Zrušiť STV?

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Zrušiť STV?

Príspevok od používateľa Jeremy »

Richard Rybníček publikoval veľmi zaujímavý článok:

http://www.metoo.sk/blog/view/67/zruste ... ranite-stv

Ja sa s nim plne stotoznujem az na to ze si myslim ze by mal stat radsej zrusit celu STV a nie iba prvy okruh.

Ako ano chapem reci okolo principov fungovania verejnopravnej televizie a ze ma vzdelavat atd ale nerobi to...

Co si myslite o tom vy?
majooo
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa majooo »

Tie peniazky by sa aj tak rozhajdakali...nech to ostane tak ako to je, niekedy tam davaju dobre veci
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

majooo napísal:Tie peniazky by sa aj tak rozhajdakali...nech to ostane tak ako to je, niekedy tam davaju dobre veci
kedy? Ako vacsinu vysielacieho casu STV 1 tvoria reprizy, reprizy a zas reprizy... A sry ked uz reprizuju aj silvester 98 treba sa zamysliet
satan77
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa satan77 »

STV ide PRUDKO dolu vodou... Samé blboviny dávajú...
Ale doslova odveci veci.
Naopak JOJ-ka tá je good. Asi najlepšia. Len by mohla dávať menej tých prepadových SK seriálov.
No a Markíza tá dáva len superstar :D a pod... Smotánky kadejaké, prominentov a sprostosti. Koho normálneho už trápi ako strávil večer ja neviem... Andrási abo Got... Atď.
Gepid
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gepid »

Zrušenie STV je dobrý nápad. Ale čo by pozerali dôchodcovia? :D
Prípadne ju od začiatku zrenovovať. Ani si už nepamätám kedy naposledy som stlačil na ovládači 1. Fakt je to asi najhoršia TV.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Gepid: Dochodcovia by si miesto platby koncesionarskych poplatkov za televiziu mohli kupit kablovu televiziu alebo digitalnu. DigiTV, UPC ci Magio by dali ponuku na Markizu, JOJ, Doma, JOJplus, TA3 a este nieco... za cenu koncesionarskych poplatkov a nie je problem :) Stat zarobi, dochodcovia dostanu stanice v kvalitnom signale a zarobia aj predajcovia a spolocnosti (+dalsie zisky z dani).
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Ja by som bol za to, aby štát priamo financoval STV a aby zrušili koncesionárske poplatky. Tak by to už bola ozaj štátna televízia, ale ani teraz by som nepovedal, že STV funguje nezávisle bez vládnych, politických vplyvov. Načo platiť za takú nekvalitu? Načo 3 orkruhy keby stačila aj jedna? Aspoň jeden kvalitnejší ako tri nekvalitné. Realizovať sa z tohto čo som napísal určite nič nebude, žiadne racionálne riešenie politici ani tak neurobia, pôjde to takto dovtedy, kým STV neskrachuje, potom to zrušia a štát prevezme ich obrovské dlhy.
Jasty
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Jasty »

Suhlasim, STV je dnes uz iba moralnym prezitkom. :smt065
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

STV 3 by museli nechať, slovensko by tak nemalo športový kanal kde a to by bol problem. Zvyšok nech kľudne zrušia a nech ušetrené peniaze investujú do trojky
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mňa zase nezaujímajú športové prenosy ale tak potom radšej staré Československé filmy, tie vysielať je určite lacné, mohli by to dávať non-stop za málo peňazí. :lol:

Je minimálna pravdepodobnosť, že by ostal buď športový kanál alebo len staré filmy, bude všetko ako doteraz.

Zrušiť by to mohli - alebo zrdukovať STV min o 90% pri prechode na pozemné digitálne vysielanie. To bude o 2-3 roky, vtedy aj tak všetci budú si musieť kúpiť aspoň DVB-T prijímač, tak by si sa každý mohol rozhodnúť, keby nebola STV tak určtite bude niekoľko iných staníc aj podobne slabých. :D Len v pravom hornom rohu obrazovky nebude logo stv ale doma alebo joj plus. :lol:
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Tak bez športoveho si to ja predstaviť neviem, zober si že slováci sa konečne prebojovali na MS a my by sme to nemali kde pozerať :)
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

ja nie som za zrusenie verejno-pravnych medii, avsak bolo by dobre, aby stat nasiel efektivne financovanie STV, SRo, Tasr.... Ale to je asi len mojim zboznym prianim :) Inak, niekedy nechapem, ze preco ma STV tri kanaly, ked bezi na vsetkych to iste(napr. zapasy futbalovej repre v kvalifikacii...) :roll:
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

keď mal stv pod palcom rybníček, tak stv šla nahor, a to dosť... a to i napriek tomu že bola až pokrk v sračkách... teraz tam je už úplne...
Jeremy
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Napriklad vela ludia namieta ze zrusenie STV nieje dobre ze treba verejnopravnu televiziu. Napriklad v Rakusku bezi iba verejnopravna TV pokial viem.

Velmi sa mi paci ten Richardov napad zrušit iba STV 1, aj sportovy kanal by ostal...
Imho jedine dobre riesenie je zrusit teda stv 1, a najat manazerov z ciech a CT aby ich naucili ako sa ma robit verejnopravna televizia
Thrash/Death
Star
Star

Príspevok od používateľa Thrash/Death »

Pre športovcov športový kanál musí ostať a ostatné zrušiť. Všetko čoho sa Jednotka dotkne, stroskotáva. Koľko nových programov museli kvôli mizernej sledovanosti zrušiť? To o niečom svedčí. Mne osobne by celá STV vôbec nechýbala, ani Mini talent show, Hit storočia a ďalšie hovadiny čo vysielali
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

jukel napísal:Tak bez športoveho si to ja predstaviť neviem, zober si že slováci sa konečne prebojovali na MS a my by sme to nemali kde pozerať :)
Nemyslím si, že by to bol problém. Trh by to veľmi rýchlo vyriešil. Máme tu dve silné a zazobané súkromné televízie, takže by trvalo asi tak 3 minúty od ohlásenia zrušenia STV a JOJ alebo Markíza by už volali s predajcom práv na MS vo futbale, je to myslím 1. alebo 2. najsledovanejší event v TV na svete (po olympiáde) naviac súkromníkov nelimituje reklama tak by sa im to mnohonásobne vrátilo.
Jeremy napísal:Napriklad vela ludia namieta ze zrusenie STV nieje dobre ze treba verejnopravnu televiziu. Napriklad v Rakusku bezi iba verejnopravna TV pokial viem.
Rakúsko je trocha špecifický trh. Zober si, že za humnom majú Nemecko kde je enormne velký trh, vzhľadom na počet obyvateľov a obrovský komerčný magnáti ako RTL alebo Pro7, vzhľadom na nulovú jazykovú bariéru si Rakúšan pustí toto, a budovať nejaký TV na desatinovom trhu (A-8mil, D-80mil obyvateľov) je predsa sebevražda.

Celkovo si myslím, že takto malá krajina ako SR by mala mať verejnoprávnu televíziu. ALe nestrannú a apolitickú, tak ako je to v ČR. STV má problém z vplyvom vlády, a financovaním. Toto ťažko odstrániť, dokázali to z dlhov vytiahnuť len skúsený manažéri Rybníček + Záhradník aj to za cenu komercionalizácie. Ja som to bral, ale sockám sa nepáčil nákup komerčných titulov tak museli odísť. Výsledok je taký aký je, STV je v troskách, nemá peniaze na tvorbu takže vysiela recyklované reprízy `98 a Drišlak, čo nespraví čísla sledovanosťi, takže neprídu peniaze a tak dokola v bludnom kruhu.

Naviac je tu ten deravý Skyscraper v Mlynskej doline, ktorý je úžasne neekonomický a prázdny. Takže sa mi zdá najlepšie riešenie to zrušiť, búdu predať a raz, v čase hospodárskeho rastu (čítaj inej vlády), prípadne myšlienku verejnoprávnej TV obnoviť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pre sportovcov zrusit aj Trojku, reprizy Nagana 1998 a podobne dnes uz malokoho pritiahnu k obrazovke ci F1 z minulej sezony.
adameeec
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa adameeec »

Hojko, este si zabudol na reprizu z MS skokov do vody :D
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

Jedna verejnopravna by stacila. Skor vidim zmysel v zruseni dvojky a program presunut do jednotky. Nejaku verejnopravnu TV to chce / len by o chcelo apoliticku, kedze TV dotuje stat, troska sa tieto slova biju..

Trojka je tiez viac menej prezitok, ako sa pise vyssie je tam kopec reklam, a ked si chcete pozriet anglicku futbalovu ligu, nhl ci podobne, je tu nova sport ci galaxia. Pre ine sporty zas eurosport, dsf a pod. Len jedina vec ma presvedci v ponechani trojky a to, kto by MS alebo Olymp. vysielal, ved Markiza ani JOJ zatial po tomto nesiahla / neviem si olympiadu predstavit na Markize ci JOJke ako by to vobec zaradili do programu, kedze sa skoro cely den nieco deje...

Suma sumarum, 1 ci 2, treba zrusit. Televizia ktora si na seba nedokaze zarobit je zlaaa /viem ze maju limitovane reklamne casy/.... na stranu zachovania tradicnych serialov, archivu a pod. jedno STV isto nechat..
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Zase som nečítal nejakú analýzu, ale výrazne pochybujem, že zrušenie jedného kanála niečo ušetrí, skôr naopak:
Veď STV má všetko v jednej budove, technika nakúpená, štúdiá sú tak či tak, jingle sa vyrábajú pre jednotku tak či tak, na ďalšie okruhy sa akurát zmení farba - je vskutku jedno, či sa vysiela na jednom alebo 5 kanáloch, podľa mňa. Jediná položka za rozšírenie je licencia za zaradenie do vysielačov (aj to neviem či nemá STV zadarmo!) a tých zopár ľudí čo "vymieňa kazety" zo záznamami :D
Viď na JOJ Plus a TV Doma. TV mali všetko nakúpené, seriály kúpené atď, techniku, tak sa stačilo za pár korún dohodnúť z káblovými operátormi a na oplátku získali 2x toľko priestoru kde môžu púšťať reklamu, takže naopak, čím viac kanálov, tým viacej sa zarába.
Napísať odpoveď