Cernobyl, Pripjat..

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

C954 napísal:Presne tak... Krym vie dostat skoro uplne kazdeho :lol:
bol si tam?
C954
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa C954 »

Nie, ale z pocutia a videnia mi to dost ulahodilo :wink:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Ok jackb takže aj tam pôjdeme keď bude kára, predsa len autom si samostatný si pánom svojho času... Okúpať sa nezaškodí :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer

Vesper napísal:Ok jackb takže aj tam pôjdeme keď bude kára, predsa len autom si samostatný si pánom svojho času... Okúpať sa nezaškodí :wink:
ak to bude tvoja kara a nebudes sa bat ze o nu prides, alebo o jej vybavenie... kluuudne :wink:
ozaj ako ju chces strazit na Kryme? chcel by som nasledovat priklad, podla ktoreho sa docestujes do Jalty a potom sa ide pobreznym chodnikom, najde sa v utese jaskyna a tam sa spi :aasmile27:
v Jalte normalne ubytko zacina od 15dolacov na den... ale s tym ze plaz je ako konzerva sardiniek...
co sa tyka :nuked: tak cestovka uvadza akesi ochranne odevy, ktore by mali byt zahrnute v cene ale neviem-neviem.
ma niekto udaje aka je radiacia 100m od 4. bloku a v Prypiati? a kolko je znesitelna davka?
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

Pri reaktore je radiacia taka ako v Pripjati pri tom ruskom kolese, resp,v jeho tesnej bliskosti, precitaj si tento clanok je fakt dobry a je to tam aj niekde napisane :

Kód: Vybrať všetko

http://papp.blog.sme.sk/c/92934/Cernobylsky-strucny-jadrovy-slovnicek.html
v kazdom pripade ked by si tam chcel ist a budes sa zdrzovat len na ceste a chodnikoch, myslim asfaltovych a v ruke dozimeter tak ti nic nehrozi...
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Osobne by som sa do Pripjati teiz velmo rad vybral. Vlani som bol v Kyjeve a Ukrajina ma ohurila (nevidel som len centrum Kyjeva, to sa nebojte ;) ) a dovolenka v Odesse alebo na Kryme je tiez zaujimava ponuka. Potvrdzujem, ze momentalne viza netreba, nie som si vsk isty ci sa to nema zmenit. S trochou usilia by som vsak pravdepodobne bol schopny zadovazit pozvanie.

PS:

Kód: Vybrať všetko

http://nakladni.backora.cz/cernobyl.pps
Andr3w
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andr3w »

Fabo diki za tu prezentaciu chcel som to sem tiez dat, ma na to akurat zaraza ze na tej fotografii kde je ten chlapik z dozimetrom v ruke pri cervenom lese tak tie hodnoty mu tam skacu fakt velmi vysoke, tipujem ze to odfotil a padal z tade rychlo prec:))
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

dokument, kde behaju v reaktore
http://video.google.com/videoplay?docid ... &plindex=0

zaujimave .)
jackb
Redeemer
Redeemer

no tak konecne som si mal cas pozret prezentaciu: velmi sa mi paci. ak by sa to podarilo aj ja by som chcel urobit par podobnych fotiek... neviete co by sa stalo ako by bol niekto kontaminovany viac ako je bezne?
//ten blog je super. diky za link
i-Cube
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa i-Cube »

ak by sa tam islo, tak jak? isiel by niekto z BA ? moze ist v skupine aj viac ludi ako 7? :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Na Ukrajinu chcem ist kazdopadne a vidim 2 zakladane moznosti, vlakom az do Kyjeva (z KE ca 22-24hod) alebo busom do Uzhorodu/vlakom do Lvova a s Ukrajincami letiet do Kyjeva.

Myslim ze z kyjeva na oblast nebude problem.
jackb
Redeemer
Redeemer

http://travelling.kiev.ua/Chernobyltrip.htm
to sa tyka vyletu do Zony.
cesta do Kijeva: prepokladam ze Uzhorod a Lvov stoja za prehliadku... vlak Uzhorod-Lvov, 7 hodin cena 25 hrivien.
Lvov-Kijev: 9-11 hodin, 40-55 hrivien.
v Kijeve Vesper vygoogloval daky hostel za celkom slusnu sumu...
potom by som pocital s cestou na Krym: vlaky jazdia priamo do Sevastopolu a Simferopolu...50-55 hrivien, 17/18 hodin... ale na Kryme sa oplati vidiet Bakcisaraj tam jazdi 2 hodinovy vlak zo Simferopolu... este juznejsie je Jalta a Alusta, tam su v utesoch jaskyne vyhodne ako "place to stay" pre "clapkanie sa" :lol:
vzhladom na ceny vyletu do Zony je ten pocet ludi asi limitovany,ale ci viac tym lepsie...
//"zraz" by pripadal do uvahy bud v KE na stanici,alebo v Ciernej nad Tisou... alebo vo vlaku do CnT... tusim to bol rychlik Hornad
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

jackb - koľko korún je jedna hrivna?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

erytrocyt napísal:jackb - koľko korún je jedna hrivna?
Ukrajina 1 UAH 4.460
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

kazdopadne by to velmi zaujimava cesta nuz ale aj tak zbytokova radiacia ktora tam je po 20 rokoch je stale velka aby som sa tam len tak vybral...isto prechadzat sa tam by bolo podla mna fakt super isto do toho mestecka to by bol asi nazitok na cely zivot no ale fakt chytit tam nejaku radiaciu do tela ehmm fakt tolko az nie...

inak v Uzhorode som bol tulal som sa v starom meste plus nejaka ta oblast okolo ale original na sidliskach a tak som nebol....no je to tam zaujimave proste vidiet to na vlastne oci....
a rad by som urcite navstivil Kyjev moze to byt velmi pekna navsteva :wink:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Čo sa týka radiácie v Pripjati tak je to vraj úplne bez problémov. je síce podstatne vyššia ako bežná radiácia napríklad v BA ale pokiaľ tam ideš na 1 alebo hoci aj na 3 dni tak ti nič nehrozí.. Dokonca aj keby si sa priblížil k sarkofágu viac ako je predpísaná vzdialenosť bez ochranného obleku tak by ti za krátky čas ožarovania maximálne dočasne klesol stav červených krviniek. Ono choroba z ožiarenia si pýta podstatne viac radiácie... Teraz som v tom celkom in lebo som o Černobyle robil seminárnu prácu :D A ak sa tam pôjde keď budem mať čas tak na 101% so mnou rátajte. A Ukrajina sa oplatí ešte aj kvôli prívetivým nízkym cenám takže poriadny trip by nevyšiel nejak extra veľa :)
jackb
Redeemer
Redeemer

jj, mas pravdu Vesper. podla tej prezentacie je radiacia pri sarkofagu 1,557 rontgenu, na chorobu z oziarenia treba 20R narazovo, teda podla blogu...
myslel som si ze to bude vacsie svinstvo... niesu dake informacie o nasledkoch co sa tyka genetiky? teda ked si budem chciet par rokov po vylete zalozit rodinu nechcem ryskovat ze sa moje dieta bude 3 nohy a podobne... :lol:
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Ináč ten blog je síce super na také priblíženie toho čo sa vtedy stalo pre normálnych ľudí ale keď som šiel trochu do hĺbky tak som zistil že je v ňom veľa nepresností a trochu fikcie na vyvolanie dramatického dojmu.
Ináč ešte k tej radiácii: v roku 2001 sa tam nebál ísť ani sám prezident Leonid Kučma keď odstavoval 3.blok a s ním veľa ďalších politických predstaviteľov a novinárov :wink:
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

nj to mas pravdu ale jak sa hovori: nikdy nevies.... :wink:
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Hitman, záleží na tom, ako dlho sa tam budeš pohybovať. Ak tam stráviš pár hodín, tak obídeš bez ujmy. Dosť som o tom popozeral, a viem že tam ideš s doprovodom, ktorý pozná viac či menej zamorené objekty, merač rádioaktivity a dozimeter je samozrejmosť.
Do reaktora ťa samozrejme nepustia :)
Napísať odpoveď