Ziarlivost

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
schw33k
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa schw33k »

mastermind napísal:Ale nemozes popriet, ze ked na niekoho ziarlis tak je to preto, ze sa citis ohrozeny. Jednoducho NECHCES aby sa s nou niekto tak dobre bavil, aby s nou niekto flirtoval. Citis sa ohrozeny a chces ju mat pre seba.
a popriem!! uz som to tu pisal ... poviem z osobneho hladiska , ak by stal nejaky taky pripad , som si sice 100% isty , ze by z toho "flirtu" nic nebolo , ze by z jej strany k nicomu nedoslo , chapes o to ide, bol by som si isty , nebal by som sa ... ale ta ziarlivost tam je , zdrava , nie ako pises o vlastneni ci o com - to uz su somariny par individui , ja hovorim o sebe .. ziarlil by som , ale necitil by som sa ohrozeny - chapes co sa ti snazim povedat ... toto som prezil , tak to sa neda len tak mudrovat nejakymi teoriami.. neda sa ten pocit opisat je to proste tak , nieje to v tom citit sa ohrozeni .. aspon nie v mojom pripade , v druhych pripadoch to uz nehovorim
Playboy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Playboy »

Nebudem uz nic pisat, nema to zmysel.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Mastermind- Nič proti tebe, vážne. Ale tvoje výroky v tejto téme pripomínajú človeka s hlavou v oblakoch so svojimi ideálnymi myšlienkami, ktorý včera prvý krát zazrel tento svet.

Fakt do teba nechcem nijakým spôsobom rýpať a ani ťa v žiadnom prípade uraziť, ak sa stalo, ospravedlňujem sa.
No chcel by som vidieť tvoju reakciu na to, ako by som začal baliť tvoje dievča. Šiel by som na to rýchlo, a aj napriek tomu že tvoje dievča ti je bezhranične verné, chcel by som vidieť ako by si sa zachoval.
Či by si sa prinajmenšom nepostavil od stola a neprišiel k nej zistiť čo za týpka ti lezie do kapusty...

A vieš ako sa tomu hovorí :?: Žiarlivosť... Strach, čo ak sa mu to podarí, a predsa ju len prelomí...
Či si to priznáš, alebo nie, je to tak...
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

neviem kde ste vsetci nabrali ze neziarlim. prirodzene ze ziarlim. no aj tak si myslim ze je to nechutne. Je lahke povedat, ze je to dokaz lasky no podstatne tazsie je dat tomu druhemu absolutnu slobodu.
co sa tyka toho prikladu co si tu napisal, samozrejme, ze by mi to nebolo prijemne ale ak by som zacinal pocitovat ziarlivost, tak by som si to jednoducho vyhovoril. Je to absolutne partnerkina vec. Ak by dala tebe, alebo mne najavo, ze je jej tvoja spolocnost neprijemna a ty by si to akosi nepochopil samozrejme ze by som zasiahol.
Mozete si mysliet, ze zijem v nejakej iluzii, ale poznam 2-3 osoby s ktorymi by som si vedel predstavit naozaj plnohodnotny vztah. Zvysok sveta mi je uplne ukradnuty, najma ked vidim aka je spolocnost plytka.
Hovorte si co chcete, no aj tak nevyvratite to ze ziarlivost=egoizmus. :roll:

//add
eritrocit napísal:A vieš ako sa tomu hovorí :?: Žiarlivosť... Strach, čo ak sa mu to podarí, a predsa ju len prelomí...
Či si to priznáš, alebo nie, je to tak...
nie je to tak. ak by ju ako ty hovoris "prelomil" tak by to bola jej vec a ona by mala to co chcela. Nech sa paci.
A pre mna by to bolo len dobre. Lebo lepsie ked to urobi teraz ako potom ked budeme mat 2 deti.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mastermind nap. :A pre mna by to bolo len dobre. Lebo lepsie ked to urobi teraz ako potom ked budeme mat 2 deti.
S týmto sa dá len bezmädzne súhlasiť.

No vidíš, dostávame sa k problému.
A ten je, že potom podľa toho čo si napísal, sme všetci egoisti. Lenže dobre vieš že to tak nie je.

Žiarlivosť je v každom z nás. Je prirodzená a ak je zdravá, chráni pred ľahostajnosťou... Bodka :!:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Ze nie sme vsetci egoisti? S tym nesuhlasim. Myslim si, ze kazdy muz ma svoje ego, ktore si potrebuje pohladkat a naopak, ak sa mu do neho rype je to pohroma. A z toho vychadza aj ziarlivost. A navyse neexistuje partner, ktory by vas miloval tak, ze vas nevymeni ak pride niekto "lepsi". Chemia v tele proste robi svoje.

//mastermind: tak tak. ak zapracuju hormony tak niet pomoci.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tomas, ale ja som myslel ten pravý hnusný egoizmus.
Je jasné, že každý človek ten kúsok egoizmu v sebe má... :)

//mastermind: kazdy egoizmus je hnusny egoizmus :)
schw33k
Guru
Guru

Príspevok od používateľa schw33k »

t0m4s3 napísal:A navyse neexistuje partner, ktory by vas miloval tak, ze vas nevymeni ak pride niekto "lepsi". Chemia v tele proste robi svoje.
nesuhlasim .. lenze ani boh uz nevie , aky pripad mas zas na mysli ...
r4wMUnt34q
Star
Star

Príspevok od používateľa r4wMUnt34q »

t0m4s3 napísal:Navyse neexistuje partner, ktory by vas miloval tak, ze vas nevymeni ak pride niekto "lepsi".
K takymto silnym slovam by som povedal, ze.. Nikdy nehovor nikdy ;).. Je to sice spekulacia, ale nedovolil by som si tvrdit, ze niekto taky neexistuje..
t0m4s3 napísal:Kazdy muz ma svoje ego.
Každý človek má svoje ego...
Švííík napísal:90% chlapov by s tebou nesuhlasilo , ale samozrejme 10% ma pravdu vsak..
To, ze vacsina si nieco mysli, este neznamena, ze ma pravdu ;)
eritrocit napísal:Štipka žiarlivosti je v každom, každučkom vzťahu.
Silne slova, ale v kazdom normalnom vztahu by mala byt. Suhlasim..
mastermind napísal:Citis sa ohrozeny a chces ju mat pre seba. Tym padom jej beries jej slobodu.
No pokial sa LEN citis, tak nie. Ked konas, tak suhlasim.
mastermind napísal:Nezatahujte moje vyroky do extremov.
Prepac, ale zneju tak :)
zelovoc napísal:aby si sa stym vyrovnal potrebujes dobru pecen.
Alkohol by som to neriesil.. Kamarati a kamaratky su lepsia volba.. Ale ked ta uz pozvu :).. Ale tak s mierou.. Alkoholom problemy len oddialis, nie vyriesis, aj co sa tyka lasky..
zelovoc napísal:dobre je po case poflirtovat s dakym aby ten druhy znova zacal ziarlit a aby ste si uvedomili ze vam na vas este stale zalezi.trosku to ozivit ale stale len v istych mierach.
Hej suhlasim, treba vztah ozvlastnovat, samozrejme s mierou ;)
krija napísal:Ovládnutie žiarlivosti je prakticky nemožné, ak neovládate svoje ego.
To ostatne bolo sice pekne, ale s tymto musim nesuhlasit. Myslim, ze ja by som s tym nemal problem.. V sebaovladani som dobry.. Myslim, ze by som ju pozoroval, ako sa k baličovi správa a tak.. Viem, lahko sa to hovori, ale bola by to zaujimava skusenost..
eritrocit napísal:Žiarlivosť... Strach, čo ak sa mu to podarí, a predsa ju len prelomí.
Záleží od toho, ako je pozorovatel balenia isty v balenej.. Istota v tom druhom existuje.. A keď ju prelomí, tak by som si prosil vysvetlenie.. Keď zistí, že je lepší ako ja, tak nech je radšej s ním akoby má so mnou mať neúplný vzťah.. Časom by sa to aj tak možno stalo neskôr.. Možno si neskôr uvedomí, že som lepší.. Treba brať všetko s nadhľadom, ikeď vzhľadom na citové puto sa to nie vždy dá..
mastermind napísal:Nevyvratite to ze ziarlivost=egoizmus. :roll:
Mozno z nedostatku sebavedomia, ako reakcia (egoizmus) a doplnenie sebavedomia, tym ze tam pojdes a ukazes, ze je to tvoja holka alebo nieco podobne. Mozno takto by to bolo spravne : Ziarlivost(neistota)=>(vyplyva)=>Egoizmus(dojdes,uistis sa alebo nieco).. Ziarlivost sa nerovna egoizmus ;)
mastermind napísal:Ak zapracuju hormony tak niet pomoci.
Ak to niekto ovladne, tak sa zachrani ;)
mastermind napísal:Kazdy egoizmus je hnusny egoizmus.
Ehm :).. Ak povazujes za hnusne to, ze chcem mat vlastny uterak v kupelni, tak neviem, co si mam o tebe mysliet :D (JK)
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jAssin »

mastermind napísal:kazdy egoizmus je hnusny egoizmus :)
Any to neny pravda,vedel by si si predstavit situaciu ked jej nemozes vyhoviet alebo dat to co chce ona,co len ti mozes mat??A ziarlivost?Chodis s holkou dva roky.pol roka som bol medzi tym na vojne,v blave.Volala mi kde som co robim,skym som.A ona si je na dovolenke v spanielsku!Dobre pochopim.To by any nebol problem.Pridem domov,chcem si uzit ist von zabavit.Nemozem?Preco.Lebo chce byt so mnou!Ok.Aj to.Chcem ist s nou?Neda sa preco?Lebo chce byt so mnou sama!Ok ustupim.Po dalsom roku utrpenia vyvolavania kde som bol preco uz niesom doma a tak sme sa konecne rozisly.Po pol roku sme sa stretavali dost casto.A povie my ze ma podviedla?!A ked som bol na vojne??V spanielsku?A preco?Pytam sa ja.Lebo na mna ziarlila.Lebo si myslela ze som ju podvadzal na kazdom kroku.
GeeKoon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa GeeKoon »

ziarlivost musi by, lebo ked nie je ziarlivost, nie je ani laska...

ale nikto nie je majetok toho druheho, teda ten druhy musi mat aj trosku viac volnosti...tak to proste chodi
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Ale smutné je, že mnohí si mýlia žiarlivosť so strachom z toho, že o svojho milovaného/ú prídu.
Na druhej strane, najväčší žiarlivci si za tento strach svoju žiarlivosť schovávajú.
zuzu44
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa zuzu44 »

uf to je tema..to sa tažko už len cita :wink: aj ja som ziarliva a ani neiviem povedat preco..myslim ze u kazdeho moze byt na ziarlenie iny dovod..nieco co niekedy zazil a boji sa ze to pride zas..alebo fakt sa nepovazuje za nejakeho uzasneho cloveka..ked som ja ziarlila tak nie preto lebo by som si pripadala ako dake monstrum ale bala som sa proste ze pride niekto lepsi a zaujimavejsi..a bala som sa myslienky ze svoju lasku staratim a to preto lebo som ho milovala.. chcela som byt stale s nim lebo vtedy som sa citila ako v 7 nebi..je to tazko povedat..ale hlavny dovod je ze sa bojime ze svoju lasku stratime..teda podla mna..neviem aka ina pricina ziarlivosti by este mohla jestvovat??????????????? :smt104
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

zuzu44 napísal:uf to je tema..to sa tažko už len cita :wink: aj ja som ziarliva a ani neiviem povedat preco..myslim ze u kazdeho moze byt na ziarlenie iny dovod..nieco co niekedy zazil a boji sa ze to pride zas..alebo fakt sa nepovazuje za nejakeho uzasneho cloveka..ked som ja ziarlila tak nie preto lebo by som si pripadala ako dake monstrum ale bala som sa proste ze pride niekto lepsi a zaujimavejsi..a bala som sa myslienky ze svoju lasku staratim a to preto lebo som ho milovala.. chcela som byt stale s nim lebo vtedy som sa citila ako v 7 nebi..je to tazko povedat..ale hlavny dovod je ze sa bojime ze svoju lasku stratime..teda podla mna..neviem aka ina pricina ziarlivosti by este mohla jestvovat??????????????? :smt104
jj aj u mňa je to tak, niekedy napr. keď cidím ako sa ju niekto snaží zbaliť a tak a ja stojím neďaleko, taxa mi otvára kudla vo vrecku..... Ale potom príde ku mne, niečo pekné mi pošepne, ja jej dám za to pusu a šecko fpoho :D To je myslím taká zdravá žiarlivosť a niekedy je možné dobré že ju človek pocéti- ale len v takých náznakoch, keď to už začne prechádzať do extrému ako tu niekto popisoval tak neviem neviem...
michmach
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa michmach »

t0m4s3 napísal:Ze nie sme vsetci egoisti? S tym nesuhlasim. Myslim si, ze kazdy muz ma svoje ego, ktore si potrebuje pohladkat a naopak, ak sa mu do neho rype je to pohroma. A z toho vychadza aj ziarlivost. A navyse neexistuje partner, ktory by vas miloval tak, ze vas nevymeni ak pride niekto "lepsi". Chemia v tele proste robi svoje.

//mastermind: tak tak. ak zapracuju hormony tak niet pomoci.
nieeeeeeeeee :cry: nieeeeeeeeee
neberte mi iluzie, cem byt pre tu svoju nanjlepsi, a nikto nie je pre nu lepsi ako ja :(
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

michmach napísal:a nikto nie je pre nu lepsi ako ja :(
A takéto myslenie je prvý krôčik k rozchodu...
maryinka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maryinka »

Ziarlivost nie je dokaz lasky, ale dokaz nizkeho sebavedomia ziarlivca, pretoze si mysli, ze niekto je lepsi ako on.
Vazne diky za tuto pravdivu vetu..
pomohla mi zlepsit zivot k lepsiemu..uz neziarlim a stale si pripominam,ze pre svojho partnera som najlepsia,kedze je so mnou..
vazne diky..dost mi to pomohlo :!:
aaliyah
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa aaliyah »

maryinka napísal:Ziarlivost nie je dokaz lasky, ale dokaz nizkeho sebavedomia ziarlivca, pretoze si mysli, ze niekto je lepsi ako on.
Vazne
hm, no neviem, ja by som to az tak jednoznacne netvrdila...isto, je za tym aj nieco pravdy, ale ja si myslim, ze kto lubi, musi aj tak trochu ziarlit...podla mna je to prirodzene, ked vam na tom druhom zalezi...ale zase vsetko s mierou, nic netreba prehanat :) podla mna taka "zdrava" ziarlivost vo vztahu je ok....
maryinka
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa maryinka »

"podla mna taka "zdrava" ziarlivost vo vztahu je ok...." a co je podla vas zdrava ziarlivost teda???bud ziarlis,alebo neziarlis,zdravu ziarlivost nepoznam!!!!
lukasione
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa lukasione »

maryinka napísal:"podla mna taka "zdrava" ziarlivost vo vztahu je ok...." a co je podla vas zdrava ziarlivost teda???bud ziarlis,alebo neziarlis,zdravu ziarlivost nepoznam!!!!
:idea: s tymto suhlasim..ale bohuzial ziarlim :?
Napísať odpoveď