podla mna kazdy z vas pise z casti blbosti:
Diky makveli Smile
Lubos treba si uvedomit ze zrkadlovka napr. Canon 400D je Skoda Octavia medzi zdrkadlami ... A aj s oktavkou je clovek spokojny.
Tzn. Vela ludi si kupuje tieto LowCost HP serie len na rekreacne fotenie. Na to im Setak aky je v 450D staci az az. A nehovor ze nie.
Keby si ten fotak dostal do paprce tak zaklad bude az prevysovat tvoje fotograficke schopnosti. Nastavis to na □ A fotis ... ine rezimy ani nevies co znamenaju.
Pre takehoto uzivatela je zbytocne kupovat napr 18mm-51mm 1:1.8F za 35000Sk
Ked si uz clovek kupuje zrkadlovku ako Profesional tak ide do Canonu 40D, 50D, 4D, 5D, 1D Mark III atd... a tie sa ani zo zakladnym sklom nepredavaju.
*Ospravedlnujem sa ze spominam len Canon ale v inych znackach niesom zbehly
Mam pocit ze ani v Canone moc zbehli nie si:
40D - kit 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM Standard Zoom
50D - kit 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM Standard Zoom
4D - taky fotak ani neexistuje
5D - kit 24-105MM F/4L IS USM
1D m3 - nepredava sa s kitom
18mm-51mm 1:1.8F??? to je akoze nejaky objektiv? ak ano, tak sem s nim lebo s tymi parametrami co si napisal za 35 tisic hned zoberiem dva
takisto si myslim ze 400D je skor fabia, nakolko 400d je najzakladnejsi model(neskor prisiel 1000d)
Nj zase netvrdim, kupovat sklo za 35k hned. Ale ja som fakt toho nazoru, ze ked uz sa nieco kupuje tak uz nech to stoji za to, a ked sa dozijem ja raz situacie, ked si budem kupovat zrkadlo, a bude to Canon, tak si zakladne skol nezoberiem, ale zoberiem si body only, plus nejaky (nie velmi drahy) Tamron.....tamron som uviedol iba ako priklad....
takze tak.
Osobne nemam rad nazori, ze teraz si zaciatocnik tak si kup tuto 'supku', ktora nieje bohvieco, ale urcite ti bude stacit.....lebo este len zacinas, a potom ked uz budes viac zabehnuty tak si kupis nieco lepsie.....preco? Preco si nekupit hned nieco co uz stoji za to? Tod moj nazor na vec
Prepac, neni to osobne, ale celkovo nemam zrovna v laske ludi co vypisuju o dobrych a zlych a inych sklach a fotakoch, a sami pri tom ziaden (DSLR) nemaju. Mas vlastne skusenosti s fotenim, objektivmi a tak, nejake referencie?
Na margo tvojich plastovich skiel, drzal si uz v ruke Canon 50mm 1.8? Lebo ak ano, tak by si vedel ze je cele z plastu
Moj nazor je, ze ked niekto zacina s zrkadlokou, tak ten kit uplne postaci, bud zisti ze mu to vyhovuje a ostane pri kite alebo sa bude dalej rozvijat. Takisto vela ludi si kupuje DSLR ako konecnu, s tym ze uz nic viac, takych ludi som videl dost. Ale samozrejme kazdy podla svojich $$$ schopnosti..
Jo, a aby som nebol OT:
Tak aktualne mam: Nikon S52(na hranie sa), Nikon D90 + MD-80 grip, Blesky Sb-600 a Sb-900, skla: 12-24mm F/4, 24-70mm F/2.8, 50mm F/1.4, 70-300mm F/4-5.6(tu momentalne predavam a prechadazam na 70-200mm F/2.8 VR), batoh lowepro Vertex 200 a potom vela malickosti ako filtre, stativy, dialkove odpalovace atd atd...