bavime sa o adminovi skolskej/firemnej siete, takze sa automaticky predpoklada ze vsetky kompy (aj ten "obete") su v jeho spravem3thod-man napísal:no to je super ale tato tema je trocha o niecom inom...inak to co si pisal je super ale ako to spravis ked nemas pristup ku kompu obete??a inak netreba programovat ziadnu "sondu",postaci aj obyc netcat..
Ako obist sledovanie PC na sieti?
-
t0m4s3
Admin
- Kontaktovať používateľa:
-
m3thod-man
Star
t0m4s3 ja viem.Ja som tym chcel skor povedat ze admin nemusi programovat ziadne aplikacie klient/server,bo existuje kopa programov na sledovanie stanic az po uroven pisania textu(nastastie to zakazuje legislativa ale clovek nikdy nevie
) Napr. Wiretap,WorkSpy,Actual Spy,OptimAcces a kopa inych...A ked ja admin sikovny tak mu neujde nic co sa deje na sieti.A aj ked uvidi neake sifrovanu premavku tak si urcite zisit kto kde a preco...Dobry admin vie,aj co maju zamestnanci medzi chlebom na desiatu
spade je to jednoduche riesenie,ale ja by som napr. nespustal neake execko od niekoho cudzieho..
spade je to jednoduche riesenie,ale ja by som napr. nespustal neake execko od niekoho cudzieho..
-
m3thod-man
Star
Je to jedna firemna siet, kde nemam prehlad o tom kto a co vsetko "sleduje", takze asi budem max. opatrny...
...ak je tu nejaky admin., ktory sa stara o siet/e, napiste ci stihate a co vsetko stihate sledovat, alebo ci si to skor dobre zabezpecite a pri pripadnych problemoch patrate po tom kto/co ich zapricinuje...pretoze pochybujem o tom aby niekto sedel za PC a dajme tomu 8hodin denne len kukal co kto robi na svojom PC, ked tam je 50 a viac compov....to sa mi zda trochu "dementne" aby fakt niekto nic nerobil len vkuse cumel alebo patral po tom kto, kde, ako, kedy, preco, naco, zaco,...
...ak je tu nejaky admin., ktory sa stara o siet/e, napiste ci stihate a co vsetko stihate sledovat, alebo ci si to skor dobre zabezpecite a pri pripadnych problemoch patrate po tom kto/co ich zapricinuje...pretoze pochybujem o tom aby niekto sedel za PC a dajme tomu 8hodin denne len kukal co kto robi na svojom PC, ked tam je 50 a viac compov....to sa mi zda trochu "dementne" aby fakt niekto nic nerobil len vkuse cumel alebo patral po tom kto, kde, ako, kedy, preco, naco, zaco,...
-
m3thod-man
Star