zblbnutá wifi

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zblbnutá wifi

Príspevok od používateľa dekarbon »

Čaute chalani, taká otázočka do pléna. Dnes som robil jeden počítač, kde sa wifina chovala nasledovne: na ostatných počítačoch v dome sa na ňu dalo pripojiť a išlo aj internet, ale na na notebooku Lenovo G970 ani za ten svet. Stále ukazovalo pripojenie ako obmedzené. Keď som vytvoril ad-hoc sieť cez telefón tak internet aj wifi pripojenie na danom notebooku bez problémov išlo. Skúšal som cez webové rozhranie routra od UPC vymazať heslo a uplne otvoriť sieť-bez výsledku,bolo odkontrolované či nieje router nastavený na špecifický filtering MAC adries, ale to nastavenie bolo vypnuté. Ďalej sa skúšalo hýbať s hodnotami rtc treshold a fragmentation treshold na zvýšenie stability siete smerom nadol z defaultných hodnôt 2347 a 2346 na 1000 pri oboch položkách a rovnaké hodnoty boli nastavené aj na sieťovej karte notebooku pre wifi pripojenie avšak výsledok bol rovnaký. Skúšalo sa meniť nastavenie kanálov, avšak bezvýsledne. Taktiež sa skúšalo zmeniť hodnotu šírky kanálu ako na auto, tak aj na 20MHz aj 20/40MHz, ale taktiež to nepomohlo. Následne bolo zistené, že prijaté packety sú v stave 0 a narátavajú sa iba odoslané packety. Toto chovanie sa prejavuje len na jedinom notebooku Lenovo, na žiadnom inom pc sa toto neprejavuje a sieť funguje normálne. Taktiež bolo odskúšané reinštalácia ovládača sieťovej karty wifi notebooku. Poprosím vás o radu, pretože niečo tam je, čo nevidím, čo mi uniká. Neviem si s tým rady. Poprosím o radu. Ďakujem
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: zblbnutá wifi

Príspevok od používateľa hrban »

aká je tam sieťovka, presne aj model. Predpokladám nejaký atheros.
počas pripojenia má IP adresu z rozsahu DHCP ?
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ovládač bol priradený k Broadcomu takže vyzerá to na Broadcom a windows je tam upgradnutý s win 8.0 na win 8.1.Viac by som vedel povedať k tomu modelu zajtra lebo niesom u zákazníka takže neviem dať viacej info ale potrebujem nejaké vodítko niečl čo by pomohlo,ešte viek tolko že v tej oblasti dke som ten PC robil bol strašne velký radiový smog lebo tam bolo asi 50 wifin ak nie viac.a skúšalo sa pripájať ku sieti k tej wifi aj priamo pri routri a furt rovnaký výsledok
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

otázka je, či dostane správnu IP, ak nie bolo by treba skúsiť nastaviť napevno. Alebo skontrolovať, či nemá nastavené napevno nesprávnu IP.
ak je problém IP adresa tak potom treba skúsiť iné ovládače, niekedy tie origo od windowsu idú lepšie ako tie z broadcom-u
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

s tými ovládačmi hladal som na lenovo stranke a tam bolo napísane niečo v tom zmysle že mám to nehať na win že win už obsahuje ovladače na wifi pre ten notebook ak požadujem ovladače na win 8.1 x64 takže zostavaju pototm už len ipčky alôe ipčky dostáva take aké má dostávať,keď sa na tu sieť pripojím mobilom tak internet ide,keď sa napojím sieťovou kartou wifi druhým kompom v tom dome tak net ide, keby somsa neviem akým zariadením napojil tak to pojde ale jedine ten notebook píše že je to obmedzene pripojenie,raz sa mi stalo aj to že som mal stav pripojené aj písal sieť aj to že ej pripojené do internetu ale keď som dal pingovať tak o pár sekund nato sa zas vrátil stav obmedzene pripojenie,ipčky si držal ako má ale pakety prijaté bolo 0,pototm sa mi objavil aj stav kedy prijalo nejakých 60 000 packetov aj sa tvárilo že je pripojené ale internet stále nešiel na tom notebooku a strata packetov keď som dal pingovať napriklad www.sme.sk bola 75% ale 3 zo 4 pokusov o poslanie ICMP paketu bolo time out a jeden packet bol destination host unreachable ale normálne napísalo aj ipčku vzdialeneho servera sme.sk takže dns názov si preložilo ale strata paketov bola realne 100% ale vypísalo že iba 75% ako nechápem prečo sa to tak chová,hovorím tu sieť wifi či zaheslujem alebo nezaheslujem či použijem hentaký kanál alebo hentaký akukolvek šírku kanalu zvolím telefon mi sieť vidí a pripojí sa internet ide ale notebook nist..aj som odinstaloval sieťovu kartu a nehal cez plug and play znova detekovať ale nič to nepomohlo..neviem fakt a musim to vyriešiť bo ma vystre
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Problem vyrieseny chlapci bolo to driverom pomohol Driver Pack solution 15.9 wifina už ide na tom notebooku diki
Napísať odpoveď