Chcel by som sa vyhnúť tomu aby sa mi do siete, ktorú máme spravenú s kamarátmi, dostávali ludia ktorý si neplatia za internet, pretože máme switche vo vchode dá sa kk nim dostať a sieťovým káblom sa napojiť na volné porty. V menu routra by malo byť niečo také ako "povoliť iba určité ip adresy" alebo niečo podobné, čo zabráni tomu aby sa mi tam dostal nevítaný hosť. Problém je v tom že to neviem nájsť v mojom menu routra, ale ani neviem pod čím to mám hladať a preto potrebujem vašu pomoc. Môj router je --zyxel p-661hw-d3--
Za pomoc vopred ďakujem.
Ako nastaviť v routri koho chcem mať na sieti
No sieť je spravená nasledovne..
router(v prvom vchode-u mna doma)----switch(v druhom vchode)------switch(v tretom vchode)
V prvom switchi su 3 pc zapojené a v druhom switchi tiež 3 pc, moj pc je zapojený v routri v ktorom je ešte samozrejme ten switch z druheho vchodu. čiže spolu 7 pc a každý má pridelenú ip adresu 192.168.1.50 a vyššie a potreboval by som aby sa na sieť resp. internet dostalo iba tychto 7 pc, aj ked by sa nahodou napojil nejaký ôsmi pc.
router(v prvom vchode-u mna doma)----switch(v druhom vchode)------switch(v tretom vchode)
V prvom switchi su 3 pc zapojené a v druhom switchi tiež 3 pc, moj pc je zapojený v routri v ktorom je ešte samozrejme ten switch z druheho vchodu. čiže spolu 7 pc a každý má pridelenú ip adresu 192.168.1.50 a vyššie a potreboval by som aby sa na sieť resp. internet dostalo iba tychto 7 pc, aj ked by sa nahodou napojil nejaký ôsmi pc.
-
will.i.am
Darca
- Kontaktovať používateľa:
zalezi od toho ake tam mas switche...
seitch dokaze fitrovat MAC adresy, no tie uplne najjednoduchsie a najlacnejsue to nedokazu...
Ale malo potom by sa to malo dat nastavit na routri ake MAC adresy povolis pripojit do siete a ake nie...
K nastaveniam routra si najdi temu, riesilo sa to tu 100x
a pripadne si k MAC adrese mozes priradit staticku IP adresu...
seitch dokaze fitrovat MAC adresy, no tie uplne najjednoduchsie a najlacnejsue to nedokazu...
Ale malo potom by sa to malo dat nastavit na routri ake MAC adresy povolis pripojit do siete a ake nie...
K nastaveniam routra si najdi temu, riesilo sa to tu 100x
a pripadne si k MAC adrese mozes priradit staticku IP adresu...