Zblbnutý notebook
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Zblbnutý notebook
Neviem. Skús opravu. Neviem presne čo mu je. Môže sa stať, že to nepôjde nijako (ak je pošahaný harddisk čo je dosť pravdepodobné) no prečo neskúsiť.
Dala som Opravu pri spustení, zapol diagnostiku a po pár minútach: "Oprava pri spustení nedokázala opraviť váš počítač. Kliknite na "Rozšírené možnosti" a vyskúšajte iné možnosti opravy alebo na "Vypnúť" a vypnite počítač."
Tak som sa vrátila späť a išla na Obnovenie systému. Ibaže: "Ak chcete použiť Obnovovanie systému, musíte zadať inštaláciu systému Windows, ktorú chcete obnoviť. Reštartujte počítač, vyberte operačný systém a potom vyberte Obnovovanie systému."
Tak som zavrela hlášku a išla podľa toho linku. Lenže, po kliknutí na "Nastavenie systému" som nemala možnosť "reštartovať", ale "Odstrániť najnovšiu aktualizáciu počítača" alebo "Odstrániť poslednú úpravu". Tak teraz neviem.
Keby som aspoň nemusela prekladať

Autoeditácia príspevku po 14 min 30 sek:
Aha. Už vidím, kde je chyba. Ja tam nemám nastavenie spustenia, len odstránenie aktualizácie
Tak som sa vrátila späť a išla na Obnovenie systému. Ibaže: "Ak chcete použiť Obnovovanie systému, musíte zadať inštaláciu systému Windows, ktorú chcete obnoviť. Reštartujte počítač, vyberte operačný systém a potom vyberte Obnovovanie systému."
Tak som zavrela hlášku a išla podľa toho linku. Lenže, po kliknutí na "Nastavenie systému" som nemala možnosť "reštartovať", ale "Odstrániť najnovšiu aktualizáciu počítača" alebo "Odstrániť poslednú úpravu". Tak teraz neviem.
Keby som aspoň nemusela prekladať
Autoeditácia príspevku po 14 min 30 sek:
Aha. Už vidím, kde je chyba. Ja tam nemám nastavenie spustenia, len odstránenie aktualizácie
-
starysomar
Hardcore addict
Skúsil by som "Odstrániť najnovšiu aktualizáciu počítača". Pre zaujímavosť.
Ak to nevyjde, bude si potrebné pripraviť inštalačné USB z Windowsom - voľne stiahnuteľné z internetu, vygooglíš ako-čím len netuším, aká verzia Windowsu je v tom laptope
Inštaláciu pri troche šťastia zvládneš keď si to doteraz len je blbé, že je v BIOSe nastavená Ruština.
Podľa presného typu pôjde vygoogliť čím vojsť po reštarte do BIOSu (Niektorou z kláves - F2, DEL, F1, F10, alebo F12 hneď po zapnutí).
Tam je niekde nastavenie jazyka zrejme. Aj nastavenie z čoho sa má Laptop spustiť - bootovať, to bude treba na opravu (alebo čistú inštaláciu) Windowsu. Nájdeš - vydoodlíš, píšem pomaly
Ak to nevyjde, bude si potrebné pripraviť inštalačné USB z Windowsom - voľne stiahnuteľné z internetu, vygooglíš ako-čím len netuším, aká verzia Windowsu je v tom laptope
Inštaláciu pri troche šťastia zvládneš keď si to doteraz len je blbé, že je v BIOSe nastavená Ruština.
Podľa presného typu pôjde vygoogliť čím vojsť po reštarte do BIOSu (Niektorou z kláves - F2, DEL, F1, F10, alebo F12 hneď po zapnutí).
Tam je niekde nastavenie jazyka zrejme. Aj nastavenie z čoho sa má Laptop spustiť - bootovať, to bude treba na opravu (alebo čistú inštaláciu) Windowsu. Nájdeš - vydoodlíš, píšem pomaly
Ten jazyk nezmením. Pred vyše rokom som tu mala diskusiu, že mi blbne notebook. Exov (vtedy ešte nebol ex) kamarát sa ponúkol, že mi preinštaluje PC. Mňa sa 5x spýtal, či mám všetko zálohované a nakoniec mi debil zavalí, potom, čo mi zmazal celý notebook, že on má Windows len v ruštine (Ukrajinec)
myslím, že mám Windows 10 na PC. A aj tak po jeho preinštalovaní mi po mesiaci sekal PC akoby mal vyše 10 rokov, a nie 5.
Ja som skúšala aj to odinštalovanie aktualizácii, ale vypísalo mi, že je tam nejaká chyba... Jedine cez stavový riadok niečo, ale s tým ja neviem robiť. Ale nemám ani inštalačné usb a nechcem tam bársčo natiahnuť, už sa mi raz podarilo zavíriť si takto počítač, ale to som sťahovala vtedy balíček Office
Autoeditácia príspevku po 17 min 24 sek:
Oukej. Vypla som to, zapla som to. Zas toto
tak som dala F2 a Memory test
a nic. A nepohnem sa odtiaľ. Asi to vzdávam...
Ja som skúšala aj to odinštalovanie aktualizácii, ale vypísalo mi, že je tam nejaká chyba... Jedine cez stavový riadok niečo, ale s tým ja neviem robiť. Ale nemám ani inštalačné usb a nechcem tam bársčo natiahnuť, už sa mi raz podarilo zavíriť si takto počítač, ale to som sťahovala vtedy balíček Office
Autoeditácia príspevku po 17 min 24 sek:
Oukej. Vypla som to, zapla som to. Zas toto
-
starysomar
Hardcore addict
Ten notebok má s vysokou pravdepodobnosťou (ak bol kúpený s Windowsom) zapísané licenčné číslo kdesi "v súčiastkách" - nemá byť prečo problém natiahnuť tam originálny Windows. Viaceré mávajú na skrytej partícii disku obraz Windowsu v stave pri kúpe. ALe - ak ho niekto zmazal, je tam trt.
Ak dobre vidím - píše že sa nemá z čoho spustiť (nabootovať) - píše NAinštaluj operačný systém. Bude ho treba inštalovať nanovo.
Ak dobre vidím - píše že sa nemá z čoho spustiť (nabootovať) - píše NAinštaluj operačný systém. Bude ho treba inštalovať nanovo.
Áno, to som pochopila. Len nechápem, ako sa môže operačný systém len tak zmazaťstarysomar napísal: 01 sep 2025, 21:45 Ak dobre vidím - píše že sa nemá z čoho spustiť (nabootovať) - píše NAinštaluj operačný systém. Bude ho treba inštalovať nanovo.
-
starysomar
Hardcore addict
Nemusi cely, staci ak chyba nejaky dolezity subor. To za istych okolnosti moze vyviest pouzivatel no aj (skor) ak sa na disku zacnu robit vadne klastre.
Podla mna v ziadnom pripadne. Aj chybne clustre na disku nesposobia to, ze za Windows prepne do ineho jazyka. Je to nezmysel.
Ak chces, som ochotny to preinstalovat. Ale som z inemu mesta. Jedine, se by som ti dal udaje, posles mi to Packetou, preinstalujem to a poslem ti to spat. Ale ak mas niekoho z NR, tak kludne, pretoze kvoli preprave Packetou by to bolo tak 4-5 dni.
Ak chces, som ochotny to preinstalovat. Ale som z inemu mesta. Jedine, se by som ti dal udaje, posles mi to Packetou, preinstalujem to a poslem ti to spat. Ale ak mas niekoho z NR, tak kludne, pretoze kvoli preprave Packetou by to bolo tak 4-5 dni.
V pohode. Asi si zoženiem niekoho v Nitre. V Šuranoch je jeden pán, čo opravuje PC, skúsim u neho.
-
starysomar
Hardcore addict
Heker - áno, jazyk neprepne no niektorý chýbajúci (systémový) súbor stačí na to, aby nenabehol Windows.
Marry - ak ho poznáš, je solídny a nie drahý bude to asi lepšie, než riešiť v Nitre za neznámu cenu.
Marry - ak ho poznáš, je solídny a nie drahý bude to asi lepšie, než riešiť v Nitre za neznámu cenu.