Diskusia:Pravidlá slušného správania, bontón-ako na to.

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Josh19
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Josh19 »

Pani rad sa pripojim do tejto diskusie,myslim ze v ziadnom pripade nemozme pokladat "galantne spravanie" za staromodne alebo hlupe,myslim ze kazdu zenu prip.dievca potesi ked muz jej otvori dvere pri vstupovani/vystupovani alebo objednavani,zaplateni uctu,odprevadeni domov,letmym bozkom na dobru noc alebo len tak kvietkom. v kazdom pripade si osobne myslim ze gentlemani este nevymreli.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Josh19 napísal:myslim ze kazdu zenu prip.dievca potesi ked muz ... pri ...zaplateni uctu
suhlasim, to skutocne tesi mnoho premnoho zien...a zrejme este viac ako tie ruze, vyberany slovnik a podrzanie dveri.
Josh19
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Josh19 »

axXis napísal:suhlasim, to skutocne tesi mnoho premnoho zien...a zrejme este viac ako tie ruze, vyberany slovnik a podrzanie dveri.
plne suhlasim zabudol som na ten slovnik,ano mas pravdu.vdaka za opravu ak to tak mozem nazvat
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

:lol: su aj take... ALE
...co si este nebol v restauracii kde zena dostala jedalny listok bez cien? ;)...tam sa tazko vybera to najdrahsie :D...a ked ti potom donesu ucet v tvrdom kozennom obale, kde len das $$ a odides ;)...
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

No ja som chcel byt gentleman na stuzkovej(priatelky) a ked sme prechadzali cez dvere tak som otvoril presla moja draha este spoluziacka a potom ja... Komentar spoluziacky: "Si si ho dobre vycvicila" a ja som len pozeral :lol:
peace
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa peace »

devo159 napísal:No ja som chcel byt gentleman na stuzkovej(priatelky) a ked sme prechadzali cez dvere tak som otvoril presla moja draha este spoluziacka a potom ja... Komentar spoluziacky: "Si si ho dobre vycvicila" a ja som len pozeral :lol:
Podobné komentáre nemám rád. :roll:
devo159
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa devo159 »

`peace` napísal:Podobné komentáre nemám rád. :roll:
Mas alebo nemas... Mam 19 rokov a ked som slusny babu to zvycajne prekvapi... Niekedy v dobrom (aspon podakuju) a niekedy v zlom (spravia si posmech) ale sme chlapi takze to zvladneme 8)
dexter7007
Zablokovaný
Zablokovaný
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dexter7007 »

ja si myslim zeeste aj v tejto dobe sa najdu baby ktore chcu slusneho a inteligentneho muza......myslim ze staci byt milii nie dotieravy a vsetko ide samo :wink:
GeeKoon
Expert
Expert

Príspevok od používateľa GeeKoon »

mna zaujalo to o tom obleku...takze spodny gombik ma byt vzdy rozopnuty??? napriklad mam sako s 3ma gombikmi...takze ten posledny spodny ani nezapinat, ok? dobre vediet...presne toto som cakal od diskusie o bontone a gentlemanoch...ze sa naucim nieco nove...K+ pre zakladatela diskusie :wink:
//takze ked chodim, ten gombik ma byt zapnuty? takze myslite iba pripad, ked si clovek sadne? no vidim, ze nie som az taka opica :) ale cloveku to pride prirodzene, ked si sadne ze si rozopne oblek...aspon mne
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Nemusis mat rozpnuty posledny gombik dole. Vlastne, ked si napr. na pracovnom pohovore a ides si sadnut, tak si gombiky mozes rozopnut. Akonahle sa ale postavis a odchadzas, sako si zapinas.

Ano, ked chodis, malo by byt vsetko zapnute.
BeBe
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BeBe »

ku tym dveram ... ako to je podla mna normalka, posmesky som na to este nepocul, ked tak maximalne ze dakujem:-)

blbe ale je, ked takto otvoris dvere, a prejde nie 1 clovek ale das 10...to sa zacnes citit ako vraaatnik :lol:
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Spodný gombík nechávame rozopnutý, pokiaľ sako má tri gombíky. - ale na toto som sa uz pytal viackrat a bolo mi povedane, ze to netreba, tak som to preto napisal vyssie. Kua, tak, kde je pravda teraz?

Takisto naramky a pod. veci - to je tiez nezmysel. Moj otec je zlatnik a viem od neho, ze sa robia specialne naramky na prilezitosti a k sakam aj pre panov.

Mne sa zda, ze tie bontonove pravidla si kazdy upravi podla svojho. A tiez si nemyslim, ze ten alebo tamten je ten spravny. Su urcite body podla mna, ale detaily sa mozu menit podla potreby. Lebo ako hovorim, inde je napisane takto, zase inde pocujes inak.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

no ja sa v zasade drzim toho ze sa rozopina :)...i ked osobne by som si ho rad na niektorych sakach zapol :D

k tym naramkom...no to je urcite pravda...ved ked si niekto da taky, ktory nerusi dojem a je povedzme dokonca na tu situaciu urceny tak je to v pohode...
myslim, ze to bolo skor namierene proti vybijanym naramkom a pod :) preto to slovko UVAZENE
Knjaz Varggoth
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Knjaz Varggoth »

podla mna je dost zle ze sa vymazali vsetky temy o sexe a podobne...nechapem co ma sex spolocne z "neslusnym" spravanim... co ste tu niak nabozensky zalozeny? vsak to je normalna tema o ktorej je dobre hovorit...a potrestat by sa mal kazdy osobitne kto napisal niaku urazku alebo tak...vsak na to su moderatori nie? neviem kde som to mal napisat tak to pisem sem
jimino
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jimino »

Knjaz Varggoth: vitaj v svete cenzury spolocnosti google
inac co to ma spolocne s bontonom? :D
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

Základy bontónu sa idealne naučíte počas tanečnej na strednej škole. Kedysi bolo samozrejme, že slušne vychovane dieťa tam chodilo a bola akasi vizitka danej rodiny.
-Dnes je to každemu jedno, všade sami raperi, čo mi o tom dajú battle aka je to peachovina a potom sa čuduj svetu, že vyrastie zo šiltovky, zamestná sa a nevie si zaviazať kravatu, stolovať, na plese tancovať, správať sa v spoločnosti dámy a celkovo sa orientovať vo vyššej spoločnosti.

-Keď som chodil na tanečnu, boli tam na 1 chalana 2 baby, z toho 80% chalanov bolo z elektrotechnickej. Z našej triedy sme boli len 2 chalani a 8 dievčat. Hold baby to berú svedomitejšie.
dew6
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dew6 »

Čítala som, že podľa bontónu by sa pri vstupe ženy do miestnosti všetci muži postaviť...deje sa to vôbec niekde? :?
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

dew6 napísal:Čítala som, že podľa bontónu by sa pri vstupe ženy do miestnosti všetci muži postaviť...deje sa to vôbec niekde? :?
ked vojde profka do triedy :) tak sa seci muzi postavia :D
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

a keď je pekná tak sa nepostavia len muži :oops:
midnight_man
Guru
Guru

Príspevok od používateľa midnight_man »

Opak napísal:a keď je pekná tak sa nepostavia len muži :oops: