ak študuješ niečo či sa týka počítačov, tak prečo?
ak študuješ niečo či sa týka počítačov, tak prečo?
ak študuješ niečo či sa týka počítačov, tak prečo resp. prečo by si to chcel niečo v tejto oblasti študovať?
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Joj ludia sa mi pacia vase ambicie, aj ja som ich mal, ale stratil som ich, Teraz som v 4. rocniku na FRI v Ziline. Ked som sa tam hlasil, tak preto ze ma to bavilo, teraz mi to lezie na nervy
. Ucia sa tam take "prakticke veci", ze az boli. Kazdy spravny informtik by mal vediet optimalizovat matematicke modely a podobne 
To myslis vazne s tou elektro fakultov v Ziline?? Ja by som tam nesiel ani keby mi platili. Ucilo ma odtial par ludi a nebol som daleko od predcasneho ukoncenia studia. Ked ta niekto vyhodi zo skusky za to ze nemas oblek, tak to uz je sila.will.i.am napísal:Preto ze ma to byvi. Inak momentalne mam prihlasky TUKE - FEI - Telekomunikacie a ŽU - EF - Multimediálne technológie
Nie je dolezite co si vystudoval, ale co viesaudiotrack napísal:idem na UKF (Nitra) - aplikovaná informa, alebo na UCM (Trnava) - Informatika
a prečo? no asi ako každý: lebo ma to baví. Človek by mal robiť to čo ho baví, inak sa môže stať otrokom svojích povinností. A navyše si myslím že to má perspektívu, pretože dnešný moderný svet sa bez IT nezaobíde
-
mastermind
VIP
nieco sa ti nezda na optimalizovani matematickych modelov?marat01 napísal:Ucia sa tam take "prakticke veci", ze az boli. Kazdy spravny informtik by mal vediet optimalizovat matematicke modely a podobne
ani na FEI TUKE nemame same prakticke predmety a vela zo studentov nadava, no mnoho raz pouziju vedomosti z tym nenavidenych predmetov a ani si to neuvedomia... raz darmo, univerzita ta nema naucit. naucit sa mas sam
Ach jaj hovorim mi zo srdca. I ked o pouzitelnosti niektorych predmetov pochybujem. Ked chces dnes nieco vediet, musis sa to naucit sam a v prvom rade musis mat ty sam zaujem to vediet. O tom to je...mastermind napísal:nieco sa ti nezda na optimalizovani matematickych modelov?myslim ze je to na nieco dobre.
ani na FEI TUKE nemame same prakticke predmety a vela zo studentov nadava, no mnoho raz pouziju vedomosti z tym nenavidenych predmetov a ani si to neuvedomia... raz darmo, univerzita ta nema naucit. naucit sa mas sam
-
caesar1987
Addict
-
will.i.am
Darca
Zilina je len nahrada, radsej chcem ist do Kosic. Aj ked sa tam nie je problem dostat, nejaku poistku treba...marat01 napísal:To myslis vazne s tou elektro fakultov v Ziline?? Ja by som tam nesiel ani keby mi platili. Ucilo ma odtial par ludi a nebol som daleko od predcasneho ukoncenia studia. Ked ta niekto vyhodi zo skusky za to ze nemas oblek, tak to uz je sila.
Možno budeme spolužáci, ja tam mám tiež prihlášku, no ja externe takže uvidime. Ja sa tiež iba chystám na VŠ, a dovod prozaicky, chcem vediet čo najviac, chcem sa naučiť nové veci, stretávať sa s ludmi čo maju podobne záujmy a v neposlednom rade pracovať v niečom čo mi je bližšie ako napr. práca v sklade/ momentálne zamestnanie/.audiotrack napísal:idem na UKF (Nitra) - aplikovaná informa, alebo na UCM (Trnava) - Informatika
a prečo? no asi ako každý: lebo ma to baví. Človek by mal robiť to čo ho baví, inak sa môže stať otrokom svojích povinností. A navyše si myslím že to má perspektívu, pretože dnešný moderný svet sa bez IT nezaobíde
-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
-
mastermind
VIP
-
krija
VIP
tento príspevok je možno štylizovaný, že je adresovaný vám, ale nie tak som to myslel,, je len na vás či sa v ňom vidíte, alebo nie
. na fóre nikoho osobne nepoznám, takže sa nikoho nechcem dotknúť!!!
nechcem a ani nebudem nikoho odhovárať, aby nešiel na výšku.
iba si tým predlžuje mladosť, niektorý dokonca detstvo
ale moje skúsenosti aj názor je taký, že výjdu zo školy a všetci budú iba teoretizovať. praktické skúsenosti žiadne. VŠ bude pracovať s niekym kto má iba maturitu, ale vo firme už má odpracovaných 5 rokov, za ten čas čo vysokoškolák dral nohavice v škole. a verte mi, VŠ sa nebude na neho chytať takmer v ničom.
1. len málo VŠ je samostatných
2. sú málo flexibilný
3. majú problém zaviesť svoje logické myslenie do praktických činností
...
PS: nechcem vyvolať FLAME, ale vaše reakcie sú vítané
nechcem a ani nebudem nikoho odhovárať, aby nešiel na výšku.
iba si tým predlžuje mladosť, niektorý dokonca detstvo
ale moje skúsenosti aj názor je taký, že výjdu zo školy a všetci budú iba teoretizovať. praktické skúsenosti žiadne. VŠ bude pracovať s niekym kto má iba maturitu, ale vo firme už má odpracovaných 5 rokov, za ten čas čo vysokoškolák dral nohavice v škole. a verte mi, VŠ sa nebude na neho chytať takmer v ničom.
1. len málo VŠ je samostatných
2. sú málo flexibilný
3. majú problém zaviesť svoje logické myslenie do praktických činností
...
PS: nechcem vyvolať FLAME, ale vaše reakcie sú vítané
-
audiotrack
VIP
ja mám zas argumenty prečo áno.
1: na založenie živnosti ti po VŠ stačí rok praxe, inak by si musel praxovať 3 a viac
2: že nevedia zaviesť logické myslenie do praxe? možno.. ale sa učia o 5 rokov dlhšie napríklad jazyky (a tiež na vyššej úrovni) ako stredoškoláci, preto je jednoduchšie uplatnenie v zahraničí
3: pracovať sa dá aj popri škole, nie?
4: ešte stále platí že ľudia s titulom sú žiadanejší na trhu práce aj keď sa ti to možno nezdá. ale pozri si oficiálne zdroje.
1: na založenie živnosti ti po VŠ stačí rok praxe, inak by si musel praxovať 3 a viac
2: že nevedia zaviesť logické myslenie do praxe? možno.. ale sa učia o 5 rokov dlhšie napríklad jazyky (a tiež na vyššej úrovni) ako stredoškoláci, preto je jednoduchšie uplatnenie v zahraničí
3: pracovať sa dá aj popri škole, nie?
4: ešte stále platí že ľudia s titulom sú žiadanejší na trhu práce aj keď sa ti to možno nezdá. ale pozri si oficiálne zdroje.