Zmizol win

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zmizol win

Príspevok od používateľa Janio »

No takže mám 250 GB HDD. Kedže Vista sa mi nepozdáva, ale oco do mňa hučí že ju chce tak sme sa dohodli na kompromise: 200 GB je XP zbytok Vista. Všeto šľapalo pri zapnuti PC som si vybral do ktorého winu chcem ísť.
No XP mi padlo, a neostávalo nič iné ako preinštalovať win (skúšal som skoro všetko) Po nainštalovani winu mi už ten vyber neponuka a automaticky zapne XP (Vistu vôbec nenájde, aj keď som snou nič nerobil) Keď dám Tento počítač tak obydva wini sú tam. Mne aj známy vravel (je programátor) že musím tu vistu nejak "aktualizovať"(neviem už aké slovo použil, proste aby ju system našiel a nabehovala) No celý problém je že neviem ako Cd-čká mám, skúšal som to par krát, no neviem :( S vistou som robil len pár krat a aj to som hral tie hry :D
Poprosil by som nejaký "návod" ako to mám spojazdniť. Vopred ďakujem K :plus:
(Ak tu taka téma je sa ospravedlnujem, hľadal som, ale nič som nenašiel+ je veľa hodin som unavený :? )
JAnci3D
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmizol win

Príspevok od používateľa JAnci3D »

Problém je v tom že máš pravdepodobne win XP na partícii C. Pred preinštalovaním si tam mal pôvodný boot.ini súbor v ktorom bola zapísaná aj Vista. Teraz si nainštaloval nový windows aj s novým boot suborom a ten samozrejme o Viste nič nevie. Takže teraz potrebuješ vložiť do toho boot.ini súboru záznam o Viste. boot.ini najdeš v C:\\ ale musíš si dať zobraziť systémové súbory.
Inšpiruj sa touto stránkou:
http://support.microsoft.com/kb/289022/sk
Janio
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Re: Zmizol win

Príspevok od používateľa Janio »

Ospravedlnujem sa že píšem tak neskoro, ale skvôr som sa do toho nemohol pustiť...

nechápem tomtuto:
"Do príkazového riadka zadajte:
bootcfg /copy /d Operating System Description /ID#"

Čo mám dať ako to ID a Operating System DEscription ? Dal som Windows Vista a ID:1 a nechce mi to zobrať

// :smt081 Dačo som porobil a teraz mi načítava Vistu a zmizlo mi XP takže ako spravim aby pri zapínani winu mi nabehli oba wini ?

/// ďakujem pekne že som si to musel robiť sám a som to robil až doteraz od rána :x
Napísať odpoveď