pavilion dv6058ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6059ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6060ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6061ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6062ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6063ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6064ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6065ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6067ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6086ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6087ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6088ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6095ea Notebook PC
» HP Pavilion dv6097ea Notebook PC
-
misisicko
Light Expert
sa mi podarilo nainstalovat windows...ale teraz zazrakom nejde ziadny driver...a zistil som aj ze je to presne notebook HP Pavillion dv6690ec....z rady HP Pavillion dv6500...zo stranky hp.com som stiahol drivere ale vobec nejdu nainstalovat...hadze to chyby ze driver nenni kompatibilny...a pritom je to presne od toho notebooku zo stranky hp....tak ja uz neviem...ak mi niekto najde drivere, poslem mu aj financnu dotaciu...
...prosto to velmo potrebujem....a googlil som uz viac nez dost, keby mi chcete poradit tak..
..
-
lekoklatik
VIP
-
misisicko
Light Expert
http://silencuv.blogspot.com/2007/02/nv ... nlite.html
a to bolo to najjednoduchsie, neslo mi to len preto, ze som mal niaky divny win...ale ver tomu ze ked nainstalujes win tak ti to nenajde ziadny driver, a ak si myslis ze na stranke HP.com su vsetky drivere pekne po hromade, omyl...kruta pravda je ze ziadny s tych driverov zazracne nefunguje..."driver nieje kompatibilny"...som uz uplne v prdeli z toho...asi to nema vyznam budem sa muset zmierit z vistou...ale ak je niake riesenie pomoc rad prijmem...
a to bolo to najjednoduchsie, neslo mi to len preto, ze som mal niaky divny win...ale ver tomu ze ked nainstalujes win tak ti to nenajde ziadny driver, a ak si myslis ze na stranke HP.com su vsetky drivere pekne po hromade, omyl...kruta pravda je ze ziadny s tych driverov zazracne nefunguje..."driver nieje kompatibilny"...som uz uplne v prdeli z toho...asi to nema vyznam budem sa muset zmierit z vistou...ale ak je niake riesenie pomoc rad prijmem...