Chcem sa vas opytat ci by mi niekto mohol poradit nejaky domaci liek na zapal hrdla, pretoze ku doktorovi budem moct ist az po sviatkoch a doma mam vsetky mozne lieky len nic na hrdlo, iba bromhexin, aspon nieco na zmiernenie bo si chcem dnesnu veceru vychutnat a nie pretrpiet:) dakujem a stastne a vesele vam vsetkym.
http://www.poznanie.sk/prakticke/ludovy ... -hrdlo.php
Alebo sa este doporucuje kloktat slanu vodu, dalej stava z cibule (nakrajanu cibulu posolis - pusti stavu) zmiesana s medom - pomaly sa to vypije. Je to sice hnusne, ale pomaha to. Alebo rozmackany cesnak s medom (len pre silnejsie natury - s rychlejsim ucinkom). Moj oblubeny recept je slivovica s medom - zohrejes to tak, aby to bolo tekute (v pripade potreby pridas trosku vody) a das si trikrat denne davocku. Podla potreby, doporucujem aspon poldeci na jeden krat.
kinjeril napísal:Kasli na kloktadla a podobne blbosti, natlac do seba dve velke cibule a bude ti fajn. Ja som tak spravil teraz a konecne mi je po tyzdni lepsie!
<OT>Takze pri stedrovecernom stole budes sam? </OT>
ked som scrolloval dole a cital co napisal kinjeril tak som bol zvedavy co napise boleki, a hned pod tym boleki, heh. kinjeril fakt nevie o com rozprava. je pravda ze cibula ta ochrani pred chorobou,ale to len preto ze ju od nikoho nestihnes dostat bo ujduuu.
dakujem za rady vsetkym:) ale do tych 2 cibul by som nesiel:D btw sam tomu nechapem ale po kloktani so sodou bikarbonou a po nechcenom a nechutnom prehltnuti cibulovej stavy s medom mi je fakt lepsie, konecne moj hlas neznie ako hlas Kmotra a uz ma ani hrdlo tak neboli a co je asi najlepsie ze uz mam len zvysenu teplotu, dakujem este raz
vyzera to tu uz vyriesene ale este taka mala rada
ja sa vacsinou bolaveho hrdla zbavim este predebzne a to tak ze ked ma len zacne skrabat v hrdle...tak si v noci spravim v izbe chladnicku...dam "tichsie" radiator a pootvorim viac okno nech je tam sviezo a prakticky vzdy mi to pomoze...asi to bude tym ze ten klasicky suchy vzduch hrdlo este viac drazdi...
Petoo uz spomenul propolis, ... velmi odporucam Lepsie nez nejake blbe mlieko s cesnakom alebo rozne brečky, naposledy som z toho hodil sablu [ak vas zaujima bolo to nejake mlieko, tuk a bylinky abo co]
idealne je kloktat slanu vodu, propolis, ECHINACEA!!!, teply caj ked som bol maly, mama mi davala aj cibulovy caj, je to grc, ale fakt supa. to uz je take hnusne, ze tie bakterie radsej skapu aby to mali cuchat