Zmenený typ HDD

Informácie o software, ankety...
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

Zmenený typ HDD

Príspevok od používateľa OFFENSE »

Ahojte,

no inak neviem pomenovať tento topic. Dúfam že ale z opisu mi bude vedieť niekto pomôcť.
Dávnejšie som si kúpil SSD, do NB sa mi vojde aj HDD aj SSD naraz. Doteraz somm to v poriadku používal len ma napadla taká vec, že keď pozerám filmy, nemusí mi bežať zbytočne SSD, tak že si hodím nejaký linux na HDD a to sem tam spustím.

No po vyčlenení miesta sa chyba vloudila a keď som inštaloval Fedoru, klikol som na format a nejak mi zformatovalo celý HDD (prebehlo to za jedno sekundu, takže pochybujem žeby sa odstránili všetké súbory)

No po nabehnutí windows D nemám a je tam iba niečo takéto viď obrázok

Mam tam vyše 500GB fotiek :D Bude sa s tým dať niečo robiť alebo božská moc vytvoriť nový disk a všetko fuč?

Ďakujem
Prílohy
Bez názvu.png
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmenený typ HDD

Príspevok od používateľa Michaelo »

Naformatoval si ho, ale nespravil si ziadne particie, preto tam nie je. Sprav particie a pouzi nieco ako Recuva, to vytiahne vsetky subory co tam boli (ak neboli prepisane).
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

No keď som vytvoril, a nedal som ho v poslednom kroku formátovať, tak pri otvorení ho musím naformátovať. Aj pri recuve ked kliknem na D a chcem ho použíť ho musím formátvať.

// v poriakdu už som to urobil a nejakých 5 hodín vypočítalo, pokiaľ prebehne prvý krok, tak uvidíme :D Ďakujem zatiaľ
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Samozrejme ze musis. Si z neho vymazal particiie a nenaformatoval si ho. Neboj sa, rychly format nevymaze absolutne ziadne data z HDD. Prost eho naformatuj a pouzi Recuvu.
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

Tak, po toľkých hodinách, DONE!

Ďakujem za radu, už to len potriediť. JPEGY mi väčšina aj po úplnom recover nejdú otvoriť, ale rawka idu v poriadku. Aspoň niečo :)

lock
Prílohy
Bez názvu.png
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa 4040 »

Nemal si robiť žiadné partície.Mal si najskôr spustiť recovery partície nie rozdeľovať disk na partície.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ked sa nemylim, Recuva by mala mat aj moznost obnovy suborovej struktury.
Ja osobne som takto uz par HDD obnovoval a pri pvej obnove som to nepouzil a mal som asi 6000 fotiek v par priecinkoch.

Jo a dakedy sa ozvi.... :D
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

no fakt našiel som to. Keby som spravil takú vec žeby som to len odstránil (shift delete) a dal znova recover myslíš žeby to prebehlo v poriadku a porozdelovalo do priečinkov?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

To neviem. Ak to teraz nemas v priecinkoch v akych to chces mat, ale v tych do ktorych to dala recuva, tak ti to obnovi v nich. Bohuzial.
OFFENSE
Medium Expert
Medium Expert

No nemam to v žiadom prečinku všetko na D toľko dát že aj skorolovanie nestíha HDD :D ale nevadi už to nejak potriedim :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Neviem ako si to obnovoval, ak na ten isty disk, tak sa to mozno prepisalo, kedze si tam menil particie. Recuva je velmi dobry soft, ale recovery treba pouzivat na iny disk, aby si ten povodny nemenil pokial nemas vsetko obnovene. A treba si vopred prestudovat moznosti :) Tiez sa mi stalo, ze som najprv obnovoval vsetko do jedneho adresara, potom som to musel zrusit a pustit nanovo s tym, aby to zachovalo adresarovu strukturu.
Napísať odpoveď