Obsah fóra www.hojko.com
Cvaknito.sk
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Ako obist sledovanie PC na sieti?
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
t0m4s3
Admin
Admin

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 17:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

killa_bee napísal:
ponkal - a ked ide cez transparentnu proxynu? Smile
co ti admin dovoli to mas. Asi by bol blbec, ak by chcel sledovat siete, aby nechaval vobec moznost proxy pouzit..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
test
Star
Star

Založený: 13.03.2005

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 23:50    Predmet: Odpovedať s citátom  

Pokial aj ides cez proxy, tak najskor sa pripojis na GW a az potom proxy, takze aj tak moze sledovat. Alebo sa mylim?
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
jjhacker
Medium Star
Medium Star

Založený: 24.04.2004

PríspevokZaslal: 08 Júl 2006, 23:54    Predmet: Odpovedať s citátom  

existuju platene VPN sluzby (tie free uz nefunguju a ak ano tak nemam prehlad), cize ked sa na nejaky pripojis, vsetko co admin uvidi je pripojenie na GW VPN serveru a hafo sifrovanych dat z ktorych nema sancu zistit kde si bol Smile tj asi taky jediny rozumny sposob Smile
Návrat hore
Spade
Amateur
Amateur

Založený: 08.07.2006

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 12:12    Predmet: Odpovedať s citátom  

No ja mam taky nazor, ze pokial by som chcel zistit informacie o nejakom clenovi na sieti, tak mu zarucene nepomoze FireWall ani Antivirusovy system.

Ved je to totalne jednoduche - staci len naprogramovat programy klient a server. Pre istotu nebudem pouzivat ziaden normalizovany protokol (napr. TCP/IP), pretoze FireWall by ho odchytil. Jedine, co budem potrebovat je len zdielany adresar a poznat relativnu cestu k nemu (na klientovom disku). Potom len budem cez ten adresar posielat svoje prikazy, ktore bude rozpoznavat klient (sonda) a na zaklade toho ich bude vykonavat.

Mozne problemy:
- je nutne sondu spustat po starte systemu, teda da sa zrusit (da sa to ale ochranit dalsim programom)
- je nutne, aby sonda nebola vobec vidiet
- je nutne sondu skryt z ponuky Ctrl+Alt+Del

Ja som uz tieto veci robil a funguju. Napr. kamaratovi na sieti som posielal chybove hlasenia (sranda, ked hra hru ... ho to vyhodi na plochu Laughing). Staci byt len priemerny programator a spravite si perfekt komunikaciu aj bez protokolov Wink
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

Založený: 23.09.2005

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 12:41    Predmet: Odpovedať s citátom  

no to je super ale tato tema je trocha o niecom inom...inak to co si pisal je super ale ako to spravis ked nemas pristup ku kompu obete??a inak netreba programovat ziadnu "sondu",postaci aj obyc netcat..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
t0m4s3
Admin
Admin

Založený: 14.06.2004

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 12:48    Predmet: Odpovedať s citátom  

m3thod-man napísal:
no to je super ale tato tema je trocha o niecom inom...inak to co si pisal je super ale ako to spravis ked nemas pristup ku kompu obete??a inak netreba programovat ziadnu "sondu",postaci aj obyc netcat..
bavime sa o adminovi skolskej/firemnej siete, takze sa automaticky predpoklada ze vsetky kompy (aj ten "obete") su v jeho sprave Wink
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
Spade
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 12:55    Predmet: Odpovedať s citátom  

m3thod-man:

tak bud pouzijem teda ten protokol alebo ho nalakam, aby si stiahol dalsi program, ktory da tajne zdielat nejaky adresar (toto uz ale nefunguje pod Linuxom). Toto je uplne primitivne, problem by som tam nevidel Idea
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 13:11    Predmet: Odpovedať s citátom  

t0m4s3 ja viem.Ja som tym chcel skor povedat ze admin nemusi programovat ziadne aplikacie klient/server,bo existuje kopa programov na sledovanie stanic az po uroven pisania textu(nastastie to zakazuje legislativa ale clovek nikdy nevie Wink ) Napr. Wiretap,WorkSpy,Actual Spy,OptimAcces a kopa inych...A ked ja admin sikovny tak mu neujde nic co sa deje na sieti.A aj ked uvidi neake sifrovanu premavku tak si urcite zisit kto kde a preco...Dobry admin vie,aj co maju zamestnanci medzi chlebom na desiatu Smile

spade je to jednoduche riesenie,ale ja by som napr. nespustal neake execko od niekoho cudzieho..
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Zobraziť autorove WWW stránky
Spade
Amateur
Amateur

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 13:27    Predmet: Odpovedať s citátom  

m3thod-man:

a ked ten exe subor zamaskujes napr ako instalacku? Laughing proste staci len vediet, co zhana cielova osoba a mas vyhrate.
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

PríspevokZaslal: 09 Júl 2006, 13:47    Predmet: Odpovedať s citátom  

to skor neaky exe joiner....napr. exe bundle..
Návrat hore
madonna1
Light Star
Light Star

Založený: 10.11.2005

PríspevokZaslal: 10 Júl 2006, 14:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

Je to jedna firemna siet, kde nemam prehlad o tom kto a co vsetko "sleduje", takze asi budem max. opatrny...
...ak je tu nejaky admin., ktory sa stara o siet/e, napiste ci stihate a co vsetko stihate sledovat, alebo ci si to skor dobre zabezpecite a pri pripadnych problemoch patrate po tom kto/co ich zapricinuje...pretoze pochybujem o tom aby niekto sedel za PC a dajme tomu 8hodin denne len kukal co kto robi na svojom PC, ked tam je 50 a viac compov....to sa mi zda trochu "dementne" aby fakt niekto nic nerobil len vkuse cumel alebo patral po tom kto, kde, ako, kedy, preco, naco, zaco,...
Návrat hore
m3thod-man
Star
Star

PríspevokZaslal: 10 Júl 2006, 15:39    Predmet: Odpovedať s citátom  

sak on nemusi pritom sediet Laughing to sleduje ten program zanho a hlasi mu pripadne anormalne veci.obcas pozre logy...a je.. Smile
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Internet a siete Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2
Strana 2 z 2

Prejdi na: