zapnem PC a nic...

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
ajo55
Amateur
Amateur

zapnem PC a nic...

Príspevok od používateľa ajo55 »

Takze moj problem:
Odkedy su horucavy, tak mi mrzol pc, nie klasicky ale taka akoby graficka chyba , take farebne ciary opakujuce sa a nato sa dalo len restart pc. (2x sa mi ztoho podarilo dostat najznamejsou skratkou ctrl alt+ delete) Ale tu chybu mi rolilo tak 3x do tyzdna. Neskor som nainstaloval win vistu a odvtedy mi to robilo aj niekedy 2x denne , ak nie viac, no raz sa mi to stalo pri update windowsu, restartol som, znova naskocil windows , ale ochvilu zas zamrzlo, tak som dal zas restart ale odvtedy nie a nie sa zapnut.... akoze ked pustim pc tak zablika harddisk, svieti zeje spusteny a ked ho mam otvoreny tak aj vnutri vsetko svieti ako normalne az nato ze sa mi ani nezapne monitor :? Ja uz fakt neviem cim to moze byt, chvilu som si myslel ze je prehriaty, lebo ked som nan nasmeroval velky ventilator tak o chvilku siel. Dam ho do servisu, ale som zvedavy tak to sem pisem. Poznate tento problem?
Za odpoved vopred dakujem
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

nedostatocne chladeny PC sa ti odvdacil :? ... zrejme VGA sa s tebou hra
Aky typ VGA mas ?
rozbehne sa ti tam vetracik ?? ak mas nejaky...
ajo55
Amateur
Amateur

Ventilacik mam, ale uz ked som videl ze to blbne som dal dole celu stenu compu... a nato ten ventilator, ale napriklad ked boli pred rokom tie horucavy tak siel v pohode, uplne bezproblemov . a typ VGA? mam nVIDIU NX 6800 ak si to myslel. Hmm ale je mozne ze to bolo aj tym ze som mal strasne zanesene ventilatory od prachu, uz som to vyfukal , ale asi neskoro... Jaj a este daco posledne dni , ja neviem asi tyzden pred tym ako mi ten pc skoncil tak mi vista vypisala chyby, ze preto som musel restartovat pc lebo sa stala daka chyba s grafickou kartou. A este som vzdy musel na zaciatku stlacit F1 ak som cel spustit windows. :?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

ajo55 napísal:Ventilacik mam, ale uz ked som videl ze to blbne som dal dole celu stenu compu... a nato ten ventilator, ale napriklad ked boli pred rokom tie horucavy tak siel v pohode, uplne bezproblemov . a typ VGA? mam nVIDIU NX 6800 ak si to myslel. Hmm ale je mozne ze to bolo aj tym ze som mal strasne zanesene ventilatory od prachu, uz som to vyfukal , ale asi neskoro... :?
Teraz je uz zrejme zaneseny prachom a nestiha chladit. Podla toho, co si napisal to vidim jednoznacne na prehrievanie grafickej karty. Takze bud si kup novu s lepsim chladenim alebo k tejto dokup nejaky kvalitnejsi chladic. Pripadne mozes skusit vycistit sucasny, ale to bude zas len docasne riesenie.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

toto sa stalo aj mne chlapce odisiel ti procak alebo doska urcite ak sa nemylim vsetko ide ako ma len pc nenabehne ze ? tak to asi na 70% bude to co vravim :?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

mne sa tiez stavalo, ze zapnem pc a nic... vsetky disky bezia, diodky svietia a monitor stale s cervenou farbou ledky na mna kuka. bolo to preto, ze CPU potrebovalo napajanie este z takej "kocky" (4 kabliky). tak som siel pre zdroj do agemu a potom to slo, ale obcas mi to robi aj teraz :( vtedy vypnem pc na dlhsiu dobu, vytiahnem kabel z elektriky a nasucho zapnem a potom dam kabel a zapnem a uz to fici. no ale neviem ci je to tento problem. mne to nerobilo take ciary. a este si pamatam, ze raz mi to aj robilo tie ciary a stacilo mi pridat chladic a potom to slo
ajo55
Amateur
Amateur

No ja sa bojim ze som si nieco prehrial a odpalil...... ako vravim , ked dam ktomu velkyy izbovy ventilator tak to nejde (predtym islo) . a tie kable mam vsetky zapojeny tak ako ma byt , ak som spravne pozeral , jedine co je zauimave tak graficka ma vstup este zo zdroja 6 kablov a vedla je kabel co tam pasuje... ale zapojil som to a nic.... aj som odpojil niektore kable a zapojil zas, kvoli kontaktom, vycistil som pc . Ale je fakt zauimave ze vnutri vsetko svieti tak ako ma ..... jedine co nesvieti tak jak ma je ledka od harddisku ktora nazaciatku len na tu sekundu alebo 2 zasvieti
erik_tt
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erik_tt »

Takze vsetko ti vlastne pracuje ale PC sa nezapne skus ist na to vylucovacou metodou napr zober CPU k kamaratovi vyskusaj z dosku to bude tazsie skusaj aj ram a grafu a ked nic nezistis tak potom fakt neviem
ajo55
Amateur
Amateur

Noo stym by bol problem pretoze naokoli nemam kamosa ktory by to bol ochotny podstupit, pretoze sa v pc nevyzna ... jeden kamos je ale na druhom konci Bratislavy a na moje ostatne pc su nato stare.... hdd to nebude, lebo by sa spustil bios, skusim vypnut na tomto starom dake komponenty ... len skoda ze vzdy sa nanom musi stukat uplne nazaciatku F1, pretoze ak by som nemusel, by som aspon videl ze ci bezi dalej, tak by som mohol vylucit napr procesor (aspon myslim no) sak uvidim a ked by som nato kapol tak vam to to napisem aby ste vedeli dobuducna :wink:
Ale tymto nechcem uzavriet temu, ak vas nieco napadne tak kludne napiste :D
ajo55
Amateur
Amateur

No oco odniesom ten pc do roboty a tam zistili ze pise dako "chyba 04" , kukli to na nete a tam pisali daco ze bol preinstalovany bios a ze stymto sa to neda spustit... hmmm nic take som nerobil, jedine co by stym malo daky suvis je nainstalovanie win visty co som si nasiel na nete.... ibaze ked pise ze stym biosom sa to neda spustit tak ako to ze mi to stym predtym islo?
Napísať odpoveď