Aku dosku + CPU do 6000SK

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
2Pacaveli
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa 2Pacaveli »

Lord ANAKIN napísal:no takze finalne rozhodnutie padlo na :

http://zakladne-dosky.alza.sk/zakladni- ... d85910.htm
- neviem ake ma ta doska OC schopnosti ale kedze ste mi ju odporucili tak dufam ze nieco zvladne

http://procesory.alza.sk/procesor-intel ... d92121.htm

- predsa tak skoro nebudem kupovat zas novu komponenty tak ked uz tak poriadne ....

- no a uz len riesim poslednu ale vcelku podstatnu otazku skadial to mam zobrat .... v alze by som ako student mal mat nejaku zlavu ak sa nemylim ... pri objednavke nad 5000 neplatim postovne co by bolo fajn ... len neviem ci by to neboli velke natahovacky keby nahodou nieco neslo ... posielal by som si to domov lenze ja neviem ako budem doma a fotrovcom by som nerad nechal prachy lebo to by ma zabili ze zas vrazam prachy do kompu...

- inak neviete o nejakych solidnych obchodoch v KE ? alebo nejakych internetovych obchodoch co maju pobocku aj v KE ?
kosice - datacom-ke.sk
pozri sa :wink:
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Lord ANAKIN »

- vcelku spokojny som bol osobne s www.amark.sk - je to popradska firma a ceny su vcelku prijemne ... takze nakoniec asi zoberiem stamadial ...

- ale dakujem cekol som ten tvoj typ ... ked este ma niekto nejake typy ci uz na dosku alebo na obchod tak samozrejme budem len rad ... k tym doskam ale aj nejake vysvetlenie preco danu typ a znacku ...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Perfektný megatest je v novom časopise COMPUTER 8/08.
Napr.

Crysis pri 800x600 ide 40 fps aj na Intel Core 2 Quad Q9300 aj s Intel Core 2 Duo E7200

World In Conflict ide pri 1024x768 na Q9300 na 60 fps a na E7200 na 53 fps

Ale ten cenový rozdiel je výrazný.
Testované na nVidia GeForce 8800 GT 512 MB.

Ja keby som kupoval tiež by som bral E7200.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

je jasne ze Core 2 Quad Q9300 ma jednoznacne silnejsi hruby vykon len ide o to ze crysis nedokaze vyuzit tento procak ... a cenovo je to daleko a zbytocne to nebudem prehanvat radsej raz za 1,5 roka vymenim cely vnutro pocitaca :D

ale dakujem za info ... som cakal aj tak vecsu rozdiel ako 6fps... inak aj tak k tymto cisla sa velmi nepriblizim kedze budem mat X1950PRO .. trosku ju mozno nataktujem aspon ... ale na vsetko ostatne by malo v pohode slapat ...
ramaya
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa ramaya »

Ja by som na tvojom mieste nekupoval nový CPU ak si nekúpiš aj novú grafiku. Radšej si počkaj kým budeš mať našetrené na novú grafiku a kúp si to súčasne. Ceny CPU pôjdu určite dole. Teraz máš vyrovnanú zostavu, ale bez výkonnejšej grafiky ten procesor E7200 vôbec nevyužiješ ( myslím hry ).

Len tak mimochodom v tom teste ide Crysis v rozlíšení 800x600 na procesore Athlon 64 X2 4850e na 31 fps takže rozdiel medzi Q9300 a A64 X2 4850e je len 9 fps :!:
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- ja neviem ked mne neseka nic na tomto pocitaci kakze v grafike nebude chyba ako nebude chyba ani v jednom komponente az na monitor lebo je len 17 palcovy crt .. kedze hry hram 1024x768 na full detailoch tak mi nic nechyba ale mam moznost vymenit dosku + procak + ramku tak nemam co riesit ta grafika je dobra , mam ju 6 mesiacov ci kolko tak sa jej urcite tohto roku nezbavim ... a ten procka s ramkou pomozu vykonu ... sice podla mna vyuzitie 2,5 GB ramky este dnes stale nevyuzijem ... takze aj ked bude viac ramky tak to nebude o nic lepsie len ze to budu DDR2

//autoeditácia príspevku ( 07 May 2008, 0:05 )
aky nazor mate na tuto dosku ?

http://www.amark.sk/free/mp3/lacny/poci ... 5548515079
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

Lord ANAKIN napísal:- ja neviem ked mne neseka nic na tomto pocitaci kakze v grafike nebude chyba ako nebude chyba ani v jednom komponente az na monitor lebo je len 17 palcovy crt .. kedze hry hram 1024x768 na full detailoch tak mi nic nechyba ale mam moznost vymenit dosku + procak + ramku tak nemam co riesit ta grafika je dobra , mam ju 6 mesiacov ci kolko tak sa jej urcite tohto roku nezbavim ... a ten procka s ramkou pomozu vykonu ... sice podla mna vyuzitie 2,5 GB ramky este dnes stale nevyuzijem ... takze aj ked bude viac ramky tak to nebude o nic lepsie len ze to budu DDR2

//autoeditácia príspevku ( 07 May 2008, 0:05 )
aky nazor mate na tuto dosku ?

http://www.amark.sk/free/mp3/lacny/poci ... 5548515079
tu istu dosku som ti presne odporucil na predoslej strasne vidim ako cekujes :D ale nie je to presne ta ista a este o par koruniek lacnejsia tak podla mna nemas co riesit ako zaklad ti urcite splni tvoje poziadavky :)
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- nie cekoval som vsetky vasi rady ale sa mi to uz zacina vsetko pliect lebo snazim sa vybrat co najlepsie a presiel som plno e-shopov tak mi uz s toho prepina ...
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lord ANAKIN napísal:- nie cekoval som vsetky vasi rady ale sa mi to uz zacina vsetko pliect lebo snazim sa vybrat co najlepsie a presiel som plno e-shopov tak mi uz s toho prepina ...
pohoda henta doska je v pohode velku vedu zas nemusis kvoli tomu robit myslim ze eto nieje az taky problem vybrat jednoducho ber len dosky gigabyte a asus a myslim ze nadavat nebudes vyhybaj sa MSI,a hlavne doskam FOX :D maju ich v bgs neviem ci este niekde inde je to vychodonemencka firma ale dosky su strasne nie ich spracovanim ale otrasnym biosom
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

indigo: preco sa ma vyhybat doskam MSI ?? na sestrinom pc je MSI a funguje uz 2 roky,
o znacke FOX som nikdy nepocul ale ja by som mu poradil aby sa vyhybal znackam ASRock otrsna firma mal som od nich dosku a bola 3 krat v oprave nakoniec mi vratili peniaze a kupil som si gigabite lebo MSI nemali na sklade
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Filipito napísal:indigo: preco sa ma vyhybat doskam MSI ?? na sestrinom pc je MSI a funguje uz 2 roky,
o znacke FOX som nikdy nepocul ale ja by som mu poradil aby sa vyhybal znackam ASRock otrsna firma mal som od nich dosku a bola 3 krat v oprave nakoniec mi vratili peniaze a kupil som si gigabite lebo MSI nemali na sklade
no vidis podla mna je zas asrock celkom dobra je to sesterska firma asus a nerobia nekvalitne veci dostal si zly kus a u msi zas dobry u kazdeho vyrobcu to tak je je dobre ze fox nepoznas to este nevies co je odpad :D a inak k tej msi je len tolko ze sa najde ovela viac ludi ktorym odisla doska msi ako doska asrock alebo asus gigabyte alebo tak . proste msi nie mavaju aj problemy s osadeninymi pamatami
Lord ANAKIN
Professional
Professional

- ja som mal msi a pohoda nemozem sa na nu stazovat slapala v pohode ... skor tiez mam horisie skusenosti s ASROCK ..... podla mna by som dokazal vyzit aj s doskou za 1500sk co by zobrala procak aky chcem + 2 moduly na 2x2gb ramku .... jeden PCIe slot na grafiku + este par rozsirujucich ... zo 3 sata konektory na sata + jeden na ata + aspon 4 usb a boli by :lol:

//autoeditácia príspevku ( 17 May 2008, 2:14 )
- heh preplo mi trosku a neudrzal som sa na uzde pri objednavani a skoncil som nakoniec pro ASUS P5KC - P35/ICH9 + INTEL Core 2 Duo E8200 :lol: tieto dve veci nechcem menit najblzsie aspon 2 roky ... ked tak potom daco pretaktovat procak po roku ked bude prestavat s dychom ... taktovat ho asi nema zmysel mometalne ...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

V dnesnej dobe hovorit o tom, ze tieto veci nechces menit najblizsie dva roky, tak to su silne slova.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

tak je jasne ze clovek nikdy neviem co sa mu pritrafi ked bude dobra moznost to predat a kupit nieco este lepsie tak sa branit nebudem ale drahsie veci sa tazsie predavaju za posledny rok to bude uz 3 doska s procakom co sa objavi v mojej zostave ale skor najblizsie co sa bude menit je novy LCD monitor , dokupovat disk , potom az grafika .... nehram v poslednom case az tolko hier aby som potreboval neviem aku masinku a mam taky pocit ze s tou kupou som to aj trosku prehnal a mal som sa uskromnit s 7200 a lacnejsou doskou ....

//autoeditácia príspevku (28 Feb 2010, 14:51)
hojko napísal:V dnesnej dobe hovorit o tom, ze tieto veci nechces menit najblizsie dva roky, tak to su silne slova.
Hojko a vidis silne slova ale boli pravdive .... dodnes mam ten procak a nemenim ho menit ... doska sa bohuzial nezhodla s novym zdrojom takze je v reklamacke a budem ju teda menit ... ale ani ju netrebalo nemal som tu potrebu .... samozrejme grafika je uz nova ... dokupeny disk a aj LCD monitor cize som to vsetko pekne trafil ...
Sapo
Addict
Addict

Re: Aku dosku + CPU do 6000SK

Príspevok od používateľa Sapo »

Neviem ci si si to uz aj kupil, ale ja ti odporucim takuto variantu.
GIGABYTE MA790X-UD3P
AMD Athlon II X3 435 2.9GHz
Vlastnim tento procesor a nemozem na neho povedat nic zle. Mam ho taktnuty na 3.49GHz a v hrach pocitujem velkre rozdiely oproti mojmu staremu Athlonu X2 5600+ 2.8GHz. Ak mas nejake otazky pytaj sa.
3D Mark 06 CPU skore 3919 (Athlon II X3 435 @ 3.6GHz)
3D Mark 06 CPU skore 2100 (Athlon X2 5600+ 2.8GHz 90nm)
Myslim ze to je lepsia alternativa ako Dvojjadro od Intelu.
Lord ANAKIN
Professional
Professional

Re: Aku dosku + CPU do 6000SK

kupil som to davno a nedam na to dopustit .. procacik mam dva roky a tento rok som vymenil dosku za asus rampage formulu a taktol som ho na 3.00GHz ... vsetko mi ide na full cize pohoda , plus procak ani velmi netopi cize som spokojny lebo mam peknu tichu zostavicku ...
Napísať odpoveď