Na zimu, mozno az na zaciatok buduceho roku ( skor na zimu ) planujem upgradnut PC.
Momentalne zostava :
CPU - AMD X2 3800+
MB - Asus A8R32 MVP deluxe
RAM - 1GB Kingston kit 2x512
HDD - Seagate SATA2 200GB
GPU - geforce 7600GS
Zdroj - AKASA PaxPower 400W
Najprv som hcel dokupit len dalsi kit 2x512 aby to pracovalo v duale. Ale 2GB zacinaju byt pomaly akurat, a dobuducna by to nebolo najlepsie riesenie. Preto musim kupit MB ktora potporuje DDR2 a kupit ramky 2x1024mb ( a ked tak dobuducna este raz tolko ) + dobuducna este nejaky asi intelacky procak.
Takze mi treba kupit RAM+MB ale som tak rozmyslal, a ked budem kupovat MB, musim brat ohlad na ten CPU co mam momentalne. Ale potrebujem zasa nejaku, kde dobuducna len dam lepsi kvalitnejsi CPU
Takze co by ste mi odporucali zatial v dnesnej dobe ?
//investicia, to este neviem ale nic drahe ! nieco do 5000 na tie ramky+mb
Zimny upgrade
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nic. V tvojom pripade nemas moznost, ako zachovat stavajuci procak a zaroven sa pripravit na buducnost. Socket 939 je uz takmer oficialne mrtvy a na 99% sa uz nic nove do neho neobjavi. Ak chces upgrade, tak komplet cely (cpu+mb+ram), alebo iba dokup tie pamate, ktore ale neskor budes musiet aj tak predat.
No neviem.. podľa mňa sa Ti novú dosku neoplatí meniť.. veď aj tak so socketom 939 ani asi už nekúpiš (ak nerátam bazár). Ak chceš výraznejšie meniť svoju zostavu, tak rátaj s cenou 6-7000sk, aby sa Ti to oplatilo oproti Tvojej aktuálnej.. tj. doska cca 2000, ramky cca 2000, cpu cca 2000 + drobné..
Na Tvojom mieste možno dokúpim ako si plánoval ešte 2x512MB DDR1 a zvyšok si odložil na Intel zostavu na budúcu zimu. Aj tak DDR2 sú na svojom vrchole (ak nie už pomaly za) a prichádzajú DDR3 pamäte.. o rok už budú určite cenovo prístupnejšie.
//druhý..
Inak ešte ma napadlo.. možno by si mohol skúsiť nejakú grafiku.. ak si hráč. 
Na Tvojom mieste možno dokúpim ako si plánoval ešte 2x512MB DDR1 a zvyšok si odložil na Intel zostavu na budúcu zimu. Aj tak DDR2 sú na svojom vrchole (ak nie už pomaly za) a prichádzajú DDR3 pamäte.. o rok už budú určite cenovo prístupnejšie.
//druhý..