Diskusia:Pravidlá slušného správania, bontón-ako na to.
Pani rad sa pripojim do tejto diskusie,myslim ze v ziadnom pripade nemozme pokladat "galantne spravanie" za staromodne alebo hlupe,myslim ze kazdu zenu prip.dievca potesi ked muz jej otvori dvere pri vstupovani/vystupovani alebo objednavani,zaplateni uctu,odprevadeni domov,letmym bozkom na dobru noc alebo len tak kvietkom. v kazdom pripade si osobne myslim ze gentlemani este nevymreli.
-
dexter7007
Zablokovaný
- Kontaktovať používateľa:
mna zaujalo to o tom obleku...takze spodny gombik ma byt vzdy rozopnuty??? napriklad mam sako s 3ma gombikmi...takze ten posledny spodny ani nezapinat, ok? dobre vediet...presne toto som cakal od diskusie o bontone a gentlemanoch...ze sa naucim nieco nove...K+ pre zakladatela diskusie 
//takze ked chodim, ten gombik ma byt zapnuty? takze myslite iba pripad, ked si clovek sadne? no vidim, ze nie som az taka opica
ale cloveku to pride prirodzene, ked si sadne ze si rozopne oblek...aspon mne
//takze ked chodim, ten gombik ma byt zapnuty? takze myslite iba pripad, ked si clovek sadne? no vidim, ze nie som az taka opica
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Spodný gombík nechávame rozopnutý, pokiaľ sako má tri gombíky. - ale na toto som sa uz pytal viackrat a bolo mi povedane, ze to netreba, tak som to preto napisal vyssie. Kua, tak, kde je pravda teraz?
Takisto naramky a pod. veci - to je tiez nezmysel. Moj otec je zlatnik a viem od neho, ze sa robia specialne naramky na prilezitosti a k sakam aj pre panov.
Mne sa zda, ze tie bontonove pravidla si kazdy upravi podla svojho. A tiez si nemyslim, ze ten alebo tamten je ten spravny. Su urcite body podla mna, ale detaily sa mozu menit podla potreby. Lebo ako hovorim, inde je napisane takto, zase inde pocujes inak.
Takisto naramky a pod. veci - to je tiez nezmysel. Moj otec je zlatnik a viem od neho, ze sa robia specialne naramky na prilezitosti a k sakam aj pre panov.
Mne sa zda, ze tie bontonove pravidla si kazdy upravi podla svojho. A tiez si nemyslim, ze ten alebo tamten je ten spravny. Su urcite body podla mna, ale detaily sa mozu menit podla potreby. Lebo ako hovorim, inde je napisane takto, zase inde pocujes inak.
no ja sa v zasade drzim toho ze sa rozopina
...i ked osobne by som si ho rad na niektorych sakach zapol 
k tym naramkom...no to je urcite pravda...ved ked si niekto da taky, ktory nerusi dojem a je povedzme dokonca na tu situaciu urceny tak je to v pohode...
myslim, ze to bolo skor namierene proti vybijanym naramkom a pod
preto to slovko UVAZENE
k tym naramkom...no to je urcite pravda...ved ked si niekto da taky, ktory nerusi dojem a je povedzme dokonca na tu situaciu urceny tak je to v pohode...
myslim, ze to bolo skor namierene proti vybijanym naramkom a pod
-
Knjaz Varggoth
Medium Expert
podla mna je dost zle ze sa vymazali vsetky temy o sexe a podobne...nechapem co ma sex spolocne z "neslusnym" spravanim... co ste tu niak nabozensky zalozeny? vsak to je normalna tema o ktorej je dobre hovorit...a potrestat by sa mal kazdy osobitne kto napisal niaku urazku alebo tak...vsak na to su moderatori nie? neviem kde som to mal napisat tak to pisem sem
Základy bontónu sa idealne naučíte počas tanečnej na strednej škole. Kedysi bolo samozrejme, že slušne vychovane dieťa tam chodilo a bola akasi vizitka danej rodiny.
-Dnes je to každemu jedno, všade sami raperi, čo mi o tom dajú battle aka je to peachovina a potom sa čuduj svetu, že vyrastie zo šiltovky, zamestná sa a nevie si zaviazať kravatu, stolovať, na plese tancovať, správať sa v spoločnosti dámy a celkovo sa orientovať vo vyššej spoločnosti.
-Keď som chodil na tanečnu, boli tam na 1 chalana 2 baby, z toho 80% chalanov bolo z elektrotechnickej. Z našej triedy sme boli len 2 chalani a 8 dievčat. Hold baby to berú svedomitejšie.
-Dnes je to každemu jedno, všade sami raperi, čo mi o tom dajú battle aka je to peachovina a potom sa čuduj svetu, že vyrastie zo šiltovky, zamestná sa a nevie si zaviazať kravatu, stolovať, na plese tancovať, správať sa v spoločnosti dámy a celkovo sa orientovať vo vyššej spoločnosti.
-Keď som chodil na tanečnu, boli tam na 1 chalana 2 baby, z toho 80% chalanov bolo z elektrotechnickej. Z našej triedy sme boli len 2 chalani a 8 dievčat. Hold baby to berú svedomitejšie.
-
midnight_man
Guru
-
midnight_man
Guru