ak študuješ niečo či sa týka počítačov, tak prečo?

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
funda
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

ak študuješ niečo či sa týka počítačov, tak prečo?

Príspevok od používateľa funda »

ak študuješ niečo či sa týka počítačov, tak prečo resp. prečo by si to chcel niečo v tejto oblasti študovať?
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

chcel by som śtudovať webdesing alebo tak.....lebo ma to baví... alebo by som chcel študovať grafiku :wink:
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

Preto ze ma to byvi. Inak momentalne mam prihlasky TUKE - FEI - Telekomunikacie a ŽU - EF - Multimediálne technológie
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

idem na UKF (Nitra) - aplikovaná informa, alebo na UCM (Trnava) - Informatika
a prečo? no asi ako každý: lebo ma to baví. Človek by mal robiť to čo ho baví, inak sa môže stať otrokom svojích povinností. A navyše si myslím že to má perspektívu, pretože dnešný moderný svet sa bez IT nezaobíde
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa marat01 »

Joj ludia sa mi pacia vase ambicie, aj ja som ich mal, ale stratil som ich, Teraz som v 4. rocniku na FRI v Ziline. Ked som sa tam hlasil, tak preto ze ma to bavilo, teraz mi to lezie na nervy :) . Ucia sa tam take "prakticke veci", ze az boli. Kazdy spravny informtik by mal vediet optimalizovat matematicke modely a podobne :lol:
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

will.i.am napísal:Preto ze ma to byvi. Inak momentalne mam prihlasky TUKE - FEI - Telekomunikacie a ŽU - EF - Multimediálne technológie
To myslis vazne s tou elektro fakultov v Ziline?? Ja by som tam nesiel ani keby mi platili. Ucilo ma odtial par ludi a nebol som daleko od predcasneho ukoncenia studia. Ked ta niekto vyhodi zo skusky za to ze nemas oblek, tak to uz je sila.
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

audiotrack napísal:idem na UKF (Nitra) - aplikovaná informa, alebo na UCM (Trnava) - Informatika
a prečo? no asi ako každý: lebo ma to baví. Človek by mal robiť to čo ho baví, inak sa môže stať otrokom svojích povinností. A navyše si myslím že to má perspektívu, pretože dnešný moderný svet sa bez IT nezaobíde
Nie je dolezite co si vystudoval, ale co vies :!: :!: :!:
kvoco
VIP
VIP

Príspevok od používateľa kvoco »

ja som si dal prihlasky na 4 skoly a teraz mozem ist srat....ked som nespravil maturu zo SJ :cry: teraz neviem co budem robit...kvalifikaciu nemam
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

marat01 napísal:Ucia sa tam take "prakticke veci", ze az boli. Kazdy spravny informtik by mal vediet optimalizovat matematicke modely a podobne :lol:
nieco sa ti nezda na optimalizovani matematickych modelov? :) myslim ze je to na nieco dobre.
ani na FEI TUKE nemame same prakticke predmety a vela zo studentov nadava, no mnoho raz pouziju vedomosti z tym nenavidenych predmetov a ani si to neuvedomia... raz darmo, univerzita ta nema naucit. naucit sa mas sam :)
marat01
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

mastermind napísal:nieco sa ti nezda na optimalizovani matematickych modelov? :) myslim ze je to na nieco dobre.
ani na FEI TUKE nemame same prakticke predmety a vela zo studentov nadava, no mnoho raz pouziju vedomosti z tym nenavidenych predmetov a ani si to neuvedomia... raz darmo, univerzita ta nema naucit. naucit sa mas sam :)
Ach jaj hovorim mi zo srdca. I ked o pouzitelnosti niektorych predmetov pochybujem. Ked chces dnes nieco vediet, musis sa to naucit sam a v prvom rade musis mat ty sam zaujem to vediet. O tom to je...
caesar1987
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa caesar1987 »

aj ja webdesign, alebo programovanie...
ked uz nic ine tak len nieco s informatikou...
a preco, lebo ma to bavi.... A pre to, lebo to ma buducnost....
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

marat01 napísal:To myslis vazne s tou elektro fakultov v Ziline?? Ja by som tam nesiel ani keby mi platili. Ucilo ma odtial par ludi a nebol som daleko od predcasneho ukoncenia studia. Ked ta niekto vyhodi zo skusky za to ze nemas oblek, tak to uz je sila.
Zilina je len nahrada, radsej chcem ist do Kosic. Aj ked sa tam nie je problem dostat, nejaku poistku treba...
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

audiotrack napísal:idem na UKF (Nitra) - aplikovaná informa, alebo na UCM (Trnava) - Informatika
Možno budeme spolužáci, ja tam mám tiež prihlášku, no ja externe takže uvidime. Ja sa tiež iba chystám na VŠ, a dovod prozaicky, chcem vediet čo najviac, chcem sa naučiť nové veci, stretávať sa s ludmi čo maju podobne záujmy a v neposlednom rade pracovať v niečom čo mi je bližšie ako napr. práca v sklade/ momentálne zamestnanie/.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Možno budeme spolužáci, ja tam mám tiež prihlášku..
nitra, alebo trnava?
bond35
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bond35 »

ja ani neviem preco to studujem, ale je to to co ma bavi tak som to jednoducho isiel studovat na vyske a chcem sa v tom co uz viem zdokonalit a neskor v tom planujem aj robit tak preco to nestudovat
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

audiotrack napísal:nitra, alebo trnava?
Nitra bude tým mojim vyvoleným mestom, pracujem tam , studuje tam frajerka moja milovaná, takže tak. :) tak už len tie prijímačky, ale hadam sa podarí 8)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Nitra bude tým mojim vyvoleným mestom, pracujem tam , studuje tam frajerka moja milovaná, takže tak. :) tak už len tie prijímačky, ale hadam sa podarí 8)
aj ty máš 19. júna?
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

to snad nemyslite vazne :) co myslite naco tu su sukromne spravy?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

tento príspevok je možno štylizovaný, že je adresovaný vám, ale nie tak som to myslel,, je len na vás či sa v ňom vidíte, alebo nie :idea: . na fóre nikoho osobne nepoznám, takže sa nikoho nechcem dotknúť!!!
nechcem a ani nebudem nikoho odhovárať, aby nešiel na výšku.
iba si tým predlžuje mladosť, niektorý dokonca detstvo :wink:

ale moje skúsenosti aj názor je taký, že výjdu zo školy a všetci budú iba teoretizovať. praktické skúsenosti žiadne. VŠ bude pracovať s niekym kto má iba maturitu, ale vo firme už má odpracovaných 5 rokov, za ten čas čo vysokoškolák dral nohavice v škole. a verte mi, VŠ sa nebude na neho chytať takmer v ničom.
1. len málo VŠ je samostatných
2. sú málo flexibilný
3. majú problém zaviesť svoje logické myslenie do praktických činností
...
PS: nechcem vyvolať FLAME, ale vaše reakcie sú vítané 8)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ja mám zas argumenty prečo áno.
1: na založenie živnosti ti po VŠ stačí rok praxe, inak by si musel praxovať 3 a viac
2: že nevedia zaviesť logické myslenie do praxe? možno.. ale sa učia o 5 rokov dlhšie napríklad jazyky (a tiež na vyššej úrovni) ako stredoškoláci, preto je jednoduchšie uplatnenie v zahraničí
3: pracovať sa dá aj popri škole, nie?
4: ešte stále platí že ľudia s titulom sú žiadanejší na trhu práce aj keď sa ti to možno nezdá. ale pozri si oficiálne zdroje.
Napísať odpoveď