Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

spojka13
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Zubár

Príspevok od používateľa spojka13 »

Včera som bol u zubara, vytrhol mi koren... cely den bolo všetko v pohode, až večer ked som išiel spat, a som sa splna nadychol nosom, pričom som mal otvorene usta, a citil som ako mi podtlakom, cez tu "dieru" šiel vzduch z ustnej dutiny do nosnej a fungovalo to aj naopak...
je to normalne? a teraz som v praci, a mam plny nos, asi kvôli klimatizacii, a deje sa to stale, ked si vyfukavam nos, tak enormny tlak je samorzjeme na tu dieru, a taktiež ked si podvadome potiahnem nosom sople spať... je to vlastne možne, k zubarovi dnes nemožem, lebo je niekde odcestovany... takže sa zdržte...
redliner
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa redliner »

spojka13 napísal:Včera som bol u zubara, vytrhol mi koren... cely den bolo všetko v pohode, až večer ked som išiel spat, a som sa splna nadychol nosom, pričom som mal otvorene usta, a citil som ako mi podtlakom, cez tu "dieru" šiel vzduch z ustnej dutiny do nosnej a fungovalo to aj naopak...
je to normalne? a teraz som v praci, a mam plny nos, asi kvôli klimatizacii, a deje sa to stale, ked si vyfukavam nos, tak enormny tlak je samorzjeme na tu dieru, a taktiež ked si podvadome potiahnem nosom sople spať... je to vlastne možne, k zubarovi dnes nemožem, lebo je niekde odcestovany... takže sa zdržte...
Trhali ti horné ? Ak áno, tak zrejme pri trhaní vzniklo spojenie s prínosovou dutinou,treba to ošetriť a uzavrieť to.

Ja som bol dnes trhať taktiež,po vytrhnutí mi ostala diera ako hrom,no teraz sa už tvorí tá zrazenina... len je nejak príliš veľká,steká mi až po bokoch a v ústach mám stále krv... čo s tým ?
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

zuby mudrosti (osmicky) stale mate alebo ste si ich nehali extrahovat :) mne vysli vsetky a az do predvcera som o nich ani nevedel. iba naraz priserna bolest dasna, tlak. rano teda k zubarke, dala mi cosi na umrtvenie a nejaku liecivu vlozku. dasno odpuchlo ale napuchlo cele lice :D tak som siel dnes znova a uz ma cakalo narezavanie dasna + antibiotika. kaz nemam ziadny preto rozmyslam ci si ho nehat vytrhnut ci nie.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

http://www.hojko.com/post2023683.html#p2023683
Nič bolestivejšie som v živote nezažil. Pravda u mňa to bola pozákroková komplikácia, ale pomerne bežná.
mulatt
Darca
Darca

no u mna az take stadium neprepuklo. v podstate nemam problem s odlomenym zubom alebo kazom. iba ako rastie tak tlaci na dasno a z toho sa mi spravil zapal, preto mi to aj hned narezala. dnes uz nemam bolesti, len to opuchnute lice. dnes som aj prvykrat zacal jest antibiotika, tak zajtra uvidime. narezavala mi to zaziva, nechcel som injekciu lebo som sa ponahlal. zubarka povedala, ze to ale bude velka bolest, no oproti tomu ako som trpel v noci to bolo nic.
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ja už nemám ani jeden zo zubov múdrosti :) Investoval som do nich len peniaze a aj tak museli ísť časom von :smt098
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

To je v prdeli, napísal som do témy, dnes som si išiel dorobiť plombu, rutina...a dŕb ťahal mi aj zub múdrosti z ničoho nič :D
Preventívne.
mulatt
Darca
Darca

mozno ti krivo rastol alebo tlacil na ine zuby :) teraz tu uz nik nenapise lebo sa budu bat, ze aj oni pojdu :D ja som bol dnes zas, vytiahla mi gazu z tej diery a trochu ju rozsirovala aby sa nemohla zrast + dala novu gazu do tej diery. bolest slusna ked vam narezane dasno roztahuju :D zajtra rano zase vymena, dufam, ze uz posledna. btw: za vsetko som platil 6€ :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

Ja som bol dnes pri zubárke kvôli bolesti ďasien. Samozrejme mi našla aj kaz na prednom zube 16,50 € + 7 € za ústnu vodu proti zápalu a v marci idem na čistenie zubného kameňa ktorý mi tie ďasná dráždi :naturehot:
plusminus
King
King

Príspevok od používateľa plusminus »

inak.. ak mi trhali horne tak pohoda, so spodnym som sedel v kresle 45min. intenzivneho trhania, uz ma sestricka lutovala :)
Ten mi aj zasili, co bolo fajn, aspon sa tam nic nedostalo a celkom rychlo zahojilo..
Este ma caka druhy spodny.. no neviem neviem.. :/
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

mulatt napísal:mozno ti krivo rastol alebo tlacil na ine zuby :) teraz tu uz nik nenapise lebo sa budu bat, ze aj oni pojdu :D ja som bol dnes zas, vytiahla mi gazu z tej diery a trochu ju rozsirovala aby sa nemohla zrast + dala novu gazu do tej diery. bolest slusna ked vam narezane dasno roztahuju :D zajtra rano zase vymena, dufam, ze uz posledna. btw: za vsetko som platil 6€ :)
To máš potom alveotitídu alebo tak nejak, tá gáza sa dáva ak je tam nejaký problém, zápal. Ja som asi 4x bol na výmene.
mulatt
Darca
Darca

hej hej nejaky zapal som mal ale napuchnuty som mal sval, teda som nemal hnis alebo daky bordel. sama zubarka mi pvoedala, ze 3 dni trva kym odpuchne sval. dasno mi narezala uplne az vzadu kde ani zuby niesu
icefiresr
Addict
Addict

Príspevok od používateľa icefiresr »

Ahojte, robili uz niekomu resekciu korenoveho hrotu?
X-Faktor
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa X-Faktor »

keď si čistíš tak pravidelne zuby ako ja, tak potom nemáš sa čoho báť, lebo ja som ani raz za 51 rokov nemal na zube ani jedinú blombu :)
LukasqoO
King
King

Príspevok od používateľa LukasqoO »

Na to ze mas mozno 51 si dost vypatlany.
Penguin
Star
Star

Príspevok od používateľa Penguin »

Ahojte,
zaujimalo by ma, ci Vas zubar pouziva kariozan (docasna biela plomba,s klincekovou aromou).
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Niekto bol u zubara na "zakrok" ustna hygiena? Nejake nazory nato? :)
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Odisiel som od mojej zubarky, ktoru som mal dlho, zapisal som sa k matkinej znamej, lenze ta teraz neberie moju poistovnu (UNION). Chcem sa teda od nej preregistrovat k nejakej inej zubarke. Ako na to? To si mam vygooglit roznych zubarov a zacat ich obvolavat, ci beru novych ludi?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

No popytaj sa na dakych kvalitnych znamych a ak nie, tak velmi asi na vyber nemas. Ale samozrejme u googlu pozor. Reklama je reklama.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Soviet napísal:Niekto bol u zubara na "zakrok" ustna hygiena? Nejake nazory nato? :)
Davam si to robit kazdy rok, aj ked je to kus drahe snad to cosi pomoze. Ide o take dokonalejsie vycistenie zubov a plomb, od kamena, otestovanie krvacavosti dasien v ramci prevencie, a take veci. Najhorsie je asi "pieskovanie" - cistenie jemnuckym pieskom so slanou vodou s prichutou pomaranca :)
Cele to trva asi 20-30minut.
Napísať odpoveď