Dekriminalizacia alebo legalizacia marihuany?

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa kali520 »

tom4s3 napísal:Tebe to treba specialne trikrat napisat: "za takym istym ako v priapade alkoholu" - v mojom pripade stretnut sa vecer po praci s kamosmi, dat si prda a zabavit sa pri dobrej elektronickej hudbe.
Ach boze, nehnevaj sa ale to je uplna sprostost a aj z toho dovodu som pred tym na tuto vetu nereagoval.

Hovorim o ucinkoch a ucelu tykajucich sa konzumacii a nie pri akych cinnostiach sa da vyuzivat.
virus napísal:odlisne su len podnetom a ucelom, nie pouzitym predmetom - inymi slovami fajcis tu istu travu. v pripade lekarskeho uzivania mnoho krat castejsie ako vacsina beznych uzivatelov.
O com ty zas? Ked lekar predpisuje marihuanu tak asi vie preco ju predpisuje a preco nepredpise ine lieky.

Ked niekto bere ibuprofen ze ho boli hlava a niekto ze sa chce dostat do nejakeho stavu je v podstate jedno vsak je to ibuprofen, ze?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Nehnevam sa. A aky je teda ucel konzumacie piva?
ydoodle
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa ydoodle »

Najprv som okolo tejto témy len tak pobehoval, ale teraz mi nedá nezapojiť sa... Problémom marihuany sa zaoberám už nejaký ten rok (čiuž ako študent, alebo ako aj učiteľ) a môžem povedať, že chápem plne jednu aj druhú stranu.

Odpor voči huleniu u niektorých (však, Pinhead) je predovšetkým v tom, že marihuanu nepoznajú. Človek sa bojí neznáma, najmä keď vidí okolo seba ľudí, ako nevyspytateľne robia rôzne kraviny práve pod vplyvom trávy. Preto je pre nich tráva veľký nepriateľ. Sám som donedávna stál na ich strane. Ale...

Medzi jednoznačné výhody trávy patrí fakt, že sa na ňu nevytvára závislosť (fyzická nikdy, psychická len veľmi ojedinele aj to pri prehnanom užívaní), takže ako sa hovorí "Za skúšku nič nedáš." Tak som si aj ja povedal pri jednej ponuke od priateľov (nijak na mňa netlačili, len ponúkli možnosť, pričom som presne vedel, do čoho idem) a dal jej jednu šancu. Buď u mňa pohorí a budem ešte zarytejším odporcom, alebo vyvrátim aj vlastné slová.

Niekde v diskusii sa spomínalo hulenie s kamošmi. Tam si niektorí vyvodili, že sa dá zabaviť len pri hulení. Blbosť! Keď je nejaká dobrá spoločnosť a zábava v plnom prúde, nič nepadne lepšie ako joint s kamošmi. Teda nie ako "štartér", ale niečo, čo zábavu ešte viac prehĺbi - to je nakoniec na tráve to podstatné: prehlbuje cítenie. Keď je človek príliš smutný, nemôže očakávať nával dobrej nálady, skôr sa viac zahĺbi do seba. Naopak, keď sa dobre baví, tráva to takpovediac znásobí.

Aby som tento výlev nejak ukončil - legalizácia áno/nie: neviem. Istá forma adrenalínu vždy dobre padne :D
kali520
Darca
Darca

t0m4s3 napísal:Nehnevam sa. A aky je teda ucel konzumacie piva?
Smad, chut, ale moze byt aj to ozranie sa.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

kali520 napísal:Smad, chut, ale moze byt aj to ozranie sa.
Nejak mi unika v com je teda ucel marihuany zly? Ze sa chce clovek zabavit?
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

kali520 napísal:O com ty zas? Ked lekar predpisuje marihuanu tak asi vie preco ju predpisuje a preco nepredpise ine lieky.

Ked niekto bere ibuprofen ze ho boli hlava a niekto ze sa chce dostat do nejakeho stavu je v podstate jedno vsak je to ibuprofen, ze?
ach ... ved dobre, lenze ty si tu pisal o studii co splietala daco o zhorsovani psychickeho stavu cloveka ked uziva marihuanu. ja som reagoval, ze keby to bolo pravdou tak si to asi lekari, ktori ju predpisuju vsimli na pacientoch ich dusevny upadok. na co si ty reagoval ze je to nieco uplne ine ked to predpise lekar. a podstatou toho co som chcel povedat je to, ze nezalezi na tom, ci ju predpise lekar alebo nie - na cloveka ma rovnake ucinky a teda cela tvoja pseudostudia moze ist dakam... but whatever... srat na to
ydoodle
Light Expert
Light Expert

kali520 napísal:Smad, chut, ale moze byt aj to ozranie sa.
Keď sa chcem ožrať, tak nesiaham po pive, nie? 8)
kali520
Darca
Darca

Virus, pokial viem tak marihuana sa predpisuje pri zavaznych chorobach ako je aids, epilepsia, je ucinna pri potlacani vedlajsich znakov chemoterapie a pri inych chronickych bolestiach a co je podstatne vyuziva sa najma ked nezaberaju obacajne medikamenta.
tom4s3 napísal:Nejak mi unika v com je teda ucel marihuany zly? Ze sa chce clovek zabavit?
Jej potencialna skodlivost.
ydoodle
Light Expert
Light Expert

kali520 napísal:Jej potencialna skodlivost.
Potencionálne škodlivý je aj život, lebo na konci každý zomrie... Ale vážne: to, že niečo môže škodiť neznamená, že aj škodí. Každý hovorí o možných následkoch - len tie dôkazy nikde (a nejaké vedecké teoretické úvahy: prosím, papier dokážem popísať sám).
pishta
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pishta »

Ja by som mal srdce na mieste keby bola na SK situacia ako v cesku...
Nic viac nic menej.
sulo34
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa sulo34 »

zajimava tema ..toto ja osobne som prpoti ale ked som pisal socku spytal som sa otca co si o tom mysli a vravel ze by mali marihuanu povolit , ze potom to prestane fetakov lakat ked to bude vsade ze kedysi to rastlo volne a nikto nemal potrebu hulit ale co sa mi viac pacilo .. ked vravel ze jak sa konope kedysi umyvalo v potocku a potom po potocku plavali vypecene ryby a kacky ..... jaka bola sranda pozerat :D:D
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

THC je nerozpustne vo vode alebo velmi malo rozpustne :lol:
Asi moc pocuval ludovky :D Mocila Konopa :D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Teraz cez vikend sme boli na chate nasich znamych. Maju dceru, moja vyborna kamaratka. Bola na vymennom pobyte v Holandsku, v Amsterdame. Samozrejme, hulilo sa kade sa chodilo lebo dozor bol na ubytovni furt. No dosla domov z letiska, s jej mamou som tam bol. Dosla na tu chatu, hovorila zazitky jak bola na yachte etc. Mama sa jej spytala ze ci hulila... Ona (inak ju obdivujem) ze hej. Mama nic ze ake to bolo a ze kde to pestuju proste normalka. No jak sa to jej foter dozvedel KONEC PEKLO, nazor je***.ty tazko na hlavu. Brana k tvrdyn drogam, okamzita zavislost, abstaky,... Mal som sto chuti povedat "si kok.t ti je*e uplne na cisto?" ale boli tam rodicia a nejaky ten respekt voci seniorom mam. Ale nechapem, dcera im ide do Holandska, jedna z mala ak nie jedina krajina kde je trava povolena a on zhrozeny ze "jeho dcera fajcila marihuanu"... Ti co tam s nou boli tak ich rodicia im dali € navyse keby ze chcu hulit. On si proste o nej mysli ze je blba a ona blba nie je. Cize jeho nazor na travu sa odvinul od toho, ze on si mysli nieco o svojej dcere ktora bola v Holandsku a fajcila G. Ani nevie ako taka trava vyzera, ani ju neskusil proste nic. Ja som, trosku drzo sice ich konverzaciu pri odchode ukoncil vetou "vies co? daj si spek, mozno na nieco prides". Asi pre neho jedine riesenie. Potrebujem vediet ako inak zmenit jeho nazor, lebo aj mna to Holandskou caka a pravdepodobne ovplyvni aj nazor mojho fotra aby som nedopadol podobne...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Jeho nazor nezmenis. On tam ma tvrdo zakorenene v sebe, proste trava je zla a hotovo. Masaz mozgov odporcov travy tiez prispeje k takemuto nazoru. Proste sa na to vykasli a ako sa vravi "drz hubu a krok". Ked sa babena ostamostani moze si robit co len bude chciet, nic jej neutecie.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

Neviem comu sa cudovat, je uplne normalne ze rodic nechce aby jeho dieta skusalo nieco na com sa moze stat zavysle - cigarety, alkohol, marihuana.

Za toho "speka" ti mal dat facku :lol: .
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

Tak ako bolo vyssie uvedene. Ziadny z rodicov asi nechce aby jeho dieta fajcilo, pilo alebo hulilo. Ine je to podla mna v rodinach kde sa fajci a pije normalne denne. A takisto len potvrdim t0m4s3-ho nazor, ked sa clovek osamostatni tak si moze robit co chce. A nemyslim si, ze marihuana je az tak navykova ako o nej kazdy hovori, alebo ze je to droga. To, ze sa clovek ma fajn po jej uziti a vidi nejake veci krajsie tak to nie je nic zle podla mna.
Začiatok Konca
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Hej.. pokiaľ je dospelý, sám za seba zodpovedný.. pokiaľ neprejde na silnejšie drogy.. pokiaľ do toho nezaťahuje iných.. pokiaľ sa nestane drogovo závislý a my mu musíme platiť liečenie.. pokiaľ... dôvodov máš strašne veľa..
peterkozel
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa peterkozel »

Kaonashi
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Kaonashi »

Ah, zase niekto objavil Ameriku...dávno sa už vie, že dlhodobé užívanie marihuany spôsobuje zhoršenie krátkodobej pamäte. Okrem iných neurologických porúch...

//tak teda spresnenie - dlhodobé a intenzívne
//tak áno...málokto...ale skúmali sa následky dlhodobého a intenzívneho užívania, ja tu nehovorím o tom, že aká strašná vec je tá marihuana, lebo ak ju budeš fajčiť 20 rokov v kuse každý deň, tak sa ti zmenší hippocampus :lol: ale už ten názov článku je smiešny...jednoducho dávno dokázaná vec, všetko má nejaké prínosy...ale aj nevýhody
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa yazoo »

A co je to dlhodobe uzivanie marihuany? 4 roky kazdy den po 2 jointy? To mozno, ale nemyslim, ze clovek co fajci marihuanu raz do tyzdna bude mat nejake poruchy pamate. :?

//autoeditácia príspevku ( 03 Jun 2008, 17:06 )
Kaonashi napísal://tak teda spresnenie - dlhodobé a intenzívne
Nad tym by sa uz dalo uvazovat. Ale zas malokto fajci marihuanu denno-denne 20 rokov. Nemyslis?
Napísať odpoveď