Najprv som okolo tejto témy len tak pobehoval, ale teraz mi nedá nezapojiť sa... Problémom marihuany sa zaoberám už nejaký ten rok (čiuž ako študent, alebo ako aj učiteľ) a môžem povedať, že chápem plne jednu aj druhú stranu.
Odpor voči huleniu u niektorých (však, Pinhead) je predovšetkým v tom, že
marihuanu nepoznajú.
Človek sa bojí neznáma, najmä keď vidí okolo seba ľudí, ako nevyspytateľne robia rôzne kraviny práve pod vplyvom trávy. Preto je pre nich tráva veľký nepriateľ. Sám som donedávna stál na ich strane. Ale...
Medzi jednoznačné výhody trávy patrí fakt, že sa na ňu
nevytvára závislosť (fyzická nikdy, psychická len veľmi ojedinele aj to pri prehnanom užívaní), takže ako sa hovorí "
Za skúšku nič nedáš." Tak som si aj ja povedal pri jednej ponuke od priateľov (nijak na mňa netlačili, len ponúkli možnosť, pričom som presne vedel, do čoho idem) a dal jej jednu šancu. Buď u mňa pohorí a budem ešte zarytejším odporcom, alebo vyvrátim aj vlastné slová.
Niekde v diskusii sa spomínalo hulenie s kamošmi. Tam si niektorí vyvodili, že sa dá zabaviť
len pri hulení. Blbosť! Keď je nejaká dobrá spoločnosť a zábava v plnom prúde, nič nepadne lepšie ako joint s kamošmi. Teda nie ako "štartér", ale niečo, čo
zábavu ešte viac prehĺbi - to je nakoniec na tráve to podstatné:
prehlbuje cítenie. Keď je človek príliš smutný, nemôže očakávať nával dobrej nálady, skôr sa viac zahĺbi do seba. Naopak, keď sa dobre baví, tráva to takpovediac znásobí.
Aby som tento výlev nejak ukončil -
legalizácia áno/nie: neviem. Istá forma adrenalínu vždy dobre padne