Zubár

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Mate radi Zubarov?

Hej,jasne milujem ich!
106
24%
NIe neznasam ich ,mam z nich strach
184
41%
Je mi jedno,ci mi najdu kazy ci nie..Mam na saláme
161
36%

Celkom hlasov: 451

CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Zubár

Príspevok od používateľa CheZteR »

sukromne vznikli preto lebo statne su nahovno, aj pre lekarov aj pre pacientov, je dopyt tak je ponuka, v sukromnej je drahsie ale aj pristup je inde
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Hojko, stomatológovia majú u nás z tohto procesu výnimku (niečo ako všeobecní lekári) a môžu si hneď otvoriť vlastnú ambulanciu. Vyučovanie je u nás v tomto odbore dosť praktické a absolventi by mali mať základné techniky dobre zvládnuté (je to jedno z najdrahších štúdii z pohľadu nášho štátu). A áno, sú aj takí, ktorí sa po škole rozhodnú ísť pracovať ako zamestnanci do ambulancie k nejakému skúsenejšiemu staršiemu kolegovi, ktorý už má aj vybavenú ambulanciu. Je to pre nich atraktívne aj z toho dôvodu, ako si písal, že na ďalšie štúdium a atestáciu (zo stomatologickej chirurgie, z čelustnej ortopédie a pod.) je potrebná XY ročná prax pod dohľadom kolegu, ktorý už túto atestáciu získal. No sú aj takí, ktorí sa po škole zbalia, zoberú si úver a otvoria si hneď vlastnú ambulanciu v regióne, odkiaľ pochádzajú...alebo proste kde chcú...
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Presne tak, robiť plomby može odkedy dostane diplom do rúk, trhať osmičky alebo rovnať krivé može až po atestáci u staršieho kolegu.
ropman
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa ropman »

hojko napísal:ropman: Rovnako tak mas sukromnych chirurgov, sukromnych ortopedov, sukromnych plastickych chirurgov, sukromnych psychologov, sukromnych kardiologov, sukromnych gynekologov atd...
Ano, ale tam vecsinou netreba nic doplacat, platby dostavaju od poistovni. Preco to tak neplati u zubarov za trivialne zakroky ako su plomby?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Plati. Ale limity vykonov maju ovela mensie ako by potrebovali.
Takze ak nechces mesiac chodit s bolavym zubom, musis si doplatit.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

V ustave je, ze obcan ma pravo na bezplatnu zdravotnu starostlivost, ale...

V skutocnosti to vobec nefunguje. Porovnajte si odvody pred 10 rokmi a teraz. Su stale vyssie, ale stav nemocnic a inych zariadeni je katastrofalny.

Taky bezny clovek pojde parkrat do roka k zubarovi alebo na dentalnu hygienu, stovka, na pomocky a pod. dalsia. Ma nadchu, aj ked pojde k obvodnemu, vsetko si doplaca. Nejaky mensi uraz, akekolvek pomocky, takmer za vsetko si doplaca, v nemocnici si musi vsetko nosit a samotna starostlivost, radsej nekomentujem.

Pokial je starsi a to uz dal do systemu aj desiatky tisic eur(!!), tak opat za vacsinu liekov kludne 50 ci 100€ mesacne. Ak este pride vazna choroba v rodine, tak aby clovek predal dom, byt, zadlzil sa a spoliehal sa na charitu, zbierky, nie je to nic neobvykle - a jednemu to preplatia a druhemu s tou istou diagnozou nie.

Viem ze je to uz OT, ale toto vazne funguje velme zle. Aby som sa vratil k zubarom, tak vazne, aky ma zmysel zdravotne poistenie, ked sa prakticky neda najst zubar ktory by bol plne hradeny, mozno cudzinec ktory do systemu nezaplatil ani cent dostane sluzbu za rovnaku cenu.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer: Ked pises o Ustave SR, tak si skus precitat tento clanok, tu je pekne vystihnuta bezplatna zdravotna starostlivost: https://www.slovenskypacient.sk/pravo-n ... votnictve/ Poinsta zacina asi v jednej tretine clanku pod nadpisom: Právo na ochranu zdravia

Tu mas nieco aj s nalezom Ustavneho sudu, ale je to na dlhsie citanie: http://www.pravo-medicina.sk/judikatura ... rostlivost
,,Ústava Slovenskej republiky garantuje len právo na bezplatnú zdravotnú starostlivosť poskytovanú na základe zdravotného poistenia(pričom na úpravu podmienok jej poskytovania splnomocňuje zákon), čím vytvára priestor pre spoplatnenie určitej časti poskytovania zdravotnej starostlivosti, ktorá prekračuje rozsah a obsah zdravotnej starostlivosti poskytovanej na základe zdravotného poistenia, ako aj úkonov a činností, ktoré síce so zdravotnou starostlivosťou poskytovanou na základe zdravotného poistenia úzko súvisia, ale netvoria jej bezprostrednú súčasť."
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Dreamer napísal:aky ma zmysel zdravotne poistenie, ked sa prakticky neda najst zubar ktory by bol plne hradeny
Nechcem ťa chytať za slovíčka, ale každý zákrok u zubára cez poisťovňu je plne hradený...ak plomba pre samoplatcu stojí 50€ a cez poisťovňu stojí 45€...tak tých 5€, ktoré ti dá poisťovňa, je plné hradenie z poistného. A to je presne ten problém. Že poisťovňa na stomatológov používa 20-30 rokov starý cenník, ktorý aktuálne nie je schopný pokryť ani cenu materiálu. A ako si správne upozornil vo svojom príspevku, napriek tomu, že za 12 rokov sa objem peňazí vo verejnom zdravotníctve takmer zdvojnásobil, tak úroveň služieb poklesla...prečo to tak je? Paška (a ďalší).
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

A teraz si skúste ešte pozisťovať ako je to v iných, "vyspelých" krajinách a zistíte, že je to omnoho horšie. :wink:
MayDaySK
Star
Star

Zubár

Príspevok od používateľa MayDaySK »

Vedia kde tahat z ludi peniaze. Kedysi boli drahe pocitace, mobily, velke televizory a sluzby lacnejsie. Uvedomili si vsak ze ak pocitac bude drahy tak si ho jednoducho nekupime lebo neni k zivotu potrebny ale ked nas bolo zub tak neriesime co to stoji a dame hocikolko len aby nas zbavili tej krutej bolesti. Elektronika je totalne lacna a dostupna takze to co je nepotrebne k zivotu ma rekordne nizke ceny ale u zubara kludne necham aj cenu pouziteho iphonu napriklad. Ale ked kupujem mobil nezoberiem iphone ale nejaky lacny tlacidlovy. U zubara som nemal na vyber a cenu jedneho 16GB 5S-ka som tam nechal nie raz.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

ano urcite je to tym ze zlacnela elektronika[emoji3]
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Otázka je či chceš na ľudí flexiť s novým iphonom alebo pekným úsmevom :smt059 .
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Stale nechapem, preco maju ludia taky problem investovat do svojho zdravia? Ved je cennejsie ako nieco co ma kazdy druhy.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

podla mna vela ludi zanedbava prave zubara a ocneho... a idu az ked je problem

ved kazdy si povie, ved mi nic nie je tak preco tam ist, cakat, sediet medzi chorymi, keby sa dalo z domova objednat online na presny cas, tak ludia by podla mna aj chodili...

ja mam zubarku znamu a chodim k nej 120km tam a 120km naspat lebo viem ze je dobra (a lacna :D )
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

U zubarky je malokedy pacient kratsie nez 3/4 hodinu preto si moc neviem predstavit fungovat zubarku s plnou cakarnou. Objednam sa na cas a cakam max 20min.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

z dediny odkial pochadzam, ked sa chces objednat, tak musis cakat 2 mesiace na svoj termin a ked tam prides na "8:00" tak ta zoberie o 11:00, lebo zrazu zistis ze na 8:00 objednala dalsich 3, a este dojdu dalsi ludia s bolestami... ale hej, za opravu zubu tam das 15-20 euro
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

CheZteR napísal:ved kazdy si povie, ved mi nic nie je tak preco tam ist, cakat, sediet medzi chorymi, keby sa dalo z domova objednat online na presny cas, tak ludia by podla mna aj chodili...
No to naozaj neviem.
K plno zubarom sa da objednat online a aj slovensky eHealt umoznuje sa k lekarovi objednat online, ale ludom co je prednejsi iphone to asi nepomoze.

Inak momentalne aj ja dochadzam za zubarkou 120km.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Porovnavat iPhone so zubarom, tak to chces dobry matros toto. Preco neporovnavat rovno cenu benzinu co clovek za rok prejazdi napriklad so zubarom alebo rovno s oblecenim co si kupuje?
CheZteR
Redeemer
Redeemer

vsak dobre, objednam sa na 8:00, a cakam tam do 11:00 lebo zistim ze vlastne z rana este vzala dvoch znamych a potom pride urgent ..
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vsak vymen zubarku. Tiez som mal taku, ze som 2 az 3 hodiny cakal v lekarni. Potom som zmenil zubarku a necakam viac ako 15 minut, pretoze si ludi snazi logicky naplanovat a nechat aj malu rezervu.
Napísať odpoveď