Obsah fóra www.hojko.com
Game-Points
Hľadať  •  FAQ  •  IP  •  CS  •  Zoznam užívateľov  •  Karma  •  Závisláci  •  Registrácia
 Prihlásiť sa pre kontrolu súkromných správ  •  Prihlásenie

Darovanie orgánov
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia 
 Moje príspevky :: Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
P3Bo
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Muž
Stav: Odhlásený
Založený: 30.08.2006

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 22:37    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
...
kluuud : ) je moja vec co si robim so svojim telom , aj odber krvi nemusi kazdy znasat rovnako. Rad by som vedel co by si povedal keby si sa niecim pri odbere krvi nakazil ...[aj take pripady boli ]

dudo02 napísal:
co ak sa nieco stane tebe...a okolo nebudu ludia,ktory by rozmyslali inac ako ty...A budes sa bezmocne pozerat,ako umieras ty sam....
tak zomriem. Je to tak tazke pochopit ? Inac vobec si sa nevyjadril ohladom prijemcov organov ako som vyzsie spomenul . Toto odvetvie je neuveritelne skorumpovane.
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
bolek
King
King

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 26.03.2007

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 22:42    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo napísal:
tak zomriem. Je to tak tazke pochopit ? Inac vobec si sa nevyjadril ohladom prijemcov organov ako som vyzsie spomenul . Toto odvetvie je neuveritelne skorumpovane.
Takýchto prípadov bolo minimum, keď sa na to pozrieš z tohto hľadiska, nakaziť sa môžeš prakticky kdekoľvek a čímkoľvek.

Ale inak súhlasím, že tu veľkú úlohu zohrávajú prachy, ale s tým sa narobiť veľa nedá, tak je to všade. Confused Treba aspoň dúfať, že sa nájdu aj takí doktori, ktorí ešte stále pracujú pre ľudí a nielen pre úplatky. Confused
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

Založený: 23.11.2006

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 22:53    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3bo napísal:
..
Ja ti to neberiem-rob si so svojim tvojim telom co chces..

A ja sa na to pozeram z tej pozitivnej stranky.Rad to riziko nakazy podstupim a ver mi,ze je minimalne.Nakazit sa mozes niecim,aj ked konzumujes v restauracii,pouzivas verejne toalety,atd..Aj take pripady sa este stale stavaju.A je ich podla mna viac ako ked sa clovek nakazi pri odbere..
\\No Bolek ti to uz napisala
Citácia:
tak zomriem. Je to tak tazke pochopit ?
Ale,aky hrdina...Rad by som si ta pozrel v realite,ak by si stal tomuto zoci-voci ty sam,alebo niekto koho mas rad(v ziadnom pripade ti to neprajem).Ver mi ze by ta taketo nebojacne reci presli..

Takisto nemyslim na to,ze moje organy dostane niekto ako Jack Rozparovac..Myslim na to,ze niekomu pomozu prezit..Niekomu,kto za to stoji.A co ma k takemuto mysleniu vedie-len to,ze ak by som rozmyslal opacne,tak by som bol sam pre seba egoista..A tuto skupinu ludi fakt nemusim..
Návrat hore
P3Bo
King
King

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 22:59    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Ale,aky hrdina...Rad by som si ta pozrel v realite,ak by si stal tomuto zoci-voci ty sam,alebo niekto koho mas rad(v ziadnom pripade ti to neprajem).Ver mi ze by ta taketo nebojacne reci presli..
Niekolko mesiacov v mojom zivote som dostal od lekarov mylnu informaciu ze trpim rakovinou uz v neliecitelnom stupni. Ver mi ....viem ake to je

dudo02 napísal:
Takisto nemyslim na to,ze moje organy dostane niekto ako Jack Rozparovac..Myslim na to,ze niekomu pomozu prezit..Niekomu,kto za to stoji.A co ma k takemuto mysleniu vedie-len to,ze ak by som rozmyslal opacne,tak by som bol sam pre seba egoista..A tuto skupinu ludi fakt nemusim..
Uz nejaku hodinku sa tu snazim vygooglit jeden dokument on totiz bezal na jojke a je to o vykradani schranok mrtvych ako aj za male peniaze [v prepocte do par tisic sk ] kupovani obliciek od chudobnych ludi . Kde v indii vznikaju doslova dediny s kde ma kazdy len jednu oblicku
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 23:06    Predmet: Odpovedať s citátom  

Sorry kamo,ale neverim ti to s tymi doktormi-len koli tomu,ze pises co pises...

A k tym dedinam-cital som o tom,aj som videl nejaky dokument.Avsak neviem co to ma spolocne s tym co som pisal-???To ze sa s tym robi byznis,predsa este naznamena,ze darovanie organov nema zmysel,ze to niekomu nemoze pomoct..
Návrat hore
P3Bo
King
King

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 23:10    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Sorry kamo,ale neverim ti to s tymi doktormi-len koli tomu,ze pises co pises...
Myslim ze aj keby som ti doniesol svedka [skus napisat spravu susenemujablku] tak by ti to bolo jedno : ) [nemam ti odfotit jazvy po operaciach ? ale asi nie lebo by si ajtak povedal ze mi bolo nieco ine ]

dudo02 napísal:
A k tym dedinam-cital som o tom,aj som videl nejaky dokument.Avsak neviem co to ma spolocne s tym co som pisal?To ze sa s tym robi byznis,predsa este naznamena,ze darovanie organov nema zmysel,ze to niekomu nemoze pomoct..
ma to zmysel ten , ze aj ked je cela myslienka slachetna chudobny clovek trpiaci poruchou obliciek ci tvorobou cervenych krviniek si ju nikdy nemoze dovolit .a v celku je ekonomicky narocna aj pre stredne vrstvy . cize tie organy naozaj ziskavaju len a len bohaty
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 14 Jan 2008, 23:20    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo napísal:
ma to zmysel ten , ze aj ked je cela myslienka slachetna chudobny clovek trpiaci poruchou obliciek ci tvorobou cervenych krviniek si ju nikdy nemoze dovolit .a v celku je ekonomicky narocna aj pre stredne vrstvy . cize tie organy naozaj ziskavaju len a len bohaty
Ja mam kamosa,ktory mal tazku dopravnu nehodu.Transplantovali mu oblicku-neviem odkial bola.Ale nie je ziadny bohac-je skor chudobny.Stratil jednu nohu.A to nehovorim o tom megamnozstve krvi ktoru cez neho tu noc prepumpovali..

A k tomu tvojmu ochoreniu-pokial to je tak,ako pises- nechapem ako mozes pisat to co pises.Jedine vysvetlenie je,ze si bol prilis mlady na to,aby si dokazal chapat hodnotu zivota.A aj teraz si zrejme este na to prilis mlady-pretoze ju podla mna stale nechapes(nechcem ta nijako urazit.)Tak skus napisat kolko mas rokov...Ak to nie je tajomstvo,samozrejme Wink

\\Este sa opytam zo zvedavosti-pokial ti diagnostikovali rakovinu,ktora bola v nevyliecitelnom stadiu..Koli comu ta operovali?
Návrat hore
Vesper
Professional
Professional

Založený: 16.04.2006

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 0:32    Predmet: Odpovedať s citátom  

Za života by som bez problémov daroval nejaký orgán, bez ktorého by som nemal problém žiť keby to nejaký môj blízky potreboval. Na vedecké účely v žiadnom prípade a asi ani po smrti lebo by som bol rád pekne pochovaný vcelku nie s rozpáranými vnútornosťami po použití všetkého čo sa môže zísť
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
moni19
Medium Star
Medium Star

Pohlavie: Pohlavie:Žena
Založený: 14.10.2007

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 11:24    Predmet: Odpovedať s citátom  

pocas zivota by som s tym suhlasila v pripade,ze ten clovek mi je velmi blizky a nema ine vychodisko...a ked umrem,to mi uz moze byt jedno.ked to niekomu zachrani zivot,tak preco nie?
Návrat hore
P3Bo
King
King

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 15:17    Predmet: Odpovedať s citátom  

dudo02 napísal:
Ja mam kamosa,ktory mal tazku dopravnu nehodu.Transplantovali mu oblicku-neviem odkial bola.Ale nie je ziadny bohac-je skor chudobny.Stratil jednu nohu.A to nehovorim o tom megamnozstve krvi ktoru cez neho tu noc prepumpovali..
Ja ine transplantacia v ohrozeni zivota a ine cakanie na organ ak mozes zit. Co ty si myslis ze maju organy ako na pase ? Vies kolko ta operacia a vsetko vybavenie vobec stoji ?

dudo02 napísal:
A k tomu tvojmu ochoreniu-pokial to je tak,ako pises- nechapem ako mozes pisat to co pises.Jedine vysvetlenie je,ze si bol prilis mlady na to,aby si dokazal chapat hodnotu zivota.A aj teraz si zrejme este na to prilis mlady-pretoze ju podla mna stale nechapes(nechcem ta nijako urazit.)Tak skus napisat kolko mas rokov...Ak to nie je tajomstvo,samozrejme Wink
Jedine vysvetlenie je take ze nie si schopny akceptovat moj nazor , uz si ma raz nepriamo nazval klamarom a mne sa nechce opat daco pisat aby sa to len zbytocne opakovalo

A co ma moj vek v tejto diskusii nejaku ulohu ? Ak napisem ze mam viac ako povedzme 25 tak mi povies ze som infantilny dospelak . ak naopak povies ze som nevyzrete dieta pricom nepredpokladam ze som od teba mladsi ale to uz je do inej temy ....

dudo02 napísal:
\\Este sa opytam zo zvedavosti-pokial ti diagnostikovali rakovinu,ktora bola v nevyliecitelnom stadiu..Koli comu ta operovali?
Zjavne by si mal pozornejsie citat moje prispevky predides tak nabuduce nedorozumeniam . Ale da sa to prepacit bolo predsa vela hodin . Este raz to zopakujem lekari si pomylili chorobu a dali mi mylnu informaciu ze umriem lebo sa to uz neda liecit.
Návrat hore
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 15:46    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3bo napísal:
[nemam ti odfotit jazvy po operaciach ? ale asi nie lebo by si ajtak povedal ze mi bolo nieco ine ]
dudo02 napísal:
p3bo napísal:
Zjavne by si mal pozornejsie citat moje prispevky predides tak nabuduce nedorozumeniam . Ale da sa to prepacit bolo predsa vela hodin . Este raz to zopakujem lekari si pomylili chorobu a dali mi mylnu informaciu ze umriem lebo sa to uz neda liecit.
Tuto smerovala moja otazka tebou spominanych pooperacnych jaziev,ktore si prezentoval ako dokaz,toho co sa ti stalo...
???
Citácia:
A co ma moj vek v tejto diskusii nejaku ulohu ? Ak napisem ze mam viac ako povedzme 25 tak mi povies ze som infantilny dospelak . ak naopak povies ze som nevyzrete dieta pricom nepredpokladam ze som od teba mladsi ale to uz je do inej temy ....
Ja som bol len zvedavy,to je vsetko...A ma to svoju ulohu,pretoze pokial nieco napise clovek ktory ma 25 rokov,pomyslim si o nom nieco ine ,ako ked to napise clovek,ktory ma 17...Myslim,ze nemas este ani 18-tipujem.A vkladas mi slova do ust-odkial ty mozes vediet,co ja by som napisal?
Citácia:
Je ine transplantacia v ohrozeni zivota a ine cakanie na organ ak mozes zit. Co ty si myslis ze maju organy ako na pase ? Vies kolko ta operacia a vsetko vybavenie vobec stoji ?
To je nepodstatne..Podstatne je to,ze ak by mali vsetci ludia k tomu taky pristup ako ty,tak by napr. ten moj kamos neprezil...
Citácia:
Jedine vysvetlenie je take ze nie si schopny akceptovat moj nazor , uz si ma raz nepriamo nazval klamarom a mne sa nechce opat daco pisat aby sa to len zbytocne opakovalo
Ja tvoj nazor akceptujem-nakoniec co mi ine aj ostava...Avsak sa snazim pochopit tvoje rozmyslanie...
Takze ak to zhrnieme-aj napriek tomu,ze vies,ze sa ty sam,alebo tvoji blizky mozu ocitnut v situacii,ked budu odkazany na solidaritu cudzich ludi,ktora by ci uz tebe,alebo im mohla zachranit zivot,tvrdis,ze takato solidarita nema pre teba zmysel,nakolko sa mozu stat veci,ktore opisujes vyssie-napr.,ze by tvoja krv,organy mohli byt darovane tomu"nespravnemu"?
Návrat hore
ades
King
King

Založený: 14.07.2006

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 16:04    Predmet: Re: Darovanie orgánov Odpovedať s citátom  

bolek napísal:
Podobnú tému som nešla, tak snáď tu nie je. Smile
Tak ma napadlo, aký je váš názor na darovanie orgánov vašim blízkym počas života (napr. kostná dreň, oblička), pokiaľ by im to zachránilo život? Išli by ste? A boli by ste ochotní darovať svoje orgány aj po smrti? Vraj pokiaľ človek neurobí počas života prehlásenie, že s tým nesúhlasí, môžu byť jeho orgány automaticky použité.
Citácia:
Človek, ktorý nežije a jeho telesná schránka je mu nepotrebná, by mohol poslúžiť ďalším mnohým žijúcim ľuďom, ktorí to potrebujú. Momentálna situácia je taká, že odobrať orgány, tkanivá a bunky možno z mŕtveho tela iba vtedy, ak osoba počas svojho života neurobila písomné vyhlásenie, že s týmto zásahom do svojej telesnej integrity nesúhlasí. Vyhlásenie sa zasiela do registra osôb, ktoré si vedie ministerstvo zdravotníctva.
Zaujímali by ma vaše názory na danú problematiku, či by ste mali nejaké zábrany, či už morálne alebo náboženské alebo či vyslovene s tým nesúhlasíte alebo naopak, či by ste s tým nemali žiadny problém. Smile
dovolil by som, resp. nevydal by som vyhlasenie o tom, ze by som nepovolil. ale napriklad uz by som nevydal povolenie na pouzitie mojho tela na studijne ucely. a co sa drene a obliciek tyka, tak jasne, preco nie? zaobidem sa aj bez nich. mozno to bude chciet o par rokov dialyzu alebo oblicku od mojho dietata, ale ani nemusi a kto vie o kolko rokov a kto vie co vtedy bude?
Návrat hore
P3Bo
King
King

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 19:21    Predmet: Odpovedať s citátom  

1. koli osteochondromu
2. pretoze si svojim prispevkom len potvrdil presne to co som napisal predtym.
3. tak preco si uz nieco nedaroval ?
4. mojich blizkych do toho neplet ja hovorim len o ludoch ktorych nepoznam
Návrat hore
puccik
Star
Star

Založený: 23.12.2006

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 20:02    Predmet: Odpovedať s citátom  

ja som ochotní darovať hocijaký organ ale musi to bit blízka osoba a inač sa mi velmi paci taketo gesto ked to niekto pre niekoho spravy a nezištne este k tomu
Návrat hore
Zobraziť informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail
dudo02
Medium Professional
Medium Professional

PríspevokZaslal: 15 Jan 2008, 21:16    Predmet: Odpovedať s citátom  

P3Bo napísal:
1. koli osteochondromu
2. pretoze si svojim prispevkom len potvrdil presne to co som napisal predtym.
3. tak preco si uz nieco nedaroval ?
4. mojich blizkych do toho neplet ja hovorim len o ludoch ktorych nepoznam
1-vdaka za info.
2-len este stale neviem co si mam o tebe mysliet Wink ..Vlastne -myslim,ze som sa trafil..Ale to je nepodstatne..
3-kto povedal,ze som nic nedaroval?A hlavne-po smrti s tym problem nebudem mat...
4-blizkych som spomenul,ohladom situacie ktora sa ti v zivote moze kludne stat.Ak vsak potencionalny darca porozmysla-"a hovorim len o ludoch ktorych nepoznam"...

Snad zivot vyjde,ako chceme..

Tak OK,kamo-vdaka za pokec..Myslim,ze na tomto sa nezhodneme.
Návrat hore
Odoslať novú tému   Odpovedať na tému    Obsah fóra www.hojko.com -> Voľná diskusia Choď na stránku Predchádzajúca  1, 2, 3, 4, 5  Ďalšia
Strana 3 z 5

Prejdi na: