Zblbnutý notebook
Zblbnutý notebook
Ahojte. Neviem kam mám zaradiť tému, ani ako pomenovať.
Neosfotila som prvú hlášku, alebo ako to mám nazvať. Ale niečo v zmysle, že mám nainštalovať na hardware softvér. Zmizol mi softvér z Pc. To je vôbec možné?? Ja som technický antitalent, dupľom, čo sa týka takýchto vecí.
Viete mi niekto poradiť čo sa mi to stalo? Včera večer som nechala zapnutý notebook. Zhasol, nešlo ho prebudiť. Má už blbú batériu, tak som ho len vypla z nabíjačky a zaklapla. Teraz som zapojila, že ho zapnem a tam toto... Asi 2x som dala esc
Neosfotila som prvú hlášku, alebo ako to mám nazvať. Ale niečo v zmysle, že mám nainštalovať na hardware softvér. Zmizol mi softvér z Pc. To je vôbec možné?? Ja som technický antitalent, dupľom, čo sa týka takýchto vecí.
Viete mi niekto poradiť čo sa mi to stalo? Včera večer som nechala zapnutý notebook. Zhasol, nešlo ho prebudiť. Má už blbú batériu, tak som ho len vypla z nabíjačky a zaklapla. Teraz som zapojila, že ho zapnem a tam toto... Asi 2x som dala esc
Re: Zblbnutý notebook
Na prvom obrazku je test RAM (pamati), na druhom diagnosticke menu. Neviem preco ta tam dalo, ale nemalo by ti to ukazovat, nie je na to ziadny dovod. Zda sa, ze ti mohol odist disk v notebooku a preto hodilo diagnosticke menu. Ak prvu hlasku nestihas odfotit, tak skus natocit video, je to jednoduchsie. A potom z videa vies urobit obrazok.
Ked das exit, tak co sa stane? Hodi ti opat to iste alebo ti hodi UEFI bios kde mas rozne nastavenia notebooku?
Ked das exit, tak co sa stane? Hodi ti opat to iste alebo ti hodi UEFI bios kde mas rozne nastavenia notebooku?
-
K-u-b-i-a-k
Addict
zrejme odišiel disk.
Z prvej hlášky som odišla s entorom, nenapadlo mi odfotiť to. Z druhej som výška esc. Keď som dala potom znova, spýtal sa, či som si istá, dala som radšej no. No, vytiahla som ho zo zásuvky, uvidím, keď ho potom spustím.heker napísal: 30 aug 2025, 22:08 Na prvom obrazku je test RAM (pamati), na druhom diagnosticke menu. Neviem preco ta tam dalo, ale nemalo by ti to ukazovat, nie je na to ziadny dovod. Zda sa, ze ti mohol odist disk v notebooku a preto hodilo diagnosticke menu. Ak prvu hlasku nestihas odfotit, tak skus natocit video, je to jednoduchsie. A potom z videa vies urobit obrazok.
Autoeditácia príspevku po 18 sek:
Hej. Aj ja mám ten pocit, len nechápem prečo.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
proste spotrebná vec. stalo sa mi za život 2x 
Ale 6-ročný notebook? Nie je to skoro?
-
starysomar
Hardcore addict
Skúsil by som sa na "tej druhej obrazovke" preklikať na "Hard Drive Check" nech ho spraví.
A uvidí sa.
A uvidí sa.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
stalo sa mi to na ročnom ntb. raz odišiel disk, potom matičná.
-
starysomar
Hardcore addict
Áno, je vysoká pravdepodobnosť podľa toho, čo to spravilo že je disk v háji.
Mne jedno systémové SSD týždeň po záruke. Najprv dva-tri náhodné resety. Dal som druhé. To vadné o dva dni už úplne mŕtve, nevidel ho Windows ani Linux.
Nikdy nikto nevie kedy sa to stane, odídu aj nové-zánové občas. Preto je dobre mať všetko dôležité zálohované.
Mne jedno systémové SSD týždeň po záruke. Najprv dva-tri náhodné resety. Dal som druhé. To vadné o dva dni už úplne mŕtve, nevidel ho Windows ani Linux.
Nikdy nikto nevie kedy sa to stane, odídu aj nové-zánové občas. Preto je dobre mať všetko dôležité zálohované.
Našťastie, nič extra dokezite som tam nemala, aspoň dúfam, takmer všetko som mala na externom disku
-
K-u-b-i-a-k
Addict
tak šup šup kúpiť ssd, niekde spraviť boot usb s windowsom a ideme na to 
-
starysomar
Hardcore addict
Alebo si spraviť LiveLinux na rýchly USB kľúč - alebo naň inštalovať Linux.
Viem, to málo skúsený ťažšie zvládne no je zaujímavé, že Linux pôjde aj z pamäťovej kartičky mobilu
Samozrejme kúpiť slušné SSD ako píše K-u-b-i-a-k a s inšatláciou skúsenejší radi poradia-pomôžu. Niekto tiež s jeho nahodením do Laptopu.
Viem, to málo skúsený ťažšie zvládne no je zaujímavé, že Linux pôjde aj z pamäťovej kartičky mobilu
Samozrejme kúpiť slušné SSD ako píše K-u-b-i-a-k a s inšatláciou skúsenejší radi poradia-pomôžu. Niekto tiež s jeho nahodením do Laptopu.
Chlapci, ja sa v týchto veciach nevyznám. Ja to musim dať niekomu spraviť 

Ale aj tak už dávnejšie potreboval servis, tak si to asi vynútil
Ale aj tak už dávnejšie potreboval servis, tak si to asi vynútil
-
starysomar
Hardcore addict
Mohol by sa tu ozvať niekto z Nitry a pomôcť. 
-
K-u-b-i-a-k
Addict
odkiaľ si?
Z Nitry
Autoeditácia príspevku po 1 min 46 sek:
Ten PC sa trošku rozbehol. Ale mám ho celý v ruštine. Asi z*****m jedného Ukrajinca
Okej. Aj tak ho bolo treba preinštalovať
-
starysomar
Hardcore addict
Potesi...asi ani v anglictine by Ti to nebolo moc platne bez poznania ktora ponuka je na co 
A mozno ano - pozri napriklad sem, je tam aj obrazovka, ktoru vidis. S trochou stastia...si mozno poeadis.
https://www.windowsak.sk/ako-sa-vo-wind ... ho-rezimu/
A mozno ano - pozri napriklad sem, je tam aj obrazovka, ktoru vidis. S trochou stastia...si mozno poeadis.
V angličtine by som rozumela lepšie
tomuto rozumiem tak z tretiny 
Autoeditácia príspevku po 24 sek:
Azbuku ovládam dobre, len slovnú zásobu nemám
Autoeditácia príspevku po 34 sek:
Diki, pozriem sa na to. Budem mať zábavku na večer
Autoeditácia príspevku po 36 min 48 sek:
starysomar Ja som našla takýto článok: https://www.mojwindows.sk/2018/05/windo ... aju-ikony/ síce je spred 7mich rokov, ale popisuje to isté čo u mňa - ponúkol mi výber jazyka a potom to na obnovenie systému. Hmm, podľa článku budem potrebovať USB s inštalačnými súbormi Windows.
Alebo sa skúsim dať do toho núdzového režimu podľa tvojho článku.
Autoeditácia príspevku po 24 sek:
Azbuku ovládam dobre, len slovnú zásobu nemám
Autoeditácia príspevku po 34 sek:
starysomar napísal: 01 sep 2025, 15:24 Potesi...asi ani v anglictine by Ti to nebolo moc platne bez poznania ktora ponuka je na co
Diki, pozriem sa na to. Budem mať zábavku na večer
Autoeditácia príspevku po 36 min 48 sek:
starysomar Ja som našla takýto článok: https://www.mojwindows.sk/2018/05/windo ... aju-ikony/ síce je spred 7mich rokov, ale popisuje to isté čo u mňa - ponúkol mi výber jazyka a potom to na obnovenie systému. Hmm, podľa článku budem potrebovať USB s inštalačnými súbormi Windows.
Alebo sa skúsim dať do toho núdzového režimu podľa tvojho článku.
-
starysomar
Hardcore addict
Ak by nabehol do núdzového, dalo by sa uvažovať, čo ďalej.
Z TEJ obrazovky (blbé že je rusky) by som ja osobne skúsil najprv Obnovenie sytému, potom Vrátiť sa na predchádzajúcu verziu, prípadne Oprava pri spustení... no je možnosť až pravdepodobnosť že na disku došlo k poškodeniu nejakých súborov.
Pokial máš internet aktualízácie a potrebné veci by si to mohlo natiahnuť samo, neviem isto.
Z TEJ obrazovky (blbé že je rusky) by som ja osobne skúsil najprv Obnovenie sytému, potom Vrátiť sa na predchádzajúcu verziu, prípadne Oprava pri spustení... no je možnosť až pravdepodobnosť že na disku došlo k poškodeniu nejakých súborov.
Pokial máš internet aktualízácie a potrebné veci by si to mohlo natiahnuť samo, neviem isto.
Mam skúsiť najprv opravu pri spustení? Či bude lepšie vrátiť sa na predchádzajúcu verziu?starysomar napísal: 01 sep 2025, 17:40 Z TEJ obrazovky (blbé že je rusky) by som ja osobne skúsil najprv Obnovenie sytému, potom Vrátiť sa na predchádzajúcu verziu, prípadne Oprava pri spustení...