Zlodej prichytený

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Daniel9911
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Zlodej prichytený

Príspevok od používateľa Daniel9911 »

Ahojte, máme v prenajme menší pozemok kde máme zeleninu, dnes sme zlodeja pri krádeži, kým sme tam dorazili on utiekol a tašky odhodil niekde takže chytili sme ho už len bez dôkazov. Čo v takomto prípade ? keďže to bude priestupok, ukradol zeleninu v menšom množstve. Polícia nad tým asi mávne rukou a zobrať spravodlivosť do vlastných rúk, tým si človek môže narobiť sebe celkom pekne problémy, ako by ste to riešili ? Pozeral som kamery ktoré posielajú fotky na email alebo MMS správu, ale môže to niečo aj reálne dokázať ak budem mať snímku ako mi kradnú úrodu ?
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Zlodej prichytený

Príspevok od používateľa heker »

Podla mna maa smolu. Trestny cin je az na 266 eur, inak ide o priestupok. Ten zaznam z kamery je viacmenej nepouzitelny.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Je to oplotený pozemok s nejakou uzamykateľnou bránou? Lebo potom sa to posudzuje už podľa tohto a krádež je priťažujúca okolnosť.
https://www.lewik.org/term/1202/porusov ... tny-zakon/

Keď už by som kúpil kameru aj s reprákom, takže zlodejovi sa môžeš priamo "live" ozvať, že už idú žandáre. :D
Daniel9911
Professional
Professional

ono je to veľký pozemok ktorý je rozdelený na viac 10 árových pozemkov, ten pozemok je oplotený ale plot je už v strašnom stave, ešte 90 rokoch to bolo cele pekne oplotené aj brány boli na uzamykanie. Neviem z akého dôvodu tie brány zobrali, ale tak teoreticky ak by majiteľ zavesil tabulu, že je to súkromný pozemok a vstup len povoleným osobám, tak by sa stým dalo tiež niečo robiť či ? Taká kamera by bola naj :D ale keďže tam nie je odkiaľ elektrinu brať a Wifi tam už bez šance tak mi ostáva, fotopasca s 4G pripojením, bývam od toho pozemku cca 300 metrov ale takú kameru som nenašiel, ktorá by vedel snímať až do takej diaľky, za rozumnú cenu.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

kradnuť ti budú stále. nič s tým nespravíš. jedine že tam daš poriadny plot za ktorý sa nebude dať dostať. s týmto ani na políciu ani nechoď 😀 poprípade môžeš vysvetliť ručne ak na to máš. ale zas môže chodiť iná partia.
Daniel9911
Professional
Professional

Volali sme starostke, tá nám odporučila, že buď ich chytiť a pomasírovať, alebo nahlásiť na polícii, keďže nie len nám ukradli zeleninu ale aj pár susedom, že čim viac ľudí sa prihlási tým lepšie, teraz neviem :D
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

s tým sa polícia nebude zaoberať. ak sú potmavší tak riešenie je ešte pes :smt033
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

akoze psom prikrmovat?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Pes ktorý by ich pokusal. Policia sa hocijakými krádežami zaoberá.
Daniel9911
Professional
Professional

Psa tam dať nemôžem lebo náš prenajatí pozemok nie je samostatne oplotení, oplotené sú celé vinice. Peruánsky Indiáni tam majú prístup bohužiaľ.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Prenajatý pozemok takze ho máte v podnájme. Tak nech si to s ciganmi rieši prenajimatel pozemku. Ten to dá na policiu, oni to vyriešia vybavené.Ty keby ich napadnes budes za utocnika a rasistu.
Daniel9911
Professional
Professional

práve preto som ich len upozornil, že je to súkromný majetok, a keď ich tam ešte raz uvidím bude to riešiť polícia, tak dúfam, že sa aspoň trocha zľakli. Napadnúť som ich nechcel keďže to boli dve ženy a chlap, a jedna z nich bola tehotná.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Pohoda policia to riešiť musí nenechat sa odbyť ze niečo priestupok a niečo trestný čin, stále je to forma zločinu.
Nabuduce by sa vlúpali tebe do chalupy a nejaká krádež by bol ten najmenší problem. Netreba si zrovna tíchto hýčkať ze sa im nemoze nic stať.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Moj sused vzdy hovoril... Na peruanskych indianov funguje len sila a nic ine. Kym staval dom, cez den mu pomahal v noci kradol.. Chytil dobil a odvtedy sa mu pekne zdravi Dobry den pane a odvtedy nic neukradol.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Tak nejak. Mal som za mlada suseda. Pýtal som sa ho - Ako to, že Ty nič nikomu nevezmeš? Odpoveď - Ako malý som v obchode ukradol čokoládu, riadne ma zbili a odvtedy sa bojím.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

presne tak. sami policajticti poradia, že tam nič iné nepomôže len vylágoš 😀
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Keď sa rieši takýto priestupok, ako si to ma človek predstaviť, to ak ho niekto stotozni a vypatra dostane takyto clovek od policie aj nejaku blokovu pokutu, alebo v najlepsom mu zaklope policajt na dvere a dohovori mu ze no no, uz to nerob :) Pri blokovej pokute by si mozno do buducna takuto kradez rozmysel.

Tiez si raz spominam ako sme boli na prazdninach ako mali a u sudeda na roli rano kradol skoro coby sused susedovi z role nejake karfioly a marhule, tusim sa to riesilo fyzicky a odvtedy mal asi pokoj.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Ak by niekto kradol zeleninu a fízli by ho pritom chytili, tak myslím, že mu nanajvýš hrozí pokuta za priestupok. To by musel mať nakradnutých 100 kíl, aby to bolo klasifikované ako trestný čin.

Takže reálny postih takmer žiadny...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Kakaovníci obvykle nemajú čístý register trestov. Takže za drobnú krádež môže ísť kľudne aj na tvrdo do basy. Ak je v podmienke alebo sa v minulosti dopustil rovnakého skutku opakovane.

To sú tie prípady, keď niekto ukradne v obchode čokoládu a skončí v base. Potom sa na tom pohoršujú na internete dezoláti. Ale už nenapíšu, že ten "chudáčik" má register trestov dlhý na niekoľko strán...
Napísať odpoveď