|
|
|
| Autor |
Správa |
AXO Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.09.2005 Príspevky: 816 Bydlisko: Žilina Karma: 
|
Zaslal: 06 Mar 2008, 16:15 Predmet: Bike na Downhill |
|
|
podla coho si vybrat dobry bike na DH ? podla stavby kostry, vybavy, alebo niecoho ineho ?
nieco do 60 000 sk
zatial mam vyhliadnuty Specialized Big Hit I(53 000) , ale s vymenou vidlice za nejaku dvojkorunku(ratam, ze z tych 53 000 by to kleslo, a vlastne doplatok tych 7 000 k tej cene bez vidlice) , ale neviem este aku..
asi marzocchi 888, ak vyde...
poradte nieco... hlavne ti, co sa vyznaju poprosim...
a ti ktori nemaju dostatocne "skusenosti" mozte pisat tiez, ale neriadte sa tym, ze drahsie je lepsie(vacsinou ide o znacku)
dakujem vsetkym |
|
| Návrat hore |
|
 |
Steju Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2007 Príspevky: 733 Bydlisko: starlit sea Karma: 
|
Zaslal: 06 Mar 2008, 23:57 Predmet: |
|
|
| spešlíkom nic nepokazis, ajked si niesom isty ci sa s tou 888 vopchas do 60 000,- (teraz v marzočinách nemam prehlad) |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 15339 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 07 Mar 2008, 1:21 Predmet: |
|
|
Aj Kona ponuka slusne veci, len najlepsie by bolo si tie biky odskusat, pretoze maju inu dlzku, inu geometriu a pri niektorych bikoch moze byt problem s pruzenim zadnej casti. Taktiez nemusis kupovat novy bike, ale nieco z pod ruky, pripadne nieco co by nebolo az tak legalne, ale za to za daleko lepsiu cenu  |
|
| Návrat hore |
|
 |
AXO Light Professional

|
Zaslal: 07 Mar 2008, 15:22 Predmet: |
|
|
hmm downhill ako downhill... zas ja by som "nelietal" vela tak MAX 10m do dialky a 2 mozno 2.5 do vysky (popripade ak by boli nepredvidatelne okolnosti tak aj viac, ale to by bolo neplanovane )...no, s tou vidlou este nie som isty predsa len existuju aj iny vyrobcovia (napr. manitou, rock shox....) uvidim co bude potom v ponuke, mozno ze by som zobral aj marzocchi 66 RCV jednokorunku ...
no nelegalny bike nebude asi s papiermi, ani zarukou, a "majtel" mi asi nepovie ci je nieco pokazene alebo nie, takze do toho by som radsej nesiel...
ale pouzity a s papiermi + zaruka(aspon rok) by bolo fajn...
...najlepsie od niekoho kto malo jazdil, lebo nemal cas alebo tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Steju Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.04.2007 Príspevky: 733 Bydlisko: starlit sea Karma: 
|
Zaslal: 07 Mar 2008, 16:37 Predmet: |
|
|
| AXO napísal: |
hmm downhill ako downhill... zas ja by som "nelietal" vela tak MAX 10m do dialky a 2 mozno 2.5 do vysky (popripade ak by boli nepredvidatelne okolnosti tak aj viac, ale to by bolo neplanovane )...no, s tou vidlou este nie som isty predsa len existuju aj iny vyrobcovia (napr. manitou, rock shox....) uvidim co bude potom v ponuke, mozno ze by som zobral aj marzocchi 66 RCV jednokorunku ...
no nelegalny bike nebude asi s papiermi, ani zarukou, a "majtel" mi asi nepovie ci je nieco pokazene alebo nie, takze do toho by som radsej nesiel...
ale pouzity a s papiermi + zaruka(aspon rok) by bolo fajn...
...najlepsie od niekoho kto malo jazdil, lebo nemal cas alebo tak... |
manitou nieje bohvieaky vyrobca, a uz vobec nie vidiel na DH, RS su zase dost drahe (ale nepochybne kvalita), na marzocchi som nepocul dobre slovo uz veelmi dlho. 10m do dialky a 2.5m do vysky je celkom slusne to treba nieco co vydrzi, rozhodne by som bral dvojkorunku |
|
| Návrat hore |
|
 |
hojko Site Admin

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.04.2004 Príspevky: 15339 Bydlisko: Európa Karma: 
|
Zaslal: 07 Mar 2008, 17:08 Predmet: |
|
|
| Steju: Povedat o Manitou, ze to nie je dobry vyrobca, tak to su silne slova. |
|
| Návrat hore |
|
 |
AXO Light Professional

|
Zaslal: 07 Mar 2008, 21:55 Predmet: |
|
|
no, som si to tak premeral, a myslim ze 10 metrov do dialky je vela... skor by som povedal tych 6-8, nechcem prehanat.....
a STEJU, tak potom co by som si mal podla teba zohnat, lebo som sa docital len kritiku...
// teda o rock shox si napisal ze to je kvalita...
este by som mozno bral aj lišiaka(FOX) alebo Avalanche(ale aby som si mohol dovolit toto tak by som musel vykradnut banku)... |
|
| Návrat hore |
|
 |
yoplin Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.10.2005 Príspevky: 582 Bydlisko: izba Karma: 
|
Zaslal: 07 Mar 2008, 22:06 Predmet: |
|
|
hmm downhill ako downhill... zas ja by som "nelietal" vela tak MAX 10m do dialky a 2 mozno 2.5 do vysky (popripade ak by boli nepredvidatelne okolnosti tak aj viac, ale to by bolo neplanovane ) |
ze si to nemyslel vazne? ako ked hej, tak klobuk dole, ja by som na to nemal. len by som chcel potom vediet, ze kolko je vela, ked 10 metrov nie je vela.
| no nelegalny bike nebude asi s papiermi, ani zarukou, a "majtel" mi asi nepovie ci je nieco pokazene alebo nie, takze do toho by som radsej nesiel... |
nelegalny bike, alias "lopata" je najvyhodnejsia kupa. samozrejme ze reklamacie prijimaju len na lamparni. ale ked sa trosku vyznas a predajcu nevidis prvy krat, alebo tak nejak, tak mas za malo penazi hodne muziky.
a inak zdielam nazor zo Steju - manitou = 0 bodov (moj nazor) |
|
| Návrat hore |
|
 |
AXO Light Professional

|
Zaslal: 07 Mar 2008, 23:11 Predmet: |
|
|
| yoplin napísal: |
| ze si to nemyslel vazne? ako ked hej, tak klobuk dole, ja by som na to nemal. len by som chcel potom vediet, ze kolko je vela, ked 10 metrov nie je vela. |
no, ono sa to zda ze 10 metrov, ale ak sa posnazis, tak to das, len treba najst miesto... ale myslim ze tych 6-8 by slo, ked zi zoberes ze 3-4 metre letis smerom hore a potom ste kym dopadnes, a mas to dolu kopcom, cize nizsie uroven dopadu ako odrazu....
ved mrkni ako si lietaju niektori:
| Kód: |
| http://youtube.com/watch?v=7l0ddkpSYsM&feature=related |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
yoplin Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.10.2005 Príspevky: 582 Bydlisko: izba Karma: 
|
Zaslal: 07 Mar 2008, 23:29 Predmet: |
|
|
AXO: ja viem ze niekto tolko lieta, ale ze ci aj ty tolko das? to som chcel vediet. ja by som doletel aj 30m, ale len doletel  |
|
| Návrat hore |
|
 |
AXO Light Professional

|
Zaslal: 08 Mar 2008, 8:14 Predmet: |
|
|
| Kód: |
| http://www.suprema.sk/varan.htm?menuId=al |
na tomto sh*te som doletel 5 metrov, a aj vidlica aj tlmic boli na doraz mal som pocit, ze nemam odpruzeny bike, proste tvrdy naraz ako na pevnom, potom ma asi tyzden "neboleli" zapastia a členky...
myslim si ze viac by uz nevydrzal, a asi by som mal pruzinu z vidlice namiesto zubov, popripade koleso okolo krku...preto radsej chcem lepsi bike
a ako sa vravy, radsej prevencia ako liečba... radsej bike ktory znesie, ako bike na ktory sa spolieham a rozpadne sa mi pod nohami....
preto tam bolo slovicko MAX  |
|
| Návrat hore |
|
 |
gumb4ll Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.05.2006 Príspevky: 155 Bydlisko: KE Karma: 
|
|
| Návrat hore |
|
 |
AXO Light Professional

|
Zaslal: 08 Mar 2008, 11:17 Predmet: |
|
|
jj ta rs boxxer vypada dobre, by som ju vyskusal a potom sa uvidi...
alebo este som rozmyslal aj nad tymto Manitou Travis Triple Ti Intrinsic
ale ta boxxer sa mi pozdava dik |
|
| Návrat hore |
|
 |
gumb4ll Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.05.2006 Príspevky: 155 Bydlisko: KE Karma: 
|
Zaslal: 08 Mar 2008, 11:28 Predmet: |
|
|
no ako kolegovia vyssie spominali tak manitou nie su najlepsia volba...
pri tomto rozhodovani (RS vs. Manitou) by som pozeral hlavne aj na vahu kedze DH biki su pomerne tazke, a tu mas rozdiel cca 400g
dalej aj na cenu kedze sa chces zmestit do 60 000 (rs je lacnejsia) |
|
| Návrat hore |
|
 |
Steju Light Professional

|
Zaslal: 08 Mar 2008, 12:28 Predmet: |
|
|
| gumb4ll napísal: |
no ako kolegovia vyssie spominali tak manitou nie su najlepsia volba...
pri tomto rozhodovani (RS vs. Manitou) by som pozeral hlavne aj na vahu kedze DH biki su pomerne tazke, a tu mas rozdiel cca 400g
dalej aj na cenu kedze sa chces zmestit do 60 000 (rs je lacnejsia) |
sak prave ze su take tazke ze pol kila hore dole ani nezbadas x) k Manitou - osobne som sice ziadnu nejazdil ale co som cital vselijake testy, pokecy na forach - tak nic moc. K teme : FOX by bola asi uplne najlepsia, ale myslim ze jedina ktora prichadza do uvahy je Fox 40 - a ta stoji skoro 60k  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|