Zmena hlasu
Zmena hlasu
prečo sa mi mení hlas keď rozprávam do mikrofónu alebo mobilu, telefónu? keď si ho dám nahrať do pc tak je iný ako skutočný
Je to hlavne vplyvom vzorkovacej frekvencie, ktora orezava urcite frekvencie z hlasu. Potom na to vplyva samozrejme aj pouzity mikrofon, pripadne kodek a bitrate.
Bezny telefon ma vzorkovaciu frekvenciu 8kHz, na kvalitne zachytenie zvuku vsak treba aspon 22kHz
U mobilnych telefonov kvalite trochu pomohla zmena standardu v pocitaci ti pomoze lepsia zvukovka, kvalitny mikrofon a slusny program na zaznam
Bezny telefon ma vzorkovaciu frekvenciu 8kHz, na kvalitne zachytenie zvuku vsak treba aspon 22kHz
U mobilnych telefonov kvalite trochu pomohla zmena standardu v pocitaci ti pomoze lepsia zvukovka, kvalitny mikrofon a slusny program na zaznam
-
jin
VIP
- Kontaktovať používateľa:
http://www.muziker.sk/default.aspx?Shur ... od_id;2305 Tento mikrák by mal stačiť 
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
chlapci, hlavne je to tym, ze vy sa "pocujete v hlave" inak ako v skutocnosti zniete, aj najlepsi mic ti bude naprd. tak vas pocuju aj ostatni
tusim sa to tu uz aj rozoberalo niekde ak si dobre spominam. to co pocujes z repraku alebo nahravky je tvoj skutocny hlas, aj ked ti to pride smiesne, aky ho mas
minule som tak hovoril do mic na velku aparaturu a zacal som sa na svojom hlase rehotat 
No to je jasne, ale skus si tu nahravku navzorkovat roznymi frekvenciami a tiez sa dost zmeni. Ide skor o to, ako sa co najviac priblizit skutocnemu hlasu. Ked sa to bude nahravat cez mikrofon za 100 korun a so sample rate 8kHz a bitrate 32kbps tak sa to realite nebude vobec podobatGangy napísal:Jj presne ako pise Kibo ide o to ze vam vlastny hlas v hlave rezonuje a preto ho vnimate iny, aky v skutocnosti je. To co pocujes na nejakej nahravke je to co pocuju ostatni cely cas.