|
|
|
| Autor |
Správa |
slay Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.07.2006 Príspevky: 948 Bydlisko: california, los angeles Karma: 
|
Zaslal: 28 Okt 2007, 16:48 Predmet: |
|
|
| nadl napísal: |
| kali250 v tom ti dám za pravdu, predsa nemôže byť nič vynútené ako poviný druhý pilier. Účastník druheho piliera dobrovolne prispieva na nehorázne platy managmetu! |
ak nebude povinny nebude ziadny.. a za par rokov sa nam zruti dochodkovy sytstem.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
... Medium Expert

Stav:  Založený: 07.04.2006 Príspevky: 128
Zaslal: 28 Okt 2007, 18:30 Predmet: |
|
|
| enter00 napísal: |
| nehorazny plat je vyrok hodny ...hm, povedzme menej inteligentneho cloveka, neznizuj sa tam. |
hodny Hranola, po poslednom roku a pol uz tieto slova nikdy nebudu nikoho pripominat viac |
|
| Návrat hore |
|
 |
Enduro3333 Medium Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 26.10.2004 Príspevky: 1064 Bydlisko: V hlbokom lese Karma: 
|
Zaslal: 29 Okt 2007, 8:45 Predmet: |
|
|
DSSky su podla mna iba čierna diera na peniaze iba s nejakou viziou že možno snad dostanem tie svoje peniaze spat aspon v tej hodnote v akej som ich tam vložil ....
Ked si chcem nasporit na dochodok tak si najdem nejaky vyhodny program u spolahlivej banky a tam si radsej budem prispievat ..... |
|
| Návrat hore |
|
 |
brm Hardcore addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 02.11.2005 Príspevky: 6402
Zaslal: 29 Okt 2007, 11:15 Predmet: |
|
|
Enduro3333.. asi toho veľa o DSSkách nevieš, lebo máš jedno, že či dáš peniaze do spoľahlivej banky alebo do DSSky.. aj tak za všetkými DSSkami sú normálne banky, resp. rôzne finančné inštitúcie, ktoré pôsobia na celom svete a nezaložil ich len tak niekto v garáži.
A tie peniaze, ktoré dávaš do DSSky, vôbec nemôžeš vybrať a dať ich do banky. Buď budú v DSS, kde máš ako-také úročenie.. v podstate ako v normálnej banke, alebo ich necháš v sociálnej poisťovni, kde máš úročenie................... bez komentára. Navyše DSSky máš oveľa lepšie zabezpečené a kontrolované ako normálne banky. |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Pohlavie:  Stav:  Založený: 01.08.2006 Príspevky: 2045
Zaslal: 29 Okt 2007, 13:28 Predmet: |
|
|
| ma ale pravdu v tom, ze o svoj dochodok sa musis postarat sam a nespoliehat sa kohokolvek cudzieho, ci uz je to DSS alebo Socialna poistovna. |
|
| Návrat hore |
|
 |
abstraktt Expert

Stav:  Založený: 31.08.2006 Príspevky: 182
|
| Návrat hore |
|
 |
nadl Light Star

Stav:  Založený: 06.09.2005 Príspevky: 266
Zaslal: 23 Nov 2007, 22:18 Predmet: Inteligencia |
|
|
| nehorazny plat je vyrok hodny ...hm, povedzme menej inteligentneho cloveka, neznizuj sa tam. |
Podľa teba ako sa meria iteligencia? Kaď si povieš svoj názor ta si menej inteligentný? BNG invest aHorizont Slovákia taktiež veľa slubov a následky si môžeš precítať ak o ních nevieš. Jenda špinavá pyramídova hra a miliardy sú preč. Podľa mňa sa DDs-ky neriadia: Kde vziať a nekradnuť  |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Light Professional

Pohlavie:  Stav:  Založený: 25.07.2006 Príspevky: 948 Bydlisko: california, los angeles Karma: 
|
Zaslal: 24 Nov 2007, 17:53 Predmet: |
|
|
.. tie vase vyroky niektore su fakt na porazku.. ked sa neviete k dss vyjadrit tak sa nevyjadrujte.. vyroky typu "podla mna je to blablabla.. horizont bla bla bla.. " su proste na pucu..
ano ano vsetci vas chcu oebat, svet je cierny, setci kradnu, kazdeho zaujimaju len vase poaniaze a ako ich vzat.. a jediny kto sa o vas postara je stat.. aj ked ten vas oebuje zo vsetkych najviac.. boh nejestvuje ... zivot nema zmysel.. svet je skazeny.. rovno sa zahrabte a mate po problemoch
take kecy sa uz nedaju pocuvat.. |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 28 Nov 2007, 10:29 Predmet: Re: Inteligencia |
|
|
Podľa teba ako sa meria iteligencia? Kaď si povieš svoj názor ta si menej inteligentný? BNG invest aHorizont Slovákia taktiež veľa slubov a následky si môžeš precítať ak o ních nevieš. Jenda špinavá pyramídova hra a miliardy sú preč. Podľa mňa sa DDs-ky neriadia: Kde vziať a nekradnuť  |
preco sem trepes nebankove subjekty? chytil si retoriku od Ficka? DSS maju licenciu, su pod dozorom NBS, v kazdom fonde su pravidla kam mozu investovat - konzervativny su cca len statne dlhopisy, teda obecne povazovane za velmi malo rizikove. Za nasimi DSS stoja multimiliardove korporacie s tradiciou a aktivami v radoch slovenskeho HDP. Teda klud.
Ina otazka je samozrejme, ci nejake sporenie par tisic mesacne bude za 30,40 rokov stacit na slusny zivot, to ale nikto predpovedat nevie. |
|
| Návrat hore |
|
 |
nadl Light Star

Stav:  Založený: 06.09.2005 Príspevky: 266
Zaslal: 07 Dec 2007, 21:36 Predmet: Re: Inteligencia |
|
|
preco sem trepes nebankove subjekty? chytil si retoriku od Ficka? DSS maju licenciu, su pod dozorom NBS, v kazdom fonde su pravidla kam mozu investovat - konzervativny su cca len statne dlhopisy, teda obecne povazovane za velmi malo rizikove. Za nasimi DSS stoja multimiliardove korporacie s tradiciou a aktivami v radoch slovenskeho HDP. Teda klud.
Ina otazka je samozrejme, ci nejake sporenie par tisic mesacne bude za 30,40 rokov stacit na slusny zivot, to ale nikto predpovedat nevie. |
V tom máš pravdu že ťa to nevytiahne z biedy tých par korún po 30.40 rokoch, pokial medzi časom ten pilier sa nepoloží ako možná iné pevnejšie bakové subiekty. Ja som len úvádzal príklad BNG a HS poznám osobne učastníka ktorý si tam vložil peniaze a prišiel 1,5 miliona, ak by si bol na jeho mieste možná by si si poopravil svoj názor !  |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Light Professional

|
Zaslal: 08 Dec 2007, 1:45 Predmet: Re: Inteligencia |
|
|
V tom máš pravdu že ťa to nevytiahne z biedy tých par korún po 30.40 rokoch, pokial medzi časom ten pilier sa nepoloží ako možná iné pevnejšie bakové subiekty. Ja som len úvádzal príklad BNG a HS poznám osobne učastníka ktorý si tam vložil peniaze a prišiel 1,5 miliona, ak by si bol na jeho mieste možná by si si poopravil svoj názor !  |
ano "cegevara".. nikomu a nicomu sa uz neda verit.. ani NBS.. ani vlade.. ANI VLADE.. navrhujem revoluciu.. musime mat vsetko pod NASOU kontrolou... inak nas vsetci natru.. chcu sa len na nas nabalit.. zmen me svet |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3861 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 08 Dec 2007, 1:47 Predmet: |
|
|
Joseph Stiglitz je profesor ekonómie na Columbijskej univerzite. V rokoch 1997 - 2000 pracoval ako hlavný ekonóm Svetovej banky. Z tejto funkcie bol podľa mnohých pozorovateľov donútený odísť za svoju otvorenú kritiku sesterskej inštitúcie, Medzinárodného menového fondu, a takzvaného „washingtonského konsenzu“ (neoliberalizmu). V roku 2001 sa stal nositeľom Nobelovej ceny za ekonómiu.
co nas mozno caka, a co nas mozno neminie. zeby sme jedneho dna dopadli tak ako nedavno argentina? dost bolo omacky, prejdime k veci: Prečo Amerika nechce dôchodkovú „reformu“ |
|
| Návrat hore |
|
 |
slay Light Professional

|
Zaslal: 08 Dec 2007, 3:00 Predmet: |
|
|
tento clanok je naozaj usmevny, fajn ze sa nezabudlo riadne zdoraznit kto je pan Stiglitz.. to hned odradi 90 percent mudrcov co by si chceli zafilozofovat.. potom uvedieme americku reformu.. teda pardonez moi.. len snahy a dohady o nu.. a nepriamo tym akoze umrtvujeme vynalozenu snahu byvalej vlady o dochodkovu reformu u nas.. co chyba tomuto clanku je vsak objektivita.. je jednostranny ... ale to je pri clankoch viac menej normalne.. takze sa pokusim aspon naznakom kontrovat..
za prve: v ekonomii je bezne ze na tu istu vec budu mat dvaja nositelia nobelovej ceny opacne nazory.. a este za nich aj dostanu nobelovu cenu.. tym chcem povedat.. ze ak by osadenstvo inak mysliacich patralo.. tak najde kopu porovnatelnych odbornikov ktori budu tvrdit opak..
za druhe: snahy o americku reformu z nasou sa nedaju tak pekne porovnavat.. lebo nestaci ze neaky vyssi princip je rovnaky.. americka ekonomika a nasa je neporovnatelna.. absolutne neporovnatelna.. socialny system a system odvodov a dani je tiez odlisny.. su to dve rozdielne veci.. a ani pripravovana reforma nie je uplne totozna s nasou...
za tretie: pan nositel nobelovej ceny.. pri vsetkej ucte k nemu a jeho znalostiam.. tvrdi ze novy system by nic neriesil.. a ze to pomaly ani nieje rozdiel.. .. no pri tomto.. chcem povedat...ze rozdiel medzi klasickym systemom a novym je asi ako medzi vianocnym stromcekom a palmou... v teoretickej rovine je to priam antagonisticky rozdiel..uznate predsa ze je rozdiel robit a sporit sam na seba a este aj investovat co multiplikacne pomaha ekonomike a trhu.. VS rozpravka ze zmensujuca sa produktivna trieda synov robi na svojich otcov.
zvysok argumentov je sitych na mieru amerike a nie nam.. je samozrejme ze realizacia reformy v USA je 100x narocnejsia ako u nas.. je samozrejme ze vlada sa penazi nechce vzdat ... a financne trhy citia prilezitost na svoje ozivenie.. je samozrejme ze loby funguje vsade a na oboch stranach.. skoda ze pan Stiglitz neprisiel okrem kritiky s lepsim riesenim ako je platanie dier stareho neudrzatelneho systemu .. a spoliehanie sa na "Ak" a "Keby".. |
|
| Návrat hore |
|
 |
krija Guru of Politics

Pohlavie:  Stav:  Založený: 29.01.2006 Príspevky: 3861 Bydlisko: my heaven is your hell Karma: 
|
Zaslal: 08 Dec 2007, 3:36 Predmet: |
|
|
ad za prve: nespominam si, ze by za tento nas system dostali kanik s miklosom nobelovu cenu. ak ano, tak ma opravte
ad za druhe: zasadovemu cloveku ide o princip. hladas nizsi princip? do coho investuju DSS tvoje prachy ak si v najrizikovejsom dochodkovom fonde???
americkej ekonomike sa najviac darilo v celej jej dosavadnej historii pocas prezidentovania B. Clintona . prave on mal v clanku jednu zaujimavu myslienku (asi si to necital cele). lenze ta nie je podla modrych spravna. lebo stat je podla modrych najhorsi hospodar. uz by bolo na case z vasej strany tuto vasu teoriu upresnit: slovenski zlodeji a okradaci vlastneho naroda su najhorsimi hospodarmi!!!
ad za tretie: tu si mal hladat ten "tvoj" princip. lebo je jedno ci som vystrety pod jedlickou alebo pod palmou, vianoce (stedry vecer) su vsade na Zemi 24.12. (bez ohladu na casovy posun) .
no a zaverom: "je samozrejme ze vlada sa penazi nechce vzdat" zaujimave, fakt! a co nasa vlada? byvala vlada?
// "ak" a "keby" lebo niekto ma v hlave dostatok vedomosti, aby nerobil z vlastnych spoluobcanov pokusnych kralikov! |
|
| Návrat hore |
|
 |
enter00 Guru wannabe

Zaslal: 08 Dec 2007, 10:46 Predmet: Re: Inteligencia |
|
|
nie, lebo taky kok**** aby som dal do BMG nejake peniaze som nebol nikdy. |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|