zimne pneu

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Schelmy
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zimne pneu

Príspevok od používateľa Schelmy »

Tlačí ma topánka a tak nemôžem veľmi rozhadzovať.. Ktoré pneumatiky by ste uprednostnili?
http://www.i-pneumatiky.sk/pneumatiky/o ... 0-r15-88-t
http://www.i-pneumatiky.sk/pneumatiky/o ... 0-r15-88-t

Vďaka za každý názor.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

velmi si nenavyberas, ale v podstate je to jedno. Ale asi by som kupil tie Kormorany.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

No jeden bordel väčší ako druhý, ale z danej dvojice určite Kormoran. Mal som letné Tigar, boli na aute keď som ho kúpil a horšiu gumu som ešte nejazdil :smt096
Skús sa pozrieť po jazdených gumách zvučnejších mien, dá sa poriešiť výhodná kúpa ak máš šťastie :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RATZINGER666 »

suhlasim s chalanmi, podla dezenu vyzeraju lepsie tie kormorany... ale zase z rozmerov gum citam, ze nemas nejaku poltonovu hrcu, tak myslim, ze by bolo na mieste trochu zainvestovat aspon do nejakych zakladnych matadorov...
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

informacne ma zaujima ci je mozne pouzivat zimne pneu po cely rok aj v lete ?
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Clean_Up »

Môžeš. Nieje na to žiadny zákon, aby si v lete nemohol mať zimné pneu, ale sám určite vieš, ako sa budú správať zimné pneu pri 30°C. :?
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

Preto sa pytam bo jeden znami ma celorocne ale mne sa to tiez nepozdavalo
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Trussardi: otec ma na aute /rocne nabeha cca 1500km/ 4roky zimace a pohoda. ale na bezne jazdenie to moc nie je.

Na tvojom mieste by som prihodil +10€ na kazdu gumu a kupil Matadory MP alebo Firestone Firewhawky..

http://www.nejlevnejsipneu.cz/sk/pneuma ... &prumer=15
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Celoročné pneu (aj letné aj zimné v jednom), je volovina. Tá pneu nedrží poriadne ani v lete ani v zime. Vonkajšia polovica pneu je letná a vnútorná, zimná.
needyx
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa needyx »

celorocky uznavam pri dedinskych vodicoch na skodovici ktory rocne nabehaju tak 500km do obchodu spat a raz doroka na cintorin a pohreb znamemu.

Ak clovek jazdi viac urco by som volil letne a zimne. A krom toho som zastancom na gumach sa nema setrit. Clovek kupi niake voloviny usetri par eur ale pri krizovej situaci je velmi citit ci ma clovek dobre gumi alebo nie. Popripade ci je brzdna draha o meter kratsia alebo dlhsia :)
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

needyx: hmm, podla mna je hlupost investovat do gum najvyssej triedy, pretoze situacia, ktoru opisujes, a sice, ze bude v momente rozhodovat kvalita gum, sa cloveku udeje mozno dvakrat za zivot, kedze v kvalite tych gum nie su az take odlisnosti... ked uz pises o brzdnej drahe, budes vediet, ze pri roznych kategoriach gum nie su az take rozdiely v brzdnych drahach, aby si na zaklade ich dlzky mohol porovnavat situacie, ze trafis auto pred sebou, srnku, chodca, stlp, alebo ich netrafis... za kazdu jednu situaciu si zodpovedny sam a nie nejake gumy z hypermarketu... ked viem, ze jazdim cisto iba po meste a najazdim 4000km rocne, tak si tam samozrejme neobujem nejake piloty, ci jak sa tie highendy volaju... kludne si vystacim s nejakymi beznymi matadormi, a ked budem vediet, ze tam mam matadory, tak budem jazdit tak, ako keby som tam mal matadory... ked to prezeniem, a budu za to moct gumy, tak este stale tu vinu na tie gumy zhodit nemozem... ale ked uz chces moralizovat, radsej zacni upozornovat ludi na dosledky zodratej brzdovej kvapaliny, brzdovych dosticiek, dolezitost kontroly netesnosti brzdoveho systemu, kontroly ABS cidiel, atd. ...
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Trussardi napísal:informacne ma zaujima ci je mozne pouzivat zimne pneu po cely rok aj v lete ?
Zimné v lete nie je dobrý nápad. Za prvé sa tie gumy na horúcom asfalte super rýchlo opotrebuvávajú. Je to mäkká zmes, ktorá keď sa zohreje ešte viac zmekne. Predlžuje sa ti brzdná dráha, a to tak, že o dosť. Taktiež to v lete pri brzdení krásne píska. Každý výrobok by mal byť použitý na to, na čo bol vyrobený. A zimná guma na rozhorúčený asfalt rozhodne nepatrí.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

:censored:
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

RATZINGER666 napísal:needyx: hmm, podla mna je hlupost investovat do gum najvyssej triedy,...
najvyssej nie, vylucil by som ale najnizsiu..

Tiez som nevolil Pirelly, Toyo, Michelin ale aspon Firestone, Brigestone..

Na zimu Matadory v pohode..
Celorocky suhlasim s Needyxom.. (pre ludi co jazdia malo.. ) len neviem co by pri buracke povedala poistovna... "aha nemali ste zimne gumy" a je to tam..

:idea:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

firestony ? sak to je dla mna tak o dve triedy nizsie ako priemerne matadory :-) :-)

... poistovna nemoze povedat ani prd, pokial su oznacene m+s a teda sposobile na prevadzku v zime :-) ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja ti dam, firestony obuvam momentalne ja na leto, a mozem ti garantovat, ze drzia lepsie ako priemerne 205/40 wannabe racing znacky autoguard :P ale objektivne, pri cene 1000sk za kus su naozaj vyborne :)
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

ten tvoj kostitras bude drzat na hocicom, ked vleces podvozok prakticky po zemi :-) :-) ...

narazal som na zimaky ... znamy mal nejake firestony (nutno podotknut ze ca. pred 5 rokmi !) na megane a robilo to take zazraky ako tie tvoje zimne semislicky ... akurat na cistejsej ceste, nie na 15 cm ujazdeneho snehu :-) :-) ...

mohli sa odvtedy zlepsit, nebudem sa hadat :-) ... kazdopado teda v takom rozmere nezozenies za lepsiu cenu ani protektory v hypernove :-D ...
RATZINGER666
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

pocuvaj ma, ak sa ti moj kostitras nepaci, tak mi nabuduce spity nevolaj, ze potrebujes tu svoju rit odviezt z vedlajsieho mesta domov :wink:

k teme: k zimakom sa vyjadrit nemozem, pretoze najviac teraz jazdim 4rocne barumy s 1,5mm, tak mi pripada, ze vsetko ostatne drzi jak pribite :D
ale kamaratke som teraz na zimu bral semprity speedgrip a za tu cenu su fakt necakane slusne...
Clean_Up
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Akurát otec teraz má dilemu so zimnými pneu. Keďže tie čo má teraz má už poslednú sezónu, a zhodou okolností mu známi ponúkol na výber z dvoch gúm, za velmi dobré peniaze, tak sa rozhodol, že kúpi teraz a na zimu ako keby našiel. :D

Sú to tieto gumy:

Dunlop Winter Sport 3D
GoodYear Ultra Grip-7

Ja som mu vravel nech vezme Dunlop, ale on vždy svoje, že GY sú lepšie. Máte s týmito gumami nejaké skúsenosti? Rady? Do ktorých by ste šli vy? Dik

//Trošku som ti upravil a zhrnul len na tieto dve gumy. :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

najlepsi pomer cena/kvalita maju Dunlop WS 3D. Ak ich zoberie, tak nespravi chybu :wink:
Napísať odpoveď