|
|
|
| Autor |
Správa |
tukan2 Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.03.2008 Príspevky: 11 Bydlisko: byt Karma: 
|
Zaslal: 28 Mar 2008, 20:45 Predmet: |
|
|
| heinrich napísal: |
| Kingove To si planujem kupit...videl som film...za vela nestal..ale ked si predstavim, ako to mohol napisat v knihe...musi to byt uzasne |
kniha je 1000 krat lepsia, ako to byva zvykom, velmi vela veci z knihy sa vobec neobjavilo vo filme, tam to natlacili do troch hodin a ajtak vela vynechali, rozhodne to stoji za to ak mas rad take viac psychologicke. |
|
| Návrat hore |
|
 |
jurdzi Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.07.2007 Príspevky: 163 Bydlisko: Nitra Karma: 
|
Zaslal: 28 Mar 2008, 22:13 Predmet: Re: Citate knihy? |
|
|
| 2neo napísal: |
| Citate knihy?Ak ano kolko a ake? |
citam, jednu za dva tyzdne najradsej mam nieco na sposob Zaklinaca a celkovo Sapkowski je u mna jednotka  |
|
| Návrat hore |
|
 |
VAMPIRKA_XY Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.03.2007 Príspevky: 144 Bydlisko: Dum spiro spero Karma: 
|
Zaslal: 29 Mar 2008, 0:44 Predmet: |
|
|
ako to tu tak čítam, tak zisťujem, že King kraľuje...zaslúžene samozrejme
| evee napísal: |
| ..mohli by ste my niekto poradit nejaku FAKT DOBRU knihu zaner:horror(celkom good by mohol byt naj kniha podla vas od KINGA) |
Ak hľadáš zábavku na pár týždňov/mesiacov, tak možno by bola vhodná jeho 7-dielna sága Temná veža. Pokiaľ máš naozaj silný žalúdok, tak odporúčam Geraldova hra. Alebo, ak sa do toho jeho "vyšinutého" sveta chceš dostávať pozvoľna, tak určite je vynikajúca kniha Štyri ročné doby, ktorá okrem iného obsahuje aj známe novely Nadaný žiak a Vykúpenie z väznice Shawshank. A na záver pridám dve, ktoré síce nepatria k jeho najznámejším prácam, ale o to sú kvalitnejšie: Čierny dom a Dlhý pochod.
Inak, všeobecne ku Kingovi, tento autor je tak plodný a všestranný, že si v jeho tvorbe v podstate každý čitateľ nájde niečo, čo ho osloví...treba len pohľadať  |
|
| Návrat hore |
|
 |
evee Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.10.2007 Príspevky: 410 Bydlisko: Co najdalej od skoly Karma: 
|
Zaslal: 29 Mar 2008, 11:20 Predmet: |
|
|
Dakujem vam vsetkym velmi pekne  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Rammer Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 09.12.2006 Príspevky: 578 Bydlisko: neďaleko od Martina... Karma: 
|
Zaslal: 31 Mar 2008, 20:28 Predmet: |
|
|
Umelecku literaturu necitam takmer vobec, ale momentalne citam Krstneho otca (The Godfather)
Odporucam kazdemu, kto ma rad gangsterovky, mafiu. Rovnomenne filmy su tiez vyborne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
OdinHel Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 16.02.2008 Príspevky: 120 Bydlisko: InDiPic Karma: 
|
Zaslal: 31 Mar 2008, 20:45 Predmet: |
|
|
...tak citam, ale len ked mam cas...v poslednej dobre takmer ziadny...
...z tych kvalitnejsich co som precital:
Pan Prstenov - vsetky 4casti
DaVinciho kod
Fahrenheit
Muž, ktorý vynašiel 20. storočie
...
...samozrejme vstkych H.Potterov... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Jeremy Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 14.12.2006 Príspevky: 553 Bydlisko: Pažravá Karma: 
|
Zaslal: 31 Mar 2008, 20:59 Predmet: |
|
|
ja som cital trilogiu od sapkowskeho
Veža bláznov
Boži bojovnici
Svetlo večné
fakt genialna trilogia o husitoch, vojnach, katolickych a politickych hrach... |
|
| Návrat hore |
|
 |
JaJeNiektoIny Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 18.03.2007 Príspevky: 320 Bydlisko: Slovakia, RS Karma: 
|
Zaslal: 31 Mar 2008, 21:01 Predmet: Eukleidovo okno |
|
|
Všetkým fyzikom na hojkovi odporúčam knihu Eukleidovo okno, Příběh geometrie od rovnoběžek k hyperprostoru (autor: Leonard Mlodinow). Keď si ju niekoľkí prečítate, tak by sme mohli založiť na to tému, pretože som z nej veľa vecí nepochopil. Akurát tak históriu matematiky a geografie
| ZadnaStranaKnihy napísal: |
| Eukleidovo okno vychází z Mlodinowova rozsáhlého historického výzkumu, z jeho prací prováděných ve spolupráci s kolegy, například Richardem Feynmanem a Kipem Thornem, a z rozhovoru s předními fyziky a matematiky, k nimž patří Murray Gell-Mann, Edward Witten a Brian Green. Tato kniha potvrdzuje nadřazenost geometrie výjimečným zpusobem - pomocí pečlivého, odborného zkoumání a srozumitelného, vtipného výkladu. Těm, kteří pohlédli na svět skrz Euklidovo okno, už nikdy žádný prostor, věc ani čas nebudou připadat stejné jako dříve. |
|
|
| Návrat hore |
|
 |
x-nina Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.04.2008 Príspevky: 84 Bydlisko: Ulanbatar Karma: 
|
Zaslal: 06 Apr 2008, 17:48 Predmet: |
|
|
odporučam Stephen King:TRETIE OKO...dosť dobre napísané  |
|
| Návrat hore |
|
 |
tomek00 Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 23.12.2006 Príspevky: 782 Bydlisko: Sásová, štvrť v BB :) Karma: 
|
Zaslal: 06 Apr 2008, 18:37 Predmet: |
|
|
za cely svoj kratky zivot som precital len malo knih..
bol som nuteny pred par dnami zacat citat jednu.. vraj mi pomoze pri mature vola sa Namestie sv. Alzbety od autora Rudolf Jašík.. zaujimava kniha opisujuca situaciu, v nemenovanom meste, pred deportovanim zidov do "pracovnych" taborov
pred casom som docital Ako chutí moc od Ladislava Mňačka.. taktiez zaujimavy namet, opisuje sa v ňom situacia ked vladol komunizmus  |
|
| Návrat hore |
|
 |
pinacolada Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.07.2006 Príspevky: 2384 Bydlisko: východoslovensko Karma: 
|
Zaslal: 06 Apr 2008, 22:51 Predmet: |
|
|
citam teraz Restauraciu na konci vesmiru od Dougalsa Adamsa a Lakomca od Moliera (dobehavam povinne citanie..)
ak by som vypichol co ma za poslednych par mesiacov zaujalo tak z poezie Novomesky.myslim ze celkom v pohode basne. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Eritrea Medium Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 24.07.2007 Príspevky: 331 Bydlisko: Sabinov/Zvolen Karma: 
|
Zaslal: 07 Apr 2008, 11:11 Predmet: |
|
|
Hlava XXII(heller), Majster a Margarta(bulgakov)... popritom aj inych menej znamych autorov...na co natrafim v kniznici.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
curious Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.04.2008 Príspevky: 288 Bydlisko: SomewhereOverTheRainbow Karma: 
|
Zaslal: 08 Apr 2008, 20:02 Predmet: |
|
|
čítam nie až tak často,ale keď je čas a chuť čítať tak hej...žáner? to je asi jedno...  |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kaonashi Medium Expert

Pohlavie:  Stav:  Založený: 20.04.2008 Príspevky: 139 Bydlisko: svet Karma: 
|
Zaslal: 29 Apr 2008, 20:02 Predmet: |
|
|
| čítam...asi už menej ako kedysi...žáner nemám nejaký obľúbený, stačí ak to nie je nejaký brak...teraz som dočítal Malone umiera od Becketta... |
|
| Návrat hore |
|
 |
Frankie Light Star

Stav:  Založený: 08.11.2005 Príspevky: 264
Zaslal: 29 Apr 2008, 22:39 Predmet: |
|
|
po Kingovej temnej vezi sa mi uz fakt asi neoplati nic citat kazdu cast som precital minimalne trikrat a v tej sage je proste VSETKO... tak dokonaly zanrovy zlepenec ktory aj neuveritelne drzi pokope sa uz asi nenajde... |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|