Sepiroth napísal:preto, pokial niesi profik, máš si ho na to zavolať. niekto si myslí, že svina to dostane ho gebule a padne mrtva. aj to treba trfit, zvierata maju výdrž....
ale deže otec je v tom dobrý veľa známych si radšej zavolá jeho ako nejakého mesiara.. však ked dojdem domov tak to strihnem a pak to upnem jo? ale pre istotou sa najpv spýtam šéfa
zuzkazuzka napísal:V poslednej dobe - keďže je práve to najvhodnejšie obdobie - počujem stále viac a viac o domácich zabíjačkach.
Aký je váš názor na túto celoslovenskú tradíciu? Praktikuje to vaša rodina? Ako to u vás prebieha a aká je vaša úloha v rámci celej "ceremónie"? Ste zástancami alebo odporcami takýchto aktivít? A myslíte si, že úloha prasaťa na tomto svete je naozaj takáto?
Prosím nezvrhnite diskusiu na vegetariánstvo, takú tému tu už máme, ale skúste sa na to pozrieť ako na niečo, čo má na Slovensku tuhé korene.
nezmenis to a ty asi byvas v meste a tam to je tak ze kazdy sa nato pozera ako keby to bolo zle ja kedze som z dediny tak to mam aj rad u nas to je kazdodenna tradicia a pochybujem ze oco alebo dedo tuto tradiciu zrusia
TOŤ moj nazor
v mojej rodine je ot tiez tradicia ale robi to skor babka na dedine...teraz castejsie vidim ako otec rozobera jelena po polovacke...fotky vam radsej neukazujem je to dost krvak...
triple napísal:klobásu z tofu??? to je čo za sporstú hovadinu..
ked by si sa pozrel do obchodu so zdravou vyzivou, takychto vyrobkov je tam kopu
moja babka a dedko volakedy chovali prasce na zabijacku, ale momentalne maju na dvore iba kury, tak sa u nich nekonala uz davno ziadna zabijacka , ale iba matne si spominam na tie casy, ale vascinou som nebola na pritomna na zabijani prasata, iba ked sa to vsetko varilo v kotli a robili sa klobasy .
Naša rodina to jaksi vykonávať nemôže,kedže bývam v 12-poschodovom paneláku a záhradu ani nič podobné nemáme.Pri zabíjačke som ešte nebola...asi by som sa nevedela na to pozerať,ako tam prasátko bezmocne kvičí ...hm,aj ked,musím sa priznať,že ked už to mám na tanieri,tak mi to nevadí.Ale zabiť,alebo aspoň sa podielať na takom niečom by som nedokázala.