zaklady SEO help

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Forsaken
King
King
Používateľov profilový obrázok

zaklady SEO help

Príspevok od používateľa Forsaken »

zdravim,

chcem aby moju stranku nasiel google (alebo ine) podla klucovych slov co najlepsie a zadarmo samozrejme.

vobec neviem ako sa to robi potreboval by som pomoc.

1. na stranku som dal <META NAME="KEYWORDS" CONTENT="keywords">

co dalej?
napr. pre google?

som na google - nastroje spravcu webu

a neviem co tam mam nastavit.

diky za kazdu radu.

v skratke aby moju stranku vobec google nasiel.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Re: zaklady SEO help

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

__construct
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa __construct »

Odporúčam popozerať sa po stránke českého SEO/SEM Guru Marka Prokopa vyhledavace.info
Forsaken
King
King

no citam dookola, ale nic sa nedocitam, vsade to iste a nikde nic poriadne.

proste su to teoreticke blaboly... nic k veci..

otazka je jednoducha: co vsetko treba pridat do meta tagu, a ako zaregistrovat stranku na google.

takze pre toho kto by to este potreboval tak:

Kód: Vybrať všetko

http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<title>to čo sa zobrazí v záhlaví prehliadača</title>
<meta name="robots" content="index,follow"> - sledovanie indexovacími robotmi
<meta name="author" content="tvoje meno">
<meta name="description" content="popis stránky">
<meta name="keywords" content="kľúčové slová">
</head>
...toto sú veci ktoré by z hľadiska seo mohli nejako pomôcť. Potom som videl ešte techniky založené na tvrdení, že slovám v tagu <strong> vyhľadávače prikladajú väčšiu prioritu, takže kľúčové slová na stránke boli obaľované týmto tagom a v css bolo definované, aby to, čo je v tagu <strong> nebolo tlsté (čiže normálny užívateľ to vidí ako normálny text, ale vyhľadávač tomu slovu dá väčšiu prioritu)...či to funguje netuším...potom treba mať samozrejme založený robots.txt s textom:

User-agent: *
Disallow:
...ďaľej by mohlo pomôcť vytvorenie sitemap, napr. na tejto stránke: http://www.xml-sitemaps.com/ a samozrejme správnosť html a css kódu, ktorý si môžeš skontrolovať na stránke: http://seo-servis.cz/source-zdrojovy-kod/ ...to by mohlo byť tak všetko...

...niesom žiadny odborník na SEO, ale tak keď sa toho nikto takto konkrétne neujal...

...btw. na otázku čo patrí do meta ti sem dám to čo tam mám ja...

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> - znaková sada
<meta name="robots" content="index,follow"> - info pre roboty (indexuj a sleduj odkazy)
<meta http-equiv="imagetoolbar" content="no"> - zabráni, aby sa v IE zobrazoval ten nechutný toolbar pri prechádzaní myšou cez obrázky
<meta name="author" content=tvoje meno"> - tvoje meno, netuším, ale možno to vyhľadávače indexujú
<meta http-equiv="Content-Style-Type" content="text/css"> - neviem konkrétne, zrejme nejaká definícia pre CSS
<meta name="description" content="co robi tvoja firma, naco bola zalozena stranka, proste taky strucny popis stranky">
<meta name="keywords" content="kľúčové slová">
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

zaregistrovat stranku na google moze sice malicko pomoct, ale zazraky od toho necakaj
inak cele SEO su teoreticke blaboly, pretoze skutocnost nikto presne nepozna pretoze google, zoznam ... neprezradia podla coho radia stranky
o tom ze sa algoritmus obcas zmeni ani nehovorim

ked je web dobry(obsahovo), vyhladavac ho najde
Lilith
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Lilith »

STEALTH linkol celkom dobru stránku.

Kľúčové slová si daj do titulky, meta popisu, do H1-H3, a samozrejme ich použi v texte. Napíš si dlhý, štrukturovaný a kvalitný text. Popíš si obrázky (alt tag), použi kľúčové slová v URL, atď....
Forsaken napísal:otazka je jednoducha: co vsetko treba pridat do meta tagu, a ako zaregistrovat stranku na google.
Na meta keyword tag sa mozes vydlabat, lebo Google ho ignoruje, cesky seznam.cz ho neignoruje - ale ten ti je na nic.
http://www.google.com/support/webmaster ... swer=79812

Description tag ti pomoze, ale mal by si hlavne mat normalny title tvojej stranky a podstranok. No a samozrejme kazda podstranka ma mat vlastne meta tagy. Je to trosku zlozitejsie ako len "co vsetko treba pridat do meta tagu"....

a stranku na google si mozes zaregistrovat.. no prd ti to pomoze ak nemas vytvorene spätné odkazy aspoň z jednej inej stránky...
JanJanuska
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanJanuska »

Forsaken napísal:no citam dookola, ale nic sa nedocitam, vsade to iste a nikde nic poriadne.

proste su to teoreticke blaboly... nic k veci..

otazka je jednoducha: co vsetko treba pridat do meta tagu, a ako zaregistrovat stranku na google.

takze pre toho kto by to este potreboval tak:

http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl
Odkaz od S.T.E.A.L.T.Ha obsahoval odpovede na všetko, čo si sa pýtal... a ak nie, tak sme ich asi zle pochopili. :roll:
Z jakpsatweb o "objaveni" stranky Googlom:
"Google a další moderní roboti prý přijdou na stránku teprve tehdy, když najdou určité množství odkazů, které na stránku míří. Proto je třeba mít zajímavý obsah, aby jiní autoři na moje stránky odkazovali.".

O meta keywords:
"Například Google nebo Seznam již klíčová slova ignorují zcela".

Inak všetky základné informácie o SEO nájdeš napr. na seochate.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

Forsaken
King
King

v com moze byt problem ked google stranku vobec nenajde? hosting a domena su kupene 3 tyzdne.

podla
http://www.tools4google.com/search-goog ... acking.php
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

myslím, že keď ju google zablokuje, tak ju nenájde ani po zadaní konkrétneho title
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Skús si mrknúť hojko zdroják, poprípade sa opýtať dakoho, kto to tu trochu kódil (vylepšenia a podobne). Hojko som napísal preto, lebo asi musí mať dobre poriešené SEO a veci okolo toho (možno to bude aj tým, že je to phpBB, :) i’m lama).. keď som minule napísal príspevok, tak už o 3 hodiny mi ho google našiel, ako štvrtú stránku v poradí a to som ho ani nehľadal, našlo ho iba podľa slova "foťák" :).
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

zaregistruj web do nejakych katalogov, tym padom budes mat spatne odkazy a vyhladavace si ta najdu, tieto SEO veci su len dohady a to co das do meta tagov a ci tam vobec nieco das je uplne nepodstatne. treba mat dobry obsah a vela kvalitnych backlinkov, to je dolezite.
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

nepovedal by som ze je to nepodstatne, co sa tyka katalogov tak su podla mna dobre len na srank, ktory ti pomoze v seznam vyhladavaci
lucas03
Darca
Darca

Príspevok od používateľa lucas03 »

heh, nasmial som sa :D
zaregistrovat stranku na google moze sice malicko pomoct, ale zazraky od toho necakaj
inak cele SEO su teoreticke blaboly, pretoze skutocnost nikto presne nepozna pretoze google, zoznam ... neprezradia podla coho radia stranky
o tom ze sa algoritmus obcas zmeni ani nehovorim

ked je web dobry(obsahovo), vyhladavac ho najde
Vyhladavace od samotneho zaciatku su postavene na jednom a tom istom, ktore zatial ziadna novinka nedokazala zmenit a coskoro sa ani nezmeni. Ide samozrejme o ODKAZY.

Ak chces dostat na nejaky keyword, musis ziskat alebo vybudovat/vymenit odkazy s anchor textom na keyword, na ktory sa chces dostat v googli na poziciu. Ak ide o menej hladanu a konkurencnu frazu, staci ti aj par katalogov, inac su zbytocne (az na par vynimiek, ktore ti donesu traffik, ale odkaz ti velmi malo pomoze, aj ked kazdy odkaz je dobry.)

// nezabudni linkovat adresu stranky, kde mas o danom keyworde aj text, plusom je aj h1 a title tag.
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jeremy »

tak klucove slova v keywords su fajn ale neefektivne. Ako bolo povedane klucove slova v nazve domeny, klucove slova v titulke, v h1. samozrejme s mierou. kvalitny obsah. linkabilita, pekne URL, registracia do par katalogov (zas klucove slova v anchor texte) atd

citaj blog.pizzaseo.com/sk
seomoz.org
Napísať odpoveď