Zivotne poistenie

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
cinges
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zivotne poistenie

Príspevok od používateľa cinges »

Caute, mate niekto zivotne poistenie? V pripade umrtia alebo niecoho zavazneho, ked mate hypo na byt? Mate nejake "dobre" skusenosti?
Mne sa jedna hlavne o to, keby sa nieco stalo, tak aby nebol problem s hypotekou a mohla by byt vyplatena..
Na nete sa nic relevantne nedocitam, su tam prakticky iba reklamy.
Su poistenia, kde platis poistenie 30-50e mesacne a v pripade umrtia alebo trvalej invalidity ti vyplatia hypo. Potom su akesi sporiace poistenia, kde ak sa nic nestane, tak si tie love mozes potom vytiahnut..ale asi ti nevyplatia ani tretinu hypo keby sa nieco stane..
Potom mas kooperativu, tam nemozes cakat ze nieco vyplatia, allianz s tym nema problem.
Financny poradca sa ti len snazi nieco dat, aby mal z toho najvyssiu proviziu.
Priamo v banke maju tiez kadejake nezmysly.

Je niekde nieco, kde by to bolo jednoducho vysvetlene ake su moznosti a ako mi to potom realne moze pomoct?

vdaka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Re: Zivotne poistenie

Príspevok od používateľa gogo956 »

Dufam ze to admini nezmazu, ale nemuseli by, lebo ide o forum s uplne inym tematickym zameranim:
skus sa spytat https://ako-investovat.sk/diskusia/viewforum.php?f=54 , je tam vela ludi so skusenostami so vsetkym co suvisi s financiami :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Nedám ti radu na konkrétne poistenie, akurát ti napíšem niečo všeobecne k životným poistkám.

Ak je tvoj primárny cieľ to, aby v prípade smrti (alebo aj invalidity X. stupňa) bola doplatená hypotéka pre tvojich pozostalých, tak ideálne je si založiť len životné poistenie, ktoré kryje túto eventualitu. Investičné životné poistenia, ktoré ponúkajú finanční poradcovia, sú finančný nezmysel a ani zďaleka nepokrývajú ani infláciu. Ak chceš investovať peniaze, robí sa to cez iné finančné produkty ako nákup ETF, akcií, REIT, Bitcoin apod. Určite však nie cez investičné životné poistenia alebo podielové fondy, čo sú jedny z najhorších nástrojov, ktoré sú ale ponúkané asi v najväčšom, pretože finanční "poradcovia" z toho majú najväčšie provízie.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Za sedem rokov mám v životnom poistení k dobru takmer tri tisícky. V tých "zatracovaných" fondoch sme v minulosti získali celkom dosť - pravda posledný rok je to bieda.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

takze to mas to poistenie so sporenim? a co ti to pokryva realne?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

starysomar napísal: 27 apr 2023, 17:08Za sedem rokov mám v životnom poistení k dobru takmer tri tisícky.
Cize tam mas teraz tvoje vklady + 3000 ?

Ja ked som zrusil zivotku tak som mal zisk nula cela nula nula omrvinka. Cize mi dali v podstate len moje vklady.
Je to nezmysel z 90 rokov.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

mne uprimne nejde o to sporenie, na to mam ine veci, ktore funguju.. Tu to mi skor ide o to, ked mas napr. platit 40e mesacne 20 rokov a nic sa nestane, nemas nic. Alebo platis 50e mesacne, nic sa nestane a za 20 rokov si mozes "nasporene" peniaze vybrat, aj ked sa nezhodnotili, ale stale lepsie ako vobec nic. Na druhu stranu, ak tato inesticna poistka nevyplati hypoteku ked sa naozaj nieco stane, tak tych par tisic eur za 20 rokov je aj tak k nicomu.

cize, mozem byt poisteny / mozem byt poissteny s tym, ze ked sa nic nestane, peniaze z poistky mi mozu vratit.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ale pri IZP je jasne dana polozka ktora sa investuje a ktora ide na poistenie. Pri IZP nedostavas zlavu na samotnu poistku.
Je to len mackopes. Poistenie s investovanim aby to malo pekny nazov.

Podla mna existuje aj IZP ktore vyplati hypo.
Zakladne pravidlo pri zivotnom poisteni plati ze je dolezita suma ktora sa ma vyplatit pri plneni - v tomto pripade istina v hypo. Podla toho sa odvija vyska poistky.

Ohladom zivotnej zabezpeky este doplnim ze v pripade umrtia je pozostalemu vyplatena nasporena suma v 2.piliery.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

cinges - nie, to je "suma k dobru". V inej predchádzajúcej životnej poisťovni sme toľko mali za podstatne viac rokov. Máme pár peňazí v rôznych veciach - v investíciách, životných poistkách, pilieroch, fondoch. Ak by som špekuloval, čo sa oplatí a čo najviac - mali by sme možno houby a štvrť. Takto aj keď to nepokryje infláciu - zvlášť v poslednom období, máme ušetrené na dôchodok. V minulosti som sa o... na jednom produkte, ktorý stabilne fungoval dve desaťročia a zo dňa na deň bolo po ňom. Aj vzhľadom k veku 61+ nemám chuť na rizikové aktíva. Boli investičné možnosti, čo jeden rok spravili desiatky percent a ďalší boli v prachu. To si už nemôžeme dovoliť. Mladší áno.
Aj s Bitcoinom som kedysi v začiatku zaváhal a už ma nezaujíma.
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

jasne, dakujem, presne to som potreboval vediet. Mna to sporenie ako take pri zivotnom poisteni nezaujima, lebo si sporim inak a lepsie. btc a ntf a podobne blbosti ma nezaujimaju..
Myslel som si, ze to izp je tak, ze ked to nevyuzijes, dostanes daco spat, ale kedze to je len poistka + peniaze na sporenie ktore oni nemusia dobre investovat, tak je to teda uplne zbytocne. Takze staci vlastne len prahobycajne poistenie, kde pri umrti to pokryje sucastnu istinu hypoteky.
Napísať odpoveď