ZOH 2014 - Hokej

O športe...
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: ZOH 2014 - Hokej SVK

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Na tom sa zhodne asi cela hokejove verejnost, aj ja krutim hlavou ako taky drevak moze pravidelne nastupovat na MS v repre
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grond »

Stale mi tam chyba nejaky hrac co dokaze poriadne potiahnut muzstvo ako napriklad v pripade slabsich teamov ako Rakusania je to Vanek, Slovinci - Kopitar.
Btw k Jurcinovi, vazne nerozumiem tomu ako sa ten chlapec dokazal tak dlho udrzat v NHL :)
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

No, namiesto Jurčinu tam mohol (a mal) cestovať Švarný (ak teda neuvažujeme od Podhradskom)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

keď spomínaš Vaneka, tak dnes ho nebolo vôbec vidieť, celkovo ten náš zápas by som porovnal k zápasu Rakúsko - Fínsko, len skóre pre nás vyznelo horšie
Momo46
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Momo46 »

Myslím že všetko bolo povedané , ešte by som pridal to že hádam každý aspoň trošku perspektívny útok na amerického brankára išiel od Tatara (Jurčo , Pánik takisto dobrý výkon)
Tá naša defenzíva mala tréningové tempo a vôbec si nebrala hráčov...ľutujem Haláka ktorý za väčšinu ani nemohol
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Zásadový Vújtek si mal radšej zahryznúť do jazyka a zobrať všetkých čo ešte vedia na Slovensku hrať hokej a majú formu
Obrancovia - Podhradský tam mal jednoznačne byť a Švárnemu to túto sezónu tiež ide vynikajúco , možno by prišiel aj Višňovský keby išiel Šatan ...

Asi by sme to dnes aj tak prehrali , ale tá obrana by vyzerala trochu ináč. Taký hráči ako Podhradský a Višňovský sa nedajú len tak ľahko nahradiť. Jurčina a Vydarený sú o dva levely nižšie. Tí dvaja boli asi pri všetkých našich góloch , furt som ich tam videl keď padol gól.

Ladislav Nagy - to radšej nejdem nejak rozoberať hlavne , že je tam Marcel Hossa čo bol zranený a mesiac nehral ...
Ale asi by sme to aj tak prehrali , keby tam bolo aj tých 5 hráčov. Treba to priznať , že Američania boli dnes lepší a my sme mali len jednu päťku ako tak konkurencieschopnú ... Škoda , že sa nám nepodarilo nejak vybaviť toho Paula Šťastného , mohol hrať za nás :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Myslím že Pánik by mal ísť do druhého útoku najmiesto takého Radivojeviča napríklad.
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Pánik je v lepšej forme ako Branko, ale Vujtek sa spolieha na "chémiu" medzi Brankom a Kopcom, na MS 2012 im to celkom išlo, no. Mne by sa tam tiež viac hodil Pánik. A neviem prečo, ale trochu ma mrzí, že tam nie je Andrej Šťastný, mladý, drzý, ideálny do checking line. Ale vlastne súhlasím s kolegom vyššie - je škoda, že kvôli špinavým hrám nemáme najsilnejší možný tím (Šatan, Višňovský, Podhradský, Nagy..) + zranenia (ak by boli Graňák a Sersen okay, možno práve Jurčina a Vydarený by sedeli doma na zadku)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

asi najlepsie by bolo keby to Vujtek stiahol na 3 obranne dvojice
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

V tom kvalifikačnom rozhodujúcom zápase o postup do štvrťfinále by to mohol spraviť , tie tri obranné dvojice , lebo nechávať Jurčinu na ľade je samovražda. Jurčinovi to nešlo už vlani na MS 2013. Spolu s Mihálikom boli slabý ako čaje a to tam nehrali za súperov všetky esá ako teraz.

Možno keby do bránky postavil Laca , tak by nám to prinieslo šťastie :)
Lebo nič iné ako šťastie nám nepomôže v tejto súčasnej zostave. Športovo na to nemáme až na pár svetlých výnimiek.
Kocky sú už hodené , už sa s tým nedá nič robiť ...
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Som si az teraz vsimol ze Zaborsky je napisany v kadri, ale vobec nehral ... to ho mal vujtek ako nahradnika?
ArAsHiD
Professional
Professional

Príspevok od používateľa ArAsHiD »

Áno :nono:
Pánik by mal ísť za Radivojeviča do 2. útoku a Záborský za Pánika do 4.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

On hojko asi čítať nebude :(
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Ešte by som chcel doplniť zaujímavú štatistiku z tohto zápasu a to +- body
http://sportky.topky.sk/c/119756/vujtek ... nepotesili

Marinčin -4
Jurčina -4
Vydarený -3
Starosta -2

3.útok
Miklík -2
Surový -4
Bartovič -3

4.útok
Pánik -2
Marcinko -2
Marcel Hossa -2

Ostatní mali -1 , nula alebo +1 , čiže celkom dobre , až mi je to divné.

Takže vpodstate nám chýba 10 hráčov (dva útoky a dve obranné dvojice) , aby sme mohli konkurovať najlepším mužstvám.
A nevravím , že Halák je zlý brankár , ale úplný TOP to nie je ...

Buďme realisti :
1. ak sa nám v tom rozhodujúcom štvrtom zápase podarí udržať nerozhodný stav aj po 2.tretine
2. ak to tréner v 3. tretine stiahne , len na tri útoky a náš tretí útok podá svoj životný výkon
3. tak by sme mohli postúpiť do štvrťfinále ... To je asi najviac čo môžme od súčasnej zostavy očakávať , aj to len s veľkou dávkou šťastia
:)
Grond
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ako jasne je rozdiel chytat s obranou z NHL, kde obrancovia robia svoju pracu a snazia sa aby utocnik nepalil z vyhodnej pozicie ... a ked su v obrane ludia ala jurcina :| velke nemotorne teleso, ktore sa ledva hybe. Potom vlastne clovek zisti ze Halak neni az taky fantasticky ako vsetci zvelicuju a je to vlastne len priemerny brankar.
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Tak blamáž v podobe vystúpenia Slovenska na ZOH 2014 sa ešte len začala. Myslím si, že aj Slovinci majú šancu s nami podľa ich výkonu v zápase s Ruskom, ktorý som sledoval. Výborne kryli stredné pásmo a prakticky mali dve väčšie šance, kedy Rusi urobili chyby, a z toho dali dva góly. Hrajú so srdcom, lebo sú v pozícii outsidera, a naši musia. Takže 4. zápas bude rozhodujúci. Rečou optimistu, na ZOH 2006 sme vyhrali všetko a prehrali rozhodujúci zápas, možno teraz bude opačná situácia a nevyhráme ani raz v skupine a potom sa to možno zlomí, samozrejme hráči musia podať bojovný výkon a nehrať vzadu ako polena.

Čo ma mrzí zo včerajšieho zápasu, je nelogické usporiadanie útokov. To len Slovač dokáže niečo také, ak sa pozrieme na súpisky iných tímov, tak je vidieť, že napr.:

Švédsko - dokopy dali D. Sedina a Erikssona, ktorí na MS 2013 prakticky vyhrali Švédom titul a absenciu H. Sedina doplnili kreatívnym Backstromom; Alfredsson s Nyquistom v treťom útoku to isté, zohraní z Detroitu
USA - Van Riemsdyk a Kessel z Toronta
Česko - Jágr s Plekancom hrali počas výluky v Kladne, tiež Hemský s Krejčím sú zohraní z Pardubíc ak sa nemýlim
Kanada - Getzlaf and Perry; Crosby and Kunitz
Rusko - Ovečkin so Seminom z čias vo Washingtone; Radulov s Kovalčukom hrajú na medzinárodnej scéne spolu a Datsyuk počas výluky hral s Radulovom; atď

....len Slovensko zohratých Tatára s Jurčom roztrhne, hrajú v Detroite pár zápasov spolu a tak sú zvykunutí ako tak, pretože 3 dni trénovať a natrénovať na úroven olympiády je málo, preto tréneri dávajú do útokov v iných mužstvách osvedčené dvojičky a k ním typologicky niekoho do formácie pridelia...ale zase Slovensko nemá centra schopného do 1 a 2 lajny...Handzuš hraje v Chicagu 3 alebo 4 centra a Kopecký 3 na Floride...a títo hráči nemôžu potom byť kreatívni v útoku ak v mužstvach majú defenzívne úlohy, to nech od nich nikto nechce. Tiež by som dal hrať spolu bratov Hossovcov, ktorí hrali na nejakých MS, ak sa nemýlim, spolu. Predsalen sú to bratia a mali by si logicky rozumieť na ľade, aj keď bol Marcel zranený, ale sezonu v Rige ma výbornú, kritizoval som ho za minulé roky, ale na ZOH, kde chýbajú v útoku takí hráči ako Gáborík, či nebohý Demitra (ktorí urobili úspech na ZOH 2010), by som to riskol a dal bratov k sebe, čím by vznikli útoky: Hossa - Kopecký - Hossa; Jurčo - Handzuš - Tatár....tiež Záborský by mohol hrať namiesto Surového na pozícii centra, zdá sa mi, že vo fínsku a zo začiatku aj v Rusku na tejto pozícii hrával, pretože Perežogin a Popov neboli čistokrvní centri a striedali sa na tejto pozícii.

...Tiež mi neprišlo ako šťastné rozhodnutie dať na prvý zápas proti USA do brány Jara Haláka...proti nemu stáli traja spoluhráči - Backes, Oshie a Shattenkirk, predsa len ho poznajú, vedia o slabinách aké má a to mi neprišlo ako ideálne ho tam postaviť, myslím, že v St. Louis hraje za najlepšou obranou v NHL a trošku je preceňovaný, naopak Budaj má potenciál a myslím, že nie je až tak využitý. Pravdou je, že Halák za goly nemohol, ale...
kokolinopl
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa kokolinopl »

J.O.S.E
nemyslim si ze Slovinsko maju nejake vacsie sance v zapase s nami, vidite to vsetci moc cierne skor by som povedal ze USA co strela to gol v druhej tretine taka tretina pride raz za par sezon , tretiu tretinu nehodnotim lebo to uz vypustali obe muzstva ale skor by som sa pozrel na prvu tretinu kde sme zle nehrali aspon co sa tyka smerom dozadu lebo utok bol presne taky ako si ho popisal bez napadu nelogicky az sa na to nedalo pozerat :(
Nepisal som sem pred ZOH tak nechcem moc mudrovat ale uz podla zostavy to je slabotka aj ked verim ze stvrtfinale hrat budeme co bude podla mna maly uspech :)
Skoda zraneni obrana by bola top Jurcina tam nema co hladat nerozumiem co sa s nim stalo posledne roky
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Vújtek v rozhovore po zápase hovoril že bude prehadzovať útoky, neviem do akej miery, minimálne Marcinka nahradí Olvecký.

Inak dnes som sa dozvedel že Švédi prišli o Zetterberga, čo je obrovská strata, ale tak majú dosť kvalitných hráčov a nezabolí ich to tak ako keby nám vypadol Hossa.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to nie, lebo hossov máme dvoch
DanielDevil
Addict
Addict