XP v Vista

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
RainbowSix
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

XP v Vista

Príspevok od používateľa RainbowSix »

Chalani idem preinstalovavat pc a neviem ci mam nahodit radsej xp alebo eadsej vistu zostavu ma AMD 6000 dvojjadro 2GB ram 8800GT 512 tak neviem ci mi to neovplivni vikon pri hrach mate stym dake skusenosti dakujem.
Suffel
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Suffel »

hm tak vista by ti na tom isla v pohode.. ale zase zalezi ze co na tom pc robis?..
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

no hry jedine no ci ta vista zatazi pc viac ako xp
Arachno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Arachno »

Noooo ja by som odporucal XP. Vista je este len v plienkach. Este aspon rok by som pockal. A navyse XP nezatazuje az tak hardware a pojdu ti natom aj starsie hry a programy.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

arachno: ROFL :lol:
si normalny ? je v plienkach? nemas nato komp aby si ju vyskusal, lebo ked ju vyskusas budes hovorit uplne nieco ine

Rainbowsix:Urcite Vistu konfiguraciu mas nato celkom dobru cize hry ti budu ist dobre
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

Rozdiel je tam len v tom, ze vista zerie vyse ram a zatazuje o trosku vyse CPU, ... a na takej zostave zahras toho dost.

Na notebooku co mam Vistu mam 2 GB RAM a ked nic nehram a nic nerobim tak okolo 700 MB je vzdy vyuzitych, ...
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

ok dik tak to viskusam a viete mi poradit daky presny typ aby som si ho mohol stiahnut z lamiek prosim.A este otazka instaluje sa tak ako xp ci su tam dake zmeny?
Lyson2580q
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Lyson2580q »

No tak stiahni si napriklad Windows Vista Ultimate alebo Home Premium a ked si stiahnes cesku verziu tak je cela instalacia v cestine su tam trochu zmeny,ale take zmeny by zvladol i amater. :D
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Choď do Visty x64.. Ja som sa tiež dlho odhodlával, kým som si ju hodil aj na desktop, ale rozdiel v rýchlosti systému je znateľný.. A konečne mi to berie plné 4GB ramky :)
Filipito
Darca
Darca

lol4 napísal:Choď do Visty x64.. Ja som sa tiež dlho odhodlával, kým som si ju hodil aj na desktop, ale rozdiel v rýchlosti systému je znateľný.. A konečne mi to berie plné 4GB ramky :)
on nema 4 gb

a rozdiely pri instalvani niesu
a odporucam Vista home premium
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

No tak, išiel by som do Visty, už len preto, že lepšie vyzerá. A strašne mám rád ľudí ktorý vravia, že vista je zlá.. Samozrejme niečo si prečítajú, aj to nedočítajú a potom to tak vyzerá ! Na Vistu treba mať zostavu. Tak isto ako aj na XP, to je dnes už normálne ak má niekto XP, ale keď prišlo na svet nebolo to tak, bolo málo pc kde bežalo ale postupne sa dostalo do obehu. Za 2 roky možno aj skôr bude XP ako je dnes Win 98, všade bude Vista. A podotýkam, ako tu už vravel niekto iný. Vista 32bit berie Ramky do 3.26GB a Vista 64bit berie ramky 0 a viac GB, je tam taký rozdiel. A ešte býva problém, že na x64 potrebuješ programy ktoré sú 64bit-ové.

Filipito prečo Home Premium ? Prečo nie rovno Ultimate ?
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

Aha a chcem sa spitat kolko zabera vista cito len po nainstalovani ?A este ked si nainstalujem 64 tak urcite musim davat 64 kraficke ovladace od dosky a aj od zvukovky ale co tak pr. LimeWire alebo nero ?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Práve sa rozprávam s človekom čo má vistu x64 tak editnem o chvílu príspevok.

//Tak pozeral to, vo vlastnostiach mu to zostalo stáť na 14,8GB. Má tam aj NERO, ale o tom mi nevedel povedať nič bližšie. :?

//Filipito, ten známy má x64 Ultimate a nemal problém. Neviem, iba s deamonom niečo ale to vyriešil...
Filipito
Darca
Darca

GIGABYTE napísal:
Filipito prečo Home Premium ? Prečo nie rovno Ultimate ?
cisto len s jednej skusenosti:
chcel som si nahodit na ultimate moj oblubeny internetovy browser safari.
dal som instalaciu a ani za boha vzdy pred koncom zaseklo neaka redukcna chyba, keby to vypisalo pri cd ze je poskriabane tak v pohode ale ked pri subore ktory instalujem z hdd to je chore (jasne ze som to stiahol viackrat)
a este mi to robilo aj pri hre RACE 07 no a vtedy som na jednom fore (asi pcspace) precital ze to je problem ultimate proste ze niekedy to robi a ze najlepsie je v takom pripade home premium
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

ok dik a co sa stane kebi som nainstaloval program 32 na vistu 64 pr trilian co sa stane ?
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

RainbowSix napísal:ok dik a co sa stane kebi som nainstaloval program 32 na vistu 64 pr trilian co sa stane ?
Nenaištaluješ ho :wink: Vypíše, že musí byť 64bitová verzia SW, alebo niečo podobné.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

GIGABYTE napísal:Nenaištaluješ ho :wink: Vypíše, že musí byť 64bitová verzia SW, alebo niečo podobné.
NIE. 64 bitove musia byt iba ovladace, normalne 32 bitove aplikacie su kompatibilne. Problem je iba pri starych programoch, ale tie z nejakeho dovodu nie su kompatibilne s Win Vista, nie so 64 bitovym systemom(teda nesli by ani na Vista 32b).
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

GothaR napísal:NIE. 64 bitove musia byt iba ovladace, normalne 32 bitove aplikacie su kompatibilne. Problem je iba pri starych programoch, ale tie z nejakeho dovodu nie su kompatibilne s Win Vista, nie so 64 bitovym systemom(teda nesli by ani na Vista 32b).
No niečo podobné mi vravel aj hojko. Dobre, prosimťa môžeš mi vysvetliť ako je možné, že na viste x64 mi nešiel nod32, 32bitový ale 64bitový išiel bez problémov. A prečo sa robia 2 druhy nodu ? 32bit a 64bit ? :)

http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... z]=3.0.667
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Lebo nod ako antivirus pravdepodobne potrebuje "exkluzivny" pristup k suborom operacneho systemu, co napriklad Trilian nema preco potrebovat.
Ostatne obycajne aplikacie idu v pohode, ja pouzivam tie iste ako na xp. Problemy robil akurat BS player, ale ten som nahradil KM playerom a trochu blbli aj ikony v Mirande, ale to sa mi tiez podarilo lahko vyriesit.
RainbowSix
Light Professional
Light Professional

ok to je super a mohli by ste mi sem hodit daky link kde ho kupim tu 64 tu verziu co je podla vas najlepsia radsej po cesky ako po slovensky poprosim viem ze to do tejto temy nepatri ale nechcem vitvarat dalsiu.
Napísať odpoveď