Bike na Downhill

O športe...
AXO
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Bike na Downhill

Príspevok od používateľa AXO »

podla coho si vybrat dobry bike na DH ? podla stavby kostry, vybavy, alebo niecoho ineho ?

nieco do 60 000 sk

zatial mam vyhliadnuty Specialized Big Hit I(53 000) , ale s vymenou vidlice za nejaku dvojkorunku(ratam, ze z tych 53 000 by to kleslo, a vlastne doplatok tych 7 000 k tej cene bez vidlice) , ale neviem este aku.. :D

asi marzocchi 888, ak vyde...

poradte nieco... hlavne ti, co sa vyznaju poprosim...

a ti ktori nemaju dostatocne "skusenosti" mozte pisat tiez, ale neriadte sa tym, ze drahsie je lepsie(vacsinou ide o znacku)

dakujem vsetkym
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

spešlíkom nic nepokazis, ajked si niesom isty ci sa s tou 888 vopchas do 60 000,- (teraz v marzočinách nemam prehlad)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Aj Kona ponuka slusne veci, len najlepsie by bolo si tie biky odskusat, pretoze maju inu dlzku, inu geometriu a pri niektorych bikoch moze byt problem s pruzenim zadnej casti. Taktiez nemusis kupovat novy bike, ale nieco z pod ruky, pripadne nieco co by nebolo az tak legalne, ale za to za daleko lepsiu cenu ;)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

hmm downhill ako downhill... zas ja by som "nelietal" vela :roll: tak MAX 10m do dialky a 2 mozno 2.5 do vysky (popripade ak by boli nepredvidatelne okolnosti tak aj viac, ale to by bolo neplanovane :( )...no, s tou vidlou este nie som isty predsa len existuju aj iny vyrobcovia (napr. manitou, rock shox....) uvidim co bude potom v ponuke, mozno ze by som zobral aj marzocchi 66 RCV jednokorunku :? ...

no nelegalny bike nebude asi s papiermi, ani zarukou, a "majtel" mi asi nepovie ci je nieco pokazene alebo nie, takze do toho by som radsej nesiel...

ale pouzity a s papiermi + zaruka(aspon rok) by bolo fajn...
...najlepsie od niekoho kto malo jazdil, lebo nemal cas alebo tak...
Steju
King
King

AXO napísal:hmm downhill ako downhill... zas ja by som "nelietal" vela :roll: tak MAX 10m do dialky a 2 mozno 2.5 do vysky (popripade ak by boli nepredvidatelne okolnosti tak aj viac, ale to by bolo neplanovane :( )...no, s tou vidlou este nie som isty predsa len existuju aj iny vyrobcovia (napr. manitou, rock shox....) uvidim co bude potom v ponuke, mozno ze by som zobral aj marzocchi 66 RCV jednokorunku :? ...

no nelegalny bike nebude asi s papiermi, ani zarukou, a "majtel" mi asi nepovie ci je nieco pokazene alebo nie, takze do toho by som radsej nesiel...

ale pouzity a s papiermi + zaruka(aspon rok) by bolo fajn...
...najlepsie od niekoho kto malo jazdil, lebo nemal cas alebo tak...
manitou nieje bohvieaky vyrobca, a uz vobec nie vidiel na DH, RS su zase dost drahe (ale nepochybne kvalita), na marzocchi som nepocul dobre slovo uz veelmi dlho. 10m do dialky a 2.5m do vysky je celkom slusne to treba nieco co vydrzi, rozhodne by som bral dvojkorunku
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Steju: Povedat o Manitou, ze to nie je dobry vyrobca, tak to su silne slova.
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

no, som si to tak premeral, a myslim ze 10 metrov do dialky je vela... skor by som povedal tych 6-8, nechcem prehanat.....

a STEJU, tak potom co by som si mal podla teba zohnat, lebo som sa docital len kritiku... 8)

// teda o rock shox si napisal ze to je kvalita... :)

este by som mozno bral aj lišiaka(FOX) alebo Avalanche(ale aby som si mohol dovolit toto tak by som musel vykradnut banku)...
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

AXO napísal:hmm downhill ako downhill... zas ja by som "nelietal" vela :roll: tak MAX 10m do dialky a 2 mozno 2.5 do vysky (popripade ak by boli nepredvidatelne okolnosti tak aj viac, ale to by bolo neplanovane :( )
:lol: ze si to nemyslel vazne? ako ked hej, tak klobuk dole, ja by som na to nemal. len by som chcel potom vediet, ze kolko je vela, ked 10 metrov nie je vela.
AXO napísal:no nelegalny bike nebude asi s papiermi, ani zarukou, a "majtel" mi asi nepovie ci je nieco pokazene alebo nie, takze do toho by som radsej nesiel...
nelegalny bike, alias "lopata" je najvyhodnejsia kupa. samozrejme ze reklamacie prijimaju len na lamparni. ale ked sa trosku vyznas a predajcu nevidis prvy krat, alebo tak nejak, tak mas za malo penazi hodne muziky.

a inak zdielam nazor zo Steju - manitou = 0 bodov (moj nazor)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

yoplin napísal: ze si to nemyslel vazne? ako ked hej, tak klobuk dole, ja by som na to nemal. len by som chcel potom vediet, ze kolko je vela, ked 10 metrov nie je vela.
no, ono sa to zda ze 10 metrov, ale ak sa posnazis, tak to das, len treba najst miesto... ale myslim ze tych 6-8 by slo, ked zi zoberes ze 3-4 metre letis smerom hore a potom ste kym dopadnes, a mas to dolu kopcom, cize nizsie uroven dopadu ako odrazu....

ved mrkni ako si lietaju niektori:

Kód: Vybrať všetko

http://youtube.com/watch?v=7l0ddkpSYsM&feature=related
yoplin
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa yoplin »

AXO: ja viem ze niekto tolko lieta, ale ze ci aj ty tolko das? to som chcel vediet. ja by som doletel aj 30m, ale len doletel :lol:
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

http://www.suprema.sk/varan.htm?menuId=al
na tomto sh*te som doletel 5 metrov, a aj vidlica aj tlmic boli na doraz :oops: mal som pocit, ze nemam odpruzeny bike, proste tvrdy naraz ako na pevnom, potom ma asi tyzden "neboleli" zapastia a členky...

myslim si ze viac by uz nevydrzal, a asi by som mal pruzinu z vidlice namiesto zubov, popripade koleso okolo krku...preto radsej chcem lepsi bike

a ako sa vravy, radsej prevencia ako liečba... radsej bike ktory znesie, ako bike na ktory sa spolieham a rozpadne sa mi pod nohami....

preto tam bolo slovicko MAX :)
gumb4ll
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumb4ll »

AXO napísal:

http://www.suprema.sk/varan.htm?menuId=al
na tomto sh*te som doletel 5 metrov, a aj vidlica aj tlmic boli na doraz :oops: ...
:shock: lol sa cudujem ze este zijes :)

:arrow: ako som si to tak omrkol tak ten speslik je asi najlepsia volba v tejto cenovej kategoorii...
a ku tomu spesliku dvojkorunku RS Boxxer http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice- ... _3135.html

/// inac skusil by som napisat na bikemagazin alebo na dolekop.com
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

gumb4ll napísal::shock: lol sa cudujem ze este zijes :)

:arrow: ako som si to tak omrkol tak ten speslik je asi najlepsia volba v tejto cenovej kategoorii...
a ku tomu spesliku dvojkorunku RS Boxxer http://www.kupkolo.cz/produkty/Vidlice- ... _3135.html

/// inac skusil by som napisat na bikemagazin alebo na dolekop.com
jj ta rs boxxer vypada dobre, by som ju vyskusal a potom sa uvidi...

alebo este som rozmyslal aj nad tymto Manitou Travis Triple Ti Intrinsic

ale ta boxxer sa mi pozdava :) dik
gumb4ll
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa gumb4ll »

no ako kolegovia vyssie spominali tak manitou nie su najlepsia volba...
pri tomto rozhodovani (RS vs. Manitou) by som pozeral hlavne aj na vahu kedze DH biki su pomerne tazke, a tu mas rozdiel cca 400g
dalej aj na cenu kedze sa chces zmestit do 60 000 (rs je lacnejsia)
Steju
King
King

gumb4ll napísal:no ako kolegovia vyssie spominali tak manitou nie su najlepsia volba...
pri tomto rozhodovani (RS vs. Manitou) by som pozeral hlavne aj na vahu kedze DH biki su pomerne tazke, a tu mas rozdiel cca 400g
sak prave ze su take tazke ze pol kila hore dole ani nezbadas x) k Manitou - osobne som sice ziadnu nejazdil ale co som cital vselijake testy, pokecy na forach - tak nic moc. K teme : FOX by bola asi uplne najlepsia, ale myslim ze jedina ktora prichadza do uvahy je Fox 40 - a ta stoji skoro 60k :)
AXO
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

gumb4ll napísal:no ako kolegovia vyssie spominali tak manitou nie su najlepsia volba...
tak ste ma presvedcili, len neviem, kamarat mal manitou, ale crossovu 14cm travel a bol spokojny, zeby iba DH vidlice nemali dobre ?

steju: nj fox je fox... Smile

este som si spomenul, na tom specialized neni tlmic s pretlakovou komorou, ked ho dam na doraz par krat, aby mi vydrzali tesnenia a plast tlmica... nemam investovat aj do noveho tlmica... dpc... na tej supreme sa mi to stalo, ze mi olej z tlmica "ošťal" nohy....teraz to drzi uz iba viac menej pruzina, lebo tlmic som nemenil... je tam 850 pruzina, ale stale sa da na tom jazdit :D sice pomalsie ale da
DexterZA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DexterZA »

Tiez vsak vela zalezi od techniky dopadu, ked nebudes vediet spravne dopadnut, tak ti nepomoze vidla a tlmic ani s polmetrovym zdvihom, kuknite Bendera, ten vie dopadat az moc dobre :)
Steju
King
King

DexterZA napísal:Tiez vsak vela zalezi od techniky dopadu, ked nebudes vediet spravne dopadnut, tak ti nepomoze vidla a tlmic ani s polmetrovym zdvihom, kuknite Bendera, ten vie dopadat az moc dobre :)
lol to je kreten :lol: ... ale nepredpokladam ze niekto z fora bude davat 10m dropy :) <a hlavne nie v downhille o ktorom je tato tema>
DexterZA
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa DexterZA »

Tazko povedat, niekedy nedobrzdis..., tak ale potom by si sa uz aj tak asi nenasiel :D
Napísať odpoveď