ak by som chcel budovat server, tak vyuzijem vyssie spominane sluzby (dydns, no-ip.info...) avsak uchylil by som sa k tomuto len pri domackych serveroch atd...mastermind napísal:verejna dynamicka ip je pi*ovina. naco mi je taka ipcka ked nemozem ani uvazovat o pevnom dns zazname? tvoj pc je pristupny z vonku ale stale pod inou ip... skus na niecom takom vybudovat nejaky server... proste hovadina...
ak budem robit kmercny server,alebo server firmy,tak budem od mojho ISP ziadat staticku verejnu IP, avsak to je uz samozrejmost.
ja mam v robote DSL od telecomu, moj router ma vzdy pri reboote inu IP, tato IP je vzdy verejna.
podla mna hlavny dovod,preco sa vyuzivaju dynamicke vrejne IP je ten,ze provider ma viac klientov ako moze pridelit IP adries. cize napriklad klientov ma 10000 ale rezervovanych aktivnych IP adries ma len 8000 tak ich prideluje dynamicky podla toho kto sa prihlasi. samozrejme treba mat aj nieco v rezerve,ale az do takej hlbky nepoznam svet ISP.
ja len tolko poznamenam,ze uzivatelia DLS mozu byt radi,ze ich router dostava verejnu IP. aspon si mozu forwardnut urcity port, ktory potrebuju na svoj PC.