Zodratie spojky

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zodratie spojky

Príspevok od používateľa dekarbon »

Ahojte.Prejdem rovno k veci.menili mi spojku všetko chodi ako má na uate už je tretia..Totiž stalo sa mi to že som vychadzal z križovatky a ako som sa rozbiehal tak s ami prepadol psojkovy pedal počas radenia rýchlosti a keď som pedal spojky púšťal tak s auž len triasol/vobrovala nešla zaradiuť rýchlosť.S počiatku som si myslel že rozomlelo ložisko že bude po celej prevodovkovej skrini..ale nie..dnes som si bol pre auto a spojka bola v takom stave že strana lamely ktora bola pri mekane tak ta boal zodrata uplne na plech ale strana pri zotrvačníku bola síce tenká ale uplne zodratá ešte nebola..A teraz otázka..prečo mi nezodralo obidve strany naraz rovnomerne ale iba jednu stranu a kedy tento jav nastáva? Inak len pre informáciu vydržala mi 180 000 km tak tato nova nsaď vydrží rovnako tolko minimalne ak nie viac..a ešte by ma z hladiska princípu fungovania spojky zaujímalo že prečo mi nešlopri tak zodratej lamele spojky zaradiť rýchlosť kčeď ložisko bolo celé ani mekanu nič nebolo neboli tie pružiny vylamane vobec..rtakže by som poprosil aby mi to niekto vysvetlil prečo tento jav nastal..vždy som si myslel že rýáchlosť keď nejde zaradiť tak je chyba v spojkovom ložisku ale zjavne nie..zjavne existuje ešte iny pripad a to ten ktorý som mal ja že zodralo jednu stranu psojky na plech anešlo zaradiť rýchlosť ale prečo to neviem..tá lamela sa nemala pri rozopnutí psojky o čo oprieť keď bola tak vydratá až na plech alebo sa mýlim? ďakujem

//autoeditácia príspevku (27 Okt 2016, 2:06)
Mám tomu rotzunmieť tak že rozopínanie spojky v podstate fungovalo len sa tam dialo to že pri púšťani pedála sa na strane mekana nemal ako preniesť krutiaci moment od motora na prevodovku? ale prečo mi pototm nešla zaradiť rýchlosť keď ložisko bolo ok a aj spojku rozopínalo len najednej strane bola vydratá? toto nechápem
hrban
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zodratie spojky

Príspevok od používateľa hrban »

rýchlosť sa ti asi zaradiť nedala preto, lebo sa ti prepadol pedál a spojka asi v tom momente nerozpojila, že ? :wink:
Napísať odpoveď