Základná doska 92 °C,aky Chladič?

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
jozotom
Light Star
Light Star
Príspevky: 210
Registrovaný: 16 nov 2006, 10:32

Základná doska 92 °C,aky Chladič?

Príspevok od používateľa jozotom »

Teplota pri bežnej praci na počitači napr.len internet je 92 stupňov.Ked už s nejakou hrou tak je to do 100 stupnov a pri ešte väčšom zataženi i nad 100 stupňov a po čase mi vipne PC.
Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+
Systém. pamäť 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Grafická karta NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)

Základná doska 92 °C (198 °F)
Ostatne od 35-50 stupňov.
Čo s tym, aky mam dat tam chladič? Dakujem.
ST1
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1601
Registrovaný: 31 jan 2006, 20:00
Bydlisko: HDD
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Keby si napisal zakladnu dosku aku mas tak sa aj niekam pohneme...
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

Presne ako povedal ST1, lebo pomaly aj seriove cislo pamati si napisal :) Inak, si si isty, ze je to cidlo na zakladnej doske? Toto su extremne teploty a neviem, ci by to vydrzalo. Niektore programy moze zle signalizovat, co je co. Ked ti vypne pccko, tak skus hmatom chladice, ktory je vrely. Samozrejme velmi opatrne, lebo ked ma nieco takuto teplotu, tak popaleniny su iste. Nemenil si v poslednom case pastu, alebo inak manipuloval s chladicmi?
jozotom
Light Star
Light Star
Príspevky: 210
Registrovaný: 16 nov 2006, 10:32

Príspevok od používateľa jozotom »

Doska:
http://www.focus.sk/zoom.asp?img=IMAGES ... popis=3003
GIGABYTE M61PME-S2, nVidia 6100/430, 2xDDR2, 2XSATA2, VGA, mATX (ID:3003)
Chipset -NVIDIA® nForce 430/GeForce 6100
Rozměrový formát - mATX (244 mm x 225 mm)
Patice procesoru - socket - AM2
Prílohy
PC.jpg
Teplota PC.JPG
moosha
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3522
Registrovaný: 02 máj 2008, 21:23
Bydlisko: Košice
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Preboha to co za LORD je vzadu na bedni? To je fan :shock: !
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 11286
Registrovaný: 26 júl 2006, 19:41
Bydlisko: Australia <-!PB!->
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

mas vobec chladic na chipsete ?? ja ho tam nevidim.. mozno je iba zakryty
inak tie sipky si bud zle naznacil alebo neviem :D akoze graficka karta, chladic vyfukuje von z grafiky ? :) ja si myslim, ze fuka do grafiky
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

Presne to som pozeral sudo. Ten chladic namontuj naopak, takto to moc platne nie je. Co sa tyka cipsetu, tak ten je asi pod tou spletou kablov schovany. Co nemusi byt az taky problem, pokial su tie kable aspon dva, tri centimetre od chladicu.

update: Takze nie je pod tou spletou kablov, ale pod tou nestastne chladenou grafikou. Ak otocis ten vetrak na grafike, tak by sa to malo zlepsit. Skus a daj vediet. Je to nforce cipset, tie zvyknu hriat, plus zhora na nu pecie grafika, mozno su tie teploty predsa len realne. Skus otocit ten chladic a pozri sa potom na teploty.
jozotom
Light Star
Light Star
Príspevky: 210
Registrovaný: 16 nov 2006, 10:32

Príspevok od používateľa jozotom »

http://www.focus.sk/zoom.asp?img=IMAGES ... popis=3003
mysliš ten hlinikovy chladič na zakl.doske,to je ten čipset?Ked je to on tak potom je pod grafikou.Idem vymenit ten ventilator.
Gangy
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 7045
Registrovaný: 18 nov 2004, 21:26
Bydlisko: Žiaľ nad Hrobom

Príspevok od používateľa Gangy »

pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

A co by tym ziskal??? Ved tam rovnaky kus hlinika, mozno este s vacsou plochou.

p.s.: A najskor by to tam ani neosadil kvoli tomu chladicu na grafike. A to ocenenie vo whiteliste si strc za klobuk, ked expert ako ty, si taketo nieco nevsimne.

p.s2: :blee:
jozotom
Light Star
Light Star
Príspevky: 210
Registrovaný: 16 nov 2006, 10:32

Príspevok od používateľa jozotom »

Gangi ten chladič by mi nepasoval,kvoli rebrovaniu na grafike.
Tak som otočil ventilator ,je to tak isto ako predtim .Pri 98% zataženi CPU teplota stupla na 100stupnov a bez zaťaženia je okolo 90 stupnov.
Mal som vybrany chladič na čipsete zakl.dosky,čo treba dať medzi dosadacie plochy? Bola tam nejaka pasta ,ale je už ztvrdnuta. Myslim ,že chladič nema byť prilepeny na pevno,tak?
Prílohy
Teplota.JPG
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

Nechapem, ako myslis napevno??? Kazdopadne, po kazdom odstraneni treba stycne plochy ocistit a dat novu pastu a zalozit chladic spat ako bol predtym. Skus teda tu past vymenn, daj tam len malinko pasty a uvidis, ci sa to zmeni.
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1607
Registrovaný: 10 sep 2005, 11:10
Kontaktovať používateľa:

Re: Základná doska 92 °C,aky Chladič?

Príspevok od používateľa dekarbon »

jozotom napísal:Teplota pri bežnej praci na počitači napr.len internet je 92 stupňov.Ked už s nejakou hrou tak je to do 100 stupnov a pri ešte väčšom zataženi i nad 100 stupňov a po čase mi vipne PC.
Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+
Systém. pamäť 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Grafická karta NVIDIA GeForce 8500 GT (512 MB)

Základná doska 92 °C (198 °F)
Ostatne od 35-50 stupňov.
Čo s tym, aky mam dat tam chladič? Dakujem.
skus si updatnut bios moze byt ez zle nacitava informacie zo snimacieho cipu an doske...ale btw pri takej teplote by si tu dosku uz nerozchodil vyhoreli by niektore casti podla mna..takez to bude najskor tym ze mas doblbnute cidlo
Jancuk
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 1577
Registrovaný: 20 aug 2006, 1:42
Bydlisko: Bardejov Dark side of moon
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jancuk »

Skus sa v biose zastavit u moznost Hardware monitor a pozri si tma ake mas realne teploty napriklad ja som mal taky problme ze moj AMD black edition ked som ho taktoval aa meral som mu teplotu v kazdom programe napr speedfan alebo everest pisal ze mam 20-25 C ale to bola blbost v biose som mal teplotu 40-42 C to bola realna teplota a podla mna este mozno mozes mat aj cidla znicene na MB vsak si pozy realne teploty v biose a ked su nizke tak program oblbuje a ked velke tak konaj :)
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

Jancuk napísal:Skus sa v biose zastavit u moznost Hardware monitor a pozri si tma ake mas realne teploty napriklad ja som mal taky problme ze moj AMD black edition ked som ho taktoval aa meral som mu teplotu v kazdom programe napr speedfan alebo everest pisal ze mam 20-25 C ale to bola blbost v biose som mal teplotu 40-42 C to bola realna teplota a podla mna este mozno mozes mat aj cidla znicene na MB vsak si pozy realne teploty v biose a ked su nizke tak program oblbuje a ked velke tak konaj :)
Ked budu cidla zle, tak mu to nespravne zobrazi aj v biose. Skusit to na omak, aky je ten chladic, ked to vypne alebo pri tej teplote. To musi byt skutocne vrele a to doslova, teda ak je riadne osadeny ten chladic. Alle to som uz radil hned v mojom prvom prispevku :wink:
jozotom
Light Star
Light Star
Príspevky: 210
Registrovaný: 16 nov 2006, 10:32

Príspevok od používateľa jozotom »

A ako sa dostanem do biosu,chladi na hmat nie je horuci.
Opak
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3420
Registrovaný: 24 jan 2006, 21:15
Bydlisko: Pustovník

Príspevok od používateľa Opak »

Pri starte pocitaca stlac DEL(respektive F2,F12,Esc,..)
fifty88
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 123
Registrovaný: 11 júl 2008, 15:32

Príspevok od používateľa fifty88 »

jj ako pisali uz predomnou, asi mas poskodene cidlo, pretoze take teploty MB tazko znasala.
Skus zabehnut PC naplno, pozri teploty, ked ti bude pisat ze mas okolo 100 stupnov a viac, otvor skrinu a rukou ohmataj MB. Kek ma 100 stupnov ako ti to tam pise, dlho na nej ruku neudrzis :D
ak na nej udrzis ruku viac ako 5 sekund, tak je to v pohode.

Je to trosku primitivny sposob :D ale ucinny :D
jozotom
Light Star
Light Star
Príspevky: 210
Registrovaný: 16 nov 2006, 10:32

Príspevok od používateľa jozotom »

Dal som novu pastu Artic Coling MX-2,teplota je vždy tak ako predtym.
Ako najdem v Biose Hadware monitor ako pisal Jancuk?.Dakujem.
pato83
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Príspevky: 3916
Registrovaný: 21 nov 2005, 22:12

Príspevok od používateľa pato83 »

Ak taku polozku v biose mas, tak urcite bude spomenuta v manuale a ten bude urcite spomenuty pri tvojej doske na stranke vyrobcu. A ten ti ho spokojne dovoli stiahnut.
Napísať odpoveď