Xperia X2 / GPS

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Xperia X2 / GPS

Príspevok od používateľa Hegy »

Čaute,

Nevedel by mi niekto poradiť či vôbec v tomto telefóne vstavané GPS je? Lebo nainštaloval som si Nav N Go iGO v8.3.4.117940, program sa normálne spustí, mapy sa načítajú ale nenájde žiadne GPS, v nastavení programu je GPS "spusťené" ale tiež nenájde žiaden satelit.

Nevie niekto kde by mohol byť problém?

Niekde čítam že GPS má, niekde že nemá, inde že má nejaké A-GPS, prvý krát mám takýto smartphone takže som bezradný.
(Ide o telefón Sony Ericsson Xperia X2)

Ďakujem!
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Xperia X2 / GPS

Príspevok od používateľa uplink »

Samozrejme že má GPS. A-GPS je len doplnková funkcia GPS, ktorá je [asi] len na mobilných telefónoch a znamená assisted GPS, asistované konkrétne GSM sieťou, tzn. že mimo krivého GPS je pomocou triangulácie dopočítavaná pozícia aj mimo satelitov cez tri najbližšie BTSky [base transceiver station - ich GSM sieť], poprípade ak nie sú k dispozícii satelity, tak Ti vie +- ukázať kde si. Skúšal si nastaviť v tom programe ako GPS zariadenie - vstavané GPS a nie externé GPS?
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Vo výbave nájdeme aj GPS čip a podporu A-GPS, priamo v telefóne ale nehľadajte žiadny predinštalovaný navigačný softvér. Uspokojiť sa musíte s Google Maps. Pokiaľ sa rozhodnete pre dokúpenie jednej z navigačných aplikácií, treba rátať s tým, že nie všetko musí fungovať podľa plánu. Fóra hovoria o problémoch s detekovaním GPS modulu. Je potrebné nastaviť správny prístup k portu. Bez nastavovania vraj funguje iba navigácia od Garminu. Našťastie nejde o nijak zložitý proces.
citat z mobilmanie.sk, vyplyva z toho fakt, ze to GPS treba nastavit inak nefunguje
pre riesenie tohto problemu musis pogooglit
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

jo diki hoši, problém bol v tom že do sys súboru iGo trebalo špecifikovať o aké zariadenie ide... no už je to hotové, len som nemal čas to vyskúšať v "teréne", gps v programe mi nabehne ale nevie ma lokalizovať tak dúfam že keď sa vymotkám z paneláku že to chytí ale to zistím až zajtra na ceste do práce
Napísať odpoveď