Ako nastaviť v routri koho chcem mať na sieti

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
sekenke
Amateur
Amateur

Ako nastaviť v routri koho chcem mať na sieti

Príspevok od používateľa sekenke »

Chcel by som sa vyhnúť tomu aby sa mi do siete, ktorú máme spravenú s kamarátmi, dostávali ludia ktorý si neplatia za internet, pretože máme switche vo vchode dá sa kk nim dostať a sieťovým káblom sa napojiť na volné porty. V menu routra by malo byť niečo také ako "povoliť iba určité ip adresy" alebo niečo podobné, čo zabráni tomu aby sa mi tam dostal nevítaný hosť. Problém je v tom že to neviem nájsť v mojom menu routra, ale ani neviem pod čím to mám hladať a preto potrebujem vašu pomoc. Môj router je --zyxel p-661hw-d3--

Za pomoc vopred ďakujem.
t0m4s3
Admin
Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Tu siet mate robenu ako? Pretoze zatial vidim iba velmi malu spojitost medzi tvojim routrom a switchom dole vo vchode. Troska viac detailov by nezaskodilo.
sekenke
Amateur
Amateur

No sieť je spravená nasledovne..

router(v prvom vchode-u mna doma)----switch(v druhom vchode)------switch(v tretom vchode)

V prvom switchi su 3 pc zapojené a v druhom switchi tiež 3 pc, moj pc je zapojený v routri v ktorom je ešte samozrejme ten switch z druheho vchodu. čiže spolu 7 pc a každý má pridelenú ip adresu 192.168.1.50 a vyššie a potreboval by som aby sa na sieť resp. internet dostalo iba tychto 7 pc, aj ked by sa nahodou napojil nejaký ôsmi pc.
will.i.am
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa will.i.am »

zalezi od toho ake tam mas switche...
seitch dokaze fitrovat MAC adresy, no tie uplne najjednoduchsie a najlacnejsue to nedokazu...
Ale malo potom by sa to malo dat nastavit na routri ake MAC adresy povolis pripojit do siete a ake nie...
K nastaveniam routra si najdi temu, riesilo sa to tu 100x

a pripadne si k MAC adrese mozes priradit staticku IP adresu...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

idealne by bolo nastavit este filter podla MAC adresy, pretoze blokovanie na zaklade IP adresy, to je naozaj dost slaba ochrana. Nemas niekde online manual k tomu routru? Prip. screenshoty z nastavenia?
sekenke
Amateur
Amateur

Skúsim pozrieť nejaký ten manuál na nete, ja osobne to doma nemám iba pdf v angličtine a tam sa mi to hladať nechce.

Dik za rady..
Napísať odpoveď