Zablokovane auto
Zablokovane auto
Cavte mam problem z Renault Espace. Skusali mi ukradnut auto alebo sa dnu vlamat a spustil sa alarm a nedal sa vobec zastavit ani klucom co by sa mal ked zmacknem gombik, tak piskalo auto ze az susedia povyliezali von z domov a pytali sa co sa stalo. Mam problemy ho vobec zamknut a odomknut, najmenej 10 krat musim zmacknut gombik na kluci aby sa vobec zamklo ale co je najhorsie nemozem ho nastartovat. Vzdy ked som nastartoval auto tak sa mi zapla aj palubovka atd....... ale teraz mi ani nezasvieti ked pretocim kluc a ani ho vobec nenastartuje len pipne alebo taky cudny zvuk vyda. a vobec nim nepohne. Jedine co mi na palubovke svieti je ze mam rucnu brzdu a ABS. Nevie niekdo co stym je a ako ho rozchodim? Nemohlo sa nieco zablokovat alebo sa spustit anti theft system alebo nieco podobne?
Re: Zablokovane auto
skusal si vypnut poplasko?? resp. na sirene by mal byt zamok, podobny tomu, aky niekedy byval na starych desktopoch... kamarat mal podobny problem na audine, avsak jemu padol kluc s dialkovym ovladanim centralu a auto mu neslo otvorit iba klucom. ked chcel nastartovat, tak auto vrcalo nejake 3-4 sekundy a potom zdochlo... vypol sa ten vypinac na sirene, teda pravdepodobne poplasko, teda aj vysielac dialkoveho ovladaca (pravdepodobne) a auto ide bez problemov, len sa odomyka a zamyka klucom, samozrejme central funguje.. neviem ci bude aj u teba podobna chyba, ale mohlo by to byt nieco podobne...
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
mam dva skromne tipy ...
... prvy by uz tradicne bol, ze je to tym, ze je to francuzske auto
... a druhy ze je veprdeli imobilizer a preto nejde nastartovat
ale preco nejde zamknut / odomnkut ti nepoviem ... chyba v elektronike mozno - ak sa snazili dostat do auta nejakym sposobom, ktory ma za ulohu tozdrbat central 
... prvy by uz tradicne bol, ze je to tym, ze je to francuzske auto
... a druhy ze je veprdeli imobilizer a preto nejde nastartovat
Vdaka za pomoc
zo zaciatku so skusal prepojit startovacie kable cez ine auto ale neslo a to bola chyba. Jeden znamy mi to prekontroloval a chyba bola v tom ze som mal uplne vystavenu bateriu, asi mi niekdo nehcal v aute zapnute autoradio alebo nieco podobne. Neskorsie som esteraz zapojil startovacie kable a nechal som ich napojene asi 5 minut a uz mi islo aj zamknut aj sa mi rozsvietilo ale este som nenastartoval a teraz sa mi vo tme stym nechce babrat zajtra necham dlhsie tie kable nech sa mi aspon kusok dobije bateria a potom ho urcite nastartujem...........no a kedze mi pred dnom ci dvomi dnami chceli nejaki blbci vykradnut ci ukradnut auto tak som mozno medzitym hladal nejaku spojitost ze sa tam nieco zablokovalo pretoze prave odvtedy som nemohol nastartovat auto ale nastastie je len vystavena bateria. Esteraz vdaka za rady
To nordkapp_pb: Inac renault Espace su dobre auta len teraz na tych novych zacali vymislat hovadiny ze sa musia startovat nejakou kartou ktoru musis nabijat etc.
To nordkapp_pb: Inac renault Espace su dobre auta len teraz na tych novych zacali vymislat hovadiny ze sa musia startovat nejakou kartou ktoru musis nabijat etc.
chod stym do servisu ci ti daco neposkodili lebo to ti moze vybijat bateriu dookola
moze ti to vybit za jednu noc a potom nenastartujes a co je horsie stava sa ze
ti zblbne alarm,aj central mozu ti spadnut okna a uz ich nedas hore,
auto zamknes len manualne ale okna hore nedas
mne sa to stalo ked mi zle zapojili 2din radio mal som prehodene kable
moze ti to vybit za jednu noc a potom nenastartujes a co je horsie stava sa ze
ti zblbne alarm,aj central mozu ti spadnut okna a uz ich nedas hore,
auto zamknes len manualne ale okna hore nedas
mne sa to stalo ked mi zle zapojili 2din radio mal som prehodene kable
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ak spravne chapem tvoju motivaciu, tak chces nabijat svoju bateriu tak, ze ju "na dlhsi cas" spojis startovacimi kablami s inou bateriou ?
vies mi povedat co ta vedie k presvedceniu, ze to niecomu pomoze ? ... prepoj auta, nastartuj to so silnejsou bateriou, potom svoje, odpoj kable a chod pojazdot aspon 50-100 km vkuse ... bateriu budes mat dobitu a neriskujes ze vystavis uplne zbytocne baterku este aj druhemu autu ... ked uz chces nabijat, tak si kup nabijacku na baterky
vies mi povedat co ta vedie k presvedceniu, ze to niecomu pomoze ? ... prepoj auta, nastartuj to so silnejsou bateriou, potom svoje, odpoj kable a chod pojazdot aspon 50-100 km vkuse ... bateriu budes mat dobitu a neriskujes ze vystavis uplne zbytocne baterku este aj druhemu autu ... ked uz chces nabijat, tak si kup nabijacku na baterky
veru tak, tie startovacie kable nechaj chvilu bezat a potom auto chod na niekolko minut previest
ale ako som pisal chod hned aj do servisu vylucit zavadu aby ti to zase nevybijalo
ale ako som pisal chod hned aj do servisu vylucit zavadu aby ti to zase nevybijalo
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
preco by ich tam mal nechavat ? ... v momente ako auto nastartuje nieje k chodu potrebna ani baterka - jedinym vysledkom je ze sa prostrednictvom oboch kablov zrovna napatie baterii 
Ani nemusel nikto nechat zapnute riadio/svetla či iný spotrebič. Na felde sme mali rovnaky problem. Išiel si naštartovať, pokleslo napätie na takmer vybitej baterke, všetko sa rozsvietilo a alarm začal jačať.
Alarm som vypol klučikom na RJ od alarmu a je klud. Problem bol v tom, že alarm tu baterku do rana vyšťavil. Doteraz to nikto nedal spraviť, otvára sa klúčikom (central funguje) DO+ alarm akosi nikomu nechýba...
Alarm som vypol klučikom na RJ od alarmu a je klud. Problem bol v tom, že alarm tu baterku do rana vyšťavil. Doteraz to nikto nedal spraviť, otvára sa klúčikom (central funguje) DO+ alarm akosi nikomu nechýba...
Zle si ma pochopilnordkapp_pb napísal:ak spravne chapem tvoju motivaciu, tak chces nabijat svoju bateriu tak, ze ju "na dlhsi cas" spojis startovacimi kablami s inou bateriou ?![]()
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
tak to si nepochopil ty mna - jedine co pisem, je to, az to nerobis jako uplny tatar ... baterka sa z inej baterky nenabija, lebo zaprve by si ju nabil teoreticky maximalne na polovicu kapacity a aj to za extra dlhy cas ... zopakujem este raz ako sa to robi, ked mas uplne vybitu baterku (alebo ziadnu, lebo ja bze baterky sa da nastarovat auto, ked mas k dispozicii druhe
)
1. prepojit baterky na oboch autach (+ na +, - v aute s dobrou baterkou a niekam na kostru / motor v tvojom aute)
2. nastartovat cudzie auto (darcu)
3. nastartovat svoje auto
4. odpojit kable
5. vozit sa (za 5 - 10 minut nenabijes nic ... 100km urcite netreba, nikdy som to neskumal, tak som to zamerne trosku prehnal ... idealne mas ked si zmeras trebars po 25-20km napatie na baterii aby si vedel kolko mas jazdit, aby bola plna)
robil som to takto viackrat a nikdy pri ziadnom aute sa nestalo, ze by sme museli cakat nejaky cas, kym to druhe nastartujeme - tym ze prepojis baterky je to jeden obvod s tymi istymi parametrami, akurat s vyssou kapacitou
... a to som feldou startoval trebars velkeho sprintera 
1. prepojit baterky na oboch autach (+ na +, - v aute s dobrou baterkou a niekam na kostru / motor v tvojom aute)
2. nastartovat cudzie auto (darcu)
3. nastartovat svoje auto
4. odpojit kable
5. vozit sa (za 5 - 10 minut nenabijes nic ... 100km urcite netreba, nikdy som to neskumal, tak som to zamerne trosku prehnal ... idealne mas ked si zmeras trebars po 25-20km napatie na baterii aby si vedel kolko mas jazdit, aby bola plna)
robil som to takto viackrat a nikdy pri ziadnom aute sa nestalo, ze by sme museli cakat nejaky cas, kym to druhe nastartujeme - tym ze prepojis baterky je to jeden obvod s tymi istymi parametrami, akurat s vyssou kapacitou
-
RATZINGER666
Darca
tak nejak, akurat nikdy nemaj nastartovane darcove auto...
RATZINGER666: WTF??? 
-
RATZINGER666
Darca
... lebo mu odpalis mostik na alternatore 
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
ratzi to nedopisal pre tych, co by v tom hladali nejaku zradu - nemat nastartovane myslel pri pripajani kablov, samozrejme pri startovani musi byt druhe auto nastartovaneFrikso napísal:RATZINGER666: WTF???
-
RATZINGER666
Darca
nord: preco by malo byt druhe auto nastartovane? 
//

//
... teraz, ked sa na tie posty iduce za sebou tak pozeram, tak to tak moze vyzniet, ale urcite to nebolo zameromnordkapp_pb napísal: ratzi to nedopisal pre tych, co by v tom hladali nejaku zradu
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
pokial je clovek tatar tak nemusi byt
... aspon ja som sa este nestretol ani len s nazorom, ze je vyhodnejsie startovat iba z baterky, predsalen nie kazdy vie v akom stave presne ma baterku a ci zmakne trebars na treti krat natocit diesla aj so zhavenim a potom este roztocit vlastny motor 
mostik to moze v takejto situacii spalit max. tak vtedy, ked budes startovat maluchom Landcrusiera s dvoma baterkami, pustenym navijakom a kilowatovou muzikou ... pri beznom pouzivani by to mal vydrzat (na prudove a napatove razy musi byt z principu navrhnuty, inak by si ho menil kazdy tyzden)
mostik to moze v takejto situacii spalit max. tak vtedy, ked budes startovat maluchom Landcrusiera s dvoma baterkami, pustenym navijakom a kilowatovou muzikou ... pri beznom pouzivani by to mal vydrzat (na prudove a napatove razy musi byt z principu navrhnuty, inak by si ho menil kazdy tyzden)
-
RATZINGER666
Darca
skor by som povedal, ze pokial ten clovek nie je tatar, tak nemusi byt
je jasne, ze sa nebudes pustat rovnakym sposobom do startovania offu nejakym ticom, ako naopak
okrem toho to, ze to nie je v povedomi motoristov predsa este neznamena, ze to musi byt nespravne...
znamemu tak alt uz dvakrat zhorel, preto to spominam... staci, aby si startoval milimetrovymi tescokablami (co je omnoho castejsi jav u motoristov, ako neznalost stavu ich baterie ci velkost motora startovaneho auta (
) ) a nemusis mat ani LC s navijakom
a tym dostane cez pi*u aj alternator, ktory ma stale bezat a pohanat litroveho malucha a do toho este dobijat tu sadu tuzkovych bateriek, ktore maju natocit ten land
a neviem, v akom stave by musela byt bateria, aby sa po 3 startovaniach uplne vybila 
znamemu tak alt uz dvakrat zhorel, preto to spominam... staci, aby si startoval milimetrovymi tescokablami (co je omnoho castejsi jav u motoristov, ako neznalost stavu ich baterie ci velkost motora startovaneho auta (
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
kable su na samostatny roman ... v zasade by malo byt kazdemu jasne ze cim hrubsie tym lepsie ... ale co som trebars nemohol, tak kedysi niekto daval scan letaku z Lidlu, alebo co to bolo a mali tam startovacie kable, ktore mali na jednej strane normalne stipce a druha strana isla do palubnej zasuvky ((ktora ma aku poistku ? 16A ? nech nezerem 25A a startovaci prud je vyssi v nasobkoch
)) ... a to prosim mali aj nejaky udajny GS certifikat

nebolo to francuzske auto, nacom zhorel ten alt ?
ja som sa s tym este nestretol, ze by poddal altik pri startovani, samo stat sa to moze, ale to by som chybu hladal mozno uz niekde inde prudova pretazitelnost alternatoru je celkom dobra a bezne vidis trebars alt. s nominalnym prudom 70A v aute, ktore ma s predpisanou baterkou predpisany dobijaci prud 90A, takze alt. bez stale relativne pretazeny a dava to dlhodobo
(samozrejme 90A je oproti beznemu startovaciemu prudu stale malo
)
nebolo to francuzske auto, nacom zhorel ten alt ?
-
RATZINGER666
Darca
u startovacich kablov plati, ze cim hrubsie a dlhsie s vyssou primesou medi, tym lepsie... dlzka je dolezita hlavne kvoli komfortu...
LOL, ak myslis do zapalovaca, tak na tom sme sa uz neraz bavili
ja som videl dokonca aj solarnu (!) nabijacku skapatych baterii 
netvrdim, ze ten alt ti zhoriet musi, ale iba ze urcite riziko tu je... staci, aby uz mal nieco za sebou, mozno nejaky repas alebo aby bol iba bezne opotrebovany a riziko sa zvysuje este viac... startovanie s vypnutym motorom nema podla mna absolutne ziadne nevyhody...
zhrnul by som to tak, ze pri nastartovanom riskujes v ovela vacsej miere zivot altu, ako pri nenastartovanom nasledne vybitie baterie... dosledky hraju tiez prave pre ten druhy pripad
LOL, ak myslis do zapalovaca, tak na tom sme sa uz neraz bavili
netvrdim, ze ten alt ti zhoriet musi, ale iba ze urcite riziko tu je... staci, aby uz mal nieco za sebou, mozno nejaky repas alebo aby bol iba bezne opotrebovany a riziko sa zvysuje este viac... startovanie s vypnutym motorom nema podla mna absolutne ziadne nevyhody...
zhrnul by som to tak, ze pri nastartovanom riskujes v ovela vacsej miere zivot altu, ako pri nenastartovanom nasledne vybitie baterie... dosledky hraju tiez prave pre ten druhy pripad