Zly zdroj??

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
solitary1
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Zly zdroj??

Príspevok od používateľa solitary1 »

Ahojte. Prednedavnom mi zacal blbnut pocitac. Ked sa trosku zohrial tak sa zacal restartovat a potom nabehlo Blue screen of death. Vybral som von grafiku, zobral som ju ku kamaratovi, on ju vyskusal bez GeForce ovladacov a sla, no na monitore sa objavili pasiky. Tak mi doporucil jedneho chalana ktory mi ju opravil. Vsetko slo fajn asi tyzden, ked zrazu sa opat vypol. Zas som zobral grafiku ku kamaratovi, zapol pocitac a vsetko fungovalo ako malo aj so zatazou a s GeForce ovladacmi. Tak sme skonstatovali ze chyba nie je v grafike. Potom som ju zobral zas do svojho pocitaca a zase siel. Tak sme zacali hladat chybu niekde inde. Kamarat ma skusacku na zdroj, tak sme ho zapojili a nesvietila -5V dioda. Vsetky ostatne svietili. 5V napaja graficku kartu ak sa nemylim, tak sme usudili ze asi bude zly ten zdroj. Pretoze ked sme tu skusacku zapli na jeho zdroj, tak svietili vsetky diody. On mal doma este jeden stary zdroj, ale ten mu povedali v servise ze je zly, tak ho dal na skusacku a nesvietilo mu -5V.
Dospel som k zaveru, ze asi je ten zdroj zly, a asi on pokazil aj tu grafiku co som ju daval opravovat tomu kamaratovi, ked tam ten prud mozno raz siel a raz nie, tak ju asi pokazil. Kedze mi ju ten chalan potom opravil, tak teraz sa bojim aby mi ju to zase neodpalilo. GeForce 8800 GT. Cize dost draha bola. Tak som sa vas chcel spytat na radu, ci ste sa uz s niecim podobnym nestretli.
Nechem davat ten pocitac do servisu a zbytozne platit strasne peniaze len za to, ze zistia co mozem zistit aj ja sam.
Stretli ste sa uz niekto s takym zdrojom co mu nesvietilo tych -5V? Je to chyba alebo to tak moze byt a neovplyvni to chod pocitaca. Len potom mi nenapada nic ine co by s ttm pocitacom mohlo byt.

Vdaka za rady ;)
vikko78
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Zly zdroj??

Príspevok od používateľa vikko78 »

Tá grafa je napájaná aj pomocou prídavného tzv. 6 pinového konektora, v ktorom by malo byť 12V a nie 5V....Potom pravda je, že môže ten zdroj byť zlý, tým, že dáva nedostatok šťavy grafe. Čo sa týka tej grafiky, tak bola drahá v roku 2008, teraz sa na bazaroch pohybuje cca 35€. Najlepšie by bolo si skusiť zohnať nejaký 100% funkčný kvalitný zdroj (aj ked len požičať) a tym zistíš na čom si.... :)
Napísať odpoveď