Darovanie orgánov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
bolek
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

P3Bo napísal:tak zomriem. Je to tak tazke pochopit ? Inac vobec si sa nevyjadril ohladom prijemcov organov ako som vyzsie spomenul . Toto odvetvie je neuveritelne skorumpovane.
Takýchto prípadov bolo minimum, keď sa na to pozrieš z tohto hľadiska, nakaziť sa môžeš prakticky kdekoľvek a čímkoľvek.

Ale inak súhlasím, že tu veľkú úlohu zohrávajú prachy, ale s tým sa narobiť veľa nedá, tak je to všade. :? Treba aspoň dúfať, že sa nájdu aj takí doktori, ktorí ešte stále pracujú pre ľudí a nielen pre úplatky. :?
dudo02
King
King

Príspevok od používateľa dudo02 »

P3bo napísal:..
Ja ti to neberiem-rob si so svojim tvojim telom co chces..

A ja sa na to pozeram z tej pozitivnej stranky.Rad to riziko nakazy podstupim a ver mi,ze je minimalne.Nakazit sa mozes niecim,aj ked konzumujes v restauracii,pouzivas verejne toalety,atd..Aj take pripady sa este stale stavaju.A je ich podla mna viac ako ked sa clovek nakazi pri odbere..
\\No Bolek ti to uz napisala
tak zomriem. Je to tak tazke pochopit ?
Ale,aky hrdina...Rad by som si ta pozrel v realite,ak by si stal tomuto zoci-voci ty sam,alebo niekto koho mas rad(v ziadnom pripade ti to neprajem).Ver mi ze by ta taketo nebojacne reci presli..

Takisto nemyslim na to,ze moje organy dostane niekto ako Jack Rozparovac..Myslim na to,ze niekomu pomozu prezit..Niekomu,kto za to stoji.A co ma k takemuto mysleniu vedie-len to,ze ak by som rozmyslal opacne,tak by som bol sam pre seba egoista..A tuto skupinu ludi fakt nemusim..
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa P3Bo »

dudo02 napísal:Ale,aky hrdina...Rad by som si ta pozrel v realite,ak by si stal tomuto zoci-voci ty sam,alebo niekto koho mas rad(v ziadnom pripade ti to neprajem).Ver mi ze by ta taketo nebojacne reci presli..
Niekolko mesiacov v mojom zivote som dostal od lekarov mylnu informaciu ze trpim rakovinou uz v neliecitelnom stupni. Ver mi ....viem ake to je
dudo02 napísal:Takisto nemyslim na to,ze moje organy dostane niekto ako Jack Rozparovac..Myslim na to,ze niekomu pomozu prezit..Niekomu,kto za to stoji.A co ma k takemuto mysleniu vedie-len to,ze ak by som rozmyslal opacne,tak by som bol sam pre seba egoista..A tuto skupinu ludi fakt nemusim..
Uz nejaku hodinku sa tu snazim vygooglit jeden dokument on totiz bezal na jojke a je to o vykradani schranok mrtvych ako aj za male peniaze [v prepocte do par tisic sk ] kupovani obliciek od chudobnych ludi . Kde v indii vznikaju doslova dediny s kde ma kazdy len jednu oblicku
dudo02
King
King

Sorry kamo,ale neverim ti to s tymi doktormi-len koli tomu,ze pises co pises...

A k tym dedinam-cital som o tom,aj som videl nejaky dokument.Avsak neviem co to ma spolocne s tym co som pisal-???To ze sa s tym robi byznis,predsa este naznamena,ze darovanie organov nema zmysel,ze to niekomu nemoze pomoct..
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Sorry kamo,ale neverim ti to s tymi doktormi-len koli tomu,ze pises co pises...
Myslim ze aj keby som ti doniesol svedka [skus napisat spravu susenemujablku] tak by ti to bolo jedno : ) [nemam ti odfotit jazvy po operaciach ? ale asi nie lebo by si ajtak povedal ze mi bolo nieco ine ]
dudo02 napísal:A k tym dedinam-cital som o tom,aj som videl nejaky dokument.Avsak neviem co to ma spolocne s tym co som pisal?To ze sa s tym robi byznis,predsa este naznamena,ze darovanie organov nema zmysel,ze to niekomu nemoze pomoct..
ma to zmysel ten , ze aj ked je cela myslienka slachetna chudobny clovek trpiaci poruchou obliciek ci tvorobou cervenych krviniek si ju nikdy nemoze dovolit .a v celku je ekonomicky narocna aj pre stredne vrstvy . cize tie organy naozaj ziskavaju len a len bohaty
dudo02
King
King

P3Bo napísal:ma to zmysel ten , ze aj ked je cela myslienka slachetna chudobny clovek trpiaci poruchou obliciek ci tvorobou cervenych krviniek si ju nikdy nemoze dovolit .a v celku je ekonomicky narocna aj pre stredne vrstvy . cize tie organy naozaj ziskavaju len a len bohaty
Ja mam kamosa,ktory mal tazku dopravnu nehodu.Transplantovali mu oblicku-neviem odkial bola.Ale nie je ziadny bohac-je skor chudobny.Stratil jednu nohu.A to nehovorim o tom megamnozstve krvi ktoru cez neho tu noc prepumpovali..

A k tomu tvojmu ochoreniu-pokial to je tak,ako pises- nechapem ako mozes pisat to co pises.Jedine vysvetlenie je,ze si bol prilis mlady na to,aby si dokazal chapat hodnotu zivota.A aj teraz si zrejme este na to prilis mlady-pretoze ju podla mna stale nechapes(nechcem ta nijako urazit.)Tak skus napisat kolko mas rokov...Ak to nie je tajomstvo,samozrejme :wink:

\\Este sa opytam zo zvedavosti-pokial ti diagnostikovali rakovinu,ktora bola v nevyliecitelnom stadiu..Koli comu ta operovali?
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Za života by som bez problémov daroval nejaký orgán, bez ktorého by som nemal problém žiť keby to nejaký môj blízky potreboval. Na vedecké účely v žiadnom prípade a asi ani po smrti lebo by som bol rád pekne pochovaný vcelku nie s rozpáranými vnútornosťami po použití všetkého čo sa môže zísť
moni19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa moni19 »

pocas zivota by som s tym suhlasila v pripade,ze ten clovek mi je velmi blizky a nema ine vychodisko...a ked umrem,to mi uz moze byt jedno.ked to niekomu zachrani zivot,tak preco nie?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

dudo02 napísal:Ja mam kamosa,ktory mal tazku dopravnu nehodu.Transplantovali mu oblicku-neviem odkial bola.Ale nie je ziadny bohac-je skor chudobny.Stratil jednu nohu.A to nehovorim o tom megamnozstve krvi ktoru cez neho tu noc prepumpovali..
Ja ine transplantacia v ohrozeni zivota a ine cakanie na organ ak mozes zit. Co ty si myslis ze maju organy ako na pase ? Vies kolko ta operacia a vsetko vybavenie vobec stoji ?
dudo02 napísal:A k tomu tvojmu ochoreniu-pokial to je tak,ako pises- nechapem ako mozes pisat to co pises.Jedine vysvetlenie je,ze si bol prilis mlady na to,aby si dokazal chapat hodnotu zivota.A aj teraz si zrejme este na to prilis mlady-pretoze ju podla mna stale nechapes(nechcem ta nijako urazit.)Tak skus napisat kolko mas rokov...Ak to nie je tajomstvo,samozrejme :wink:
Jedine vysvetlenie je take ze nie si schopny akceptovat moj nazor , uz si ma raz nepriamo nazval klamarom a mne sa nechce opat daco pisat aby sa to len zbytocne opakovalo

A co ma moj vek v tejto diskusii nejaku ulohu ? Ak napisem ze mam viac ako povedzme 25 tak mi povies ze som infantilny dospelak . ak naopak povies ze som nevyzrete dieta pricom nepredpokladam ze som od teba mladsi ale to uz je do inej temy ....
dudo02 napísal:\\Este sa opytam zo zvedavosti-pokial ti diagnostikovali rakovinu,ktora bola v nevyliecitelnom stadiu..Koli comu ta operovali?
Zjavne by si mal pozornejsie citat moje prispevky predides tak nabuduce nedorozumeniam . Ale da sa to prepacit bolo predsa vela hodin . Este raz to zopakujem lekari si pomylili chorobu a dali mi mylnu informaciu ze umriem lebo sa to uz neda liecit.
dudo02
King
King

P3bo napísal:[nemam ti odfotit jazvy po operaciach ? ale asi nie lebo by si ajtak povedal ze mi bolo nieco ine ]
dudo02 napísal:\\Este sa opytam zo zvedavosti-pokial ti diagnostikovali rakovinu,ktora bola v nevyliecitelnom stadiu..Koli comu ta operovali?
p3bo napísal:Zjavne by si mal pozornejsie citat moje prispevky predides tak nabuduce nedorozumeniam . Ale da sa to prepacit bolo predsa vela hodin . Este raz to zopakujem lekari si pomylili chorobu a dali mi mylnu informaciu ze umriem lebo sa to uz neda liecit.
Tuto smerovala moja otazka tebou spominanych pooperacnych jaziev,ktore si prezentoval ako dokaz,toho co sa ti stalo...
???
A co ma moj vek v tejto diskusii nejaku ulohu ? Ak napisem ze mam viac ako povedzme 25 tak mi povies ze som infantilny dospelak . ak naopak povies ze som nevyzrete dieta pricom nepredpokladam ze som od teba mladsi ale to uz je do inej temy ....
Ja som bol len zvedavy,to je vsetko...A ma to svoju ulohu,pretoze pokial nieco napise clovek ktory ma 25 rokov,pomyslim si o nom nieco ine ,ako ked to napise clovek,ktory ma 17...Myslim,ze nemas este ani 18-tipujem.A vkladas mi slova do ust-odkial ty mozes vediet,co ja by som napisal?
Je ine transplantacia v ohrozeni zivota a ine cakanie na organ ak mozes zit. Co ty si myslis ze maju organy ako na pase ? Vies kolko ta operacia a vsetko vybavenie vobec stoji ?
To je nepodstatne..Podstatne je to,ze ak by mali vsetci ludia k tomu taky pristup ako ty,tak by napr. ten moj kamos neprezil...
Jedine vysvetlenie je take ze nie si schopny akceptovat moj nazor , uz si ma raz nepriamo nazval klamarom a mne sa nechce opat daco pisat aby sa to len zbytocne opakovalo
Ja tvoj nazor akceptujem-nakoniec co mi ine aj ostava...Avsak sa snazim pochopit tvoje rozmyslanie...
Takze ak to zhrnieme-aj napriek tomu,ze vies,ze sa ty sam,alebo tvoji blizky mozu ocitnut v situacii,ked budu odkazany na solidaritu cudzich ludi,ktora by ci uz tebe,alebo im mohla zachranit zivot,tvrdis,ze takato solidarita nema pre teba zmysel,nakolko sa mozu stat veci,ktore opisujes vyssie-napr.,ze by tvoja krv,organy mohli byt darovane tomu"nespravnemu"?
ades
Guru
Guru

Re: Darovanie orgánov

Príspevok od používateľa ades »

bolek napísal:Podobnú tému som nešla, tak snáď tu nie je. :)
Tak ma napadlo, aký je váš názor na darovanie orgánov vašim blízkym počas života (napr. kostná dreň, oblička), pokiaľ by im to zachránilo život? Išli by ste? A boli by ste ochotní darovať svoje orgány aj po smrti? Vraj pokiaľ človek neurobí počas života prehlásenie, že s tým nesúhlasí, môžu byť jeho orgány automaticky použité. Zaujímali by ma vaše názory na danú problematiku, či by ste mali nejaké zábrany, či už morálne alebo náboženské alebo či vyslovene s tým nesúhlasíte alebo naopak, či by ste s tým nemali žiadny problém. :)
dovolil by som, resp. nevydal by som vyhlasenie o tom, ze by som nepovolil. ale napriklad uz by som nevydal povolenie na pouzitie mojho tela na studijne ucely. a co sa drene a obliciek tyka, tak jasne, preco nie? zaobidem sa aj bez nich. mozno to bude chciet o par rokov dialyzu alebo oblicku od mojho dietata, ale ani nemusi a kto vie o kolko rokov a kto vie co vtedy bude?
P3Bo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

1. koli osteochondromu
2. pretoze si svojim prispevkom len potvrdil presne to co som napisal predtym.
3. tak preco si uz nieco nedaroval ?
4. mojich blizkych do toho neplet ja hovorim len o ludoch ktorych nepoznam
puccik
Star
Star

Príspevok od používateľa puccik »

ja som ochotní darovať hocijaký organ ale musi to bit blízka osoba a inač sa mi velmi paci taketo gesto ked to niekto pre niekoho spravy a nezištne este k tomu
dudo02
King
King

P3Bo napísal:1. koli osteochondromu
2. pretoze si svojim prispevkom len potvrdil presne to co som napisal predtym.
3. tak preco si uz nieco nedaroval ?
4. mojich blizkych do toho neplet ja hovorim len o ludoch ktorych nepoznam
1-vdaka za info.
2-len este stale neviem co si mam o tebe mysliet :wink: ..Vlastne -myslim,ze som sa trafil..Ale to je nepodstatne..
3-kto povedal,ze som nic nedaroval?A hlavne-po smrti s tym problem nebudem mat...
4-blizkych som spomenul,ohladom situacie ktora sa ti v zivote moze kludne stat.Ak vsak potencionalny darca porozmysla-"a hovorim len o ludoch ktorych nepoznam"...

Snad zivot vyjde,ako chceme..

Tak OK,kamo-vdaka za pokec..Myslim,ze na tomto sa nezhodneme.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Mame, otcovi a bratovi urcite a bez vahania ano, ak by som bol vhodny darca.

Inak planujem podpisat dohodu o tom, ze po smrti darujem organy, ak ich budu vediet pouzit pre niekoho ineho, popripade telo na medicinske ucely. Zbytocne hnit pod zemou? A naco? Mozno prave jedno telo moze pomoct objasnit nejaku chorobu.
dudo02
King
King

No ak sa pozries na ten vycuc zo zakona(2 strana),ktory sem supol Dizzy,tak zistis,ze podpisovat nemusis nic :) .
Ak nechces,aby ti po smrti boli odoberane tkaniva,organy-v takomto pripade je potrebne spravit pocas zivota pisomne prehlasenie.Pokial tak nespravis-po tvojej smrti maju pravo na takyto odber.
in your world
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa in your world »

ja som sa nad tým posledný týždeň zamýšlala tak viac intenzívnejšie.rozhodla som sa, že keď umriem chcem byť darkyňov orgánov.nech použijú čo sa dá.veď mne to už bude na nič.
andulka
Novice
Novice

Príspevok od používateľa andulka »

Ahojte! :)
Tak nad touto temou uvazujem dlhsie a rada by som konecneš presla od reci k cinom...preto by som sa chcela opytat ci niekto nahodou neviete ako ma to vyhlasenie o darovani vlastnych organov vyzerat a kto ho musi schvalit? :?
Dakujem :)
DejmiJohn
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DejmiJohn »

GothaR napísal: Ale darovat chcem iba organy, nie telo. Teda nechcem sa nechat pitvat pred skupinov studentov...
Fuj tak to ani ja nie, ... Ale ak ma po smrti rozoberu na organy, a mojim blizkym to vadit nebude [alebo ich aspom finance odmenia] tak preco nie, ...

Hlavne je aby ste nepili, nefajcili a zili zdravo co sa v dnesnej dobe neda :lol:
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

osobne poznam slecnu, ktora dala oblicku svojmu mladsiemu, choremu bratovi oblicku a zachranila mu zivot :)
Napísať odpoveď