E8400 na 4.0 ghz
-
rufus59
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
Ahojte mám menší problém čítal som tento topic o taktovaní pozrel som sa na svoju E8400 a som zistil, že je asi zle nastavená alebo čo. Lebo beží iba na 2.0 Ghz nastavená je 6x 333 Mhz keď som to zvýšil na 9x333 pc sa zapola po chvíľke sa mi reštartoval. Chladič Artic Cooler freezer 7 prikladám screen
-
GIGABYTE
King
Všetko daj tak ako bolo.. Ak chceš mať neustále 3,0GHz bež do biosu a Intel SpeedStep daj na disable.. Ide o šetriacu funkciu.. tj. Ak nieje potrebné zníži sa násobič, tým sa zníži aj frekvencia a klesne hodnota napätia. 
Do taktovania sa zatial nepúšťaj, pretože ak by si aspoň niečo o tom vedel vieš kde je pes zakopaný.
Do taktovania sa zatial nepúšťaj, pretože ak by si aspoň niečo o tom vedel vieš kde je pes zakopaný.
Re: E8400 na 4.0 ghz
Vedeli by ste mi poradiť jak by som z tohto vyžmíkal čo najlepší výkon?
Napätie som nechal na automatiku, s ramkamy som tiež nič nerobil..Len som jednoducho zmenil FSB na 388..
Skúšal som aj 400 ale už mi cez orthos vyhodilo chybu..možno bola chyba v malom napätí ale moc sa do toho nevyznám tak som to nechcel dosrať..
Aktuálne nastavenie som testoval cez orthos , OCCT ...Teploty sledujem cez Core Temp..v idle 44,35 ..v burne malo prve jadro do 60 stupňov..to je podla mňa dosť na to že mám AC Freezer 7 Pro...
Pýtam sa pre to lebo mám taký pocit že toto nebude najlepšie nastavenie...a ešte jak je to s Ram ? ..FSB:DRAM mam 1:1 takže to beží na 388..
//autoeditácia príspevku (19 Mar 2010, 15:27)
nikto nic?
Napätie som nechal na automatiku, s ramkamy som tiež nič nerobil..Len som jednoducho zmenil FSB na 388..
Skúšal som aj 400 ale už mi cez orthos vyhodilo chybu..možno bola chyba v malom napätí ale moc sa do toho nevyznám tak som to nechcel dosrať..
Aktuálne nastavenie som testoval cez orthos , OCCT ...Teploty sledujem cez Core Temp..v idle 44,35 ..v burne malo prve jadro do 60 stupňov..to je podla mňa dosť na to že mám AC Freezer 7 Pro...
Pýtam sa pre to lebo mám taký pocit že toto nebude najlepšie nastavenie...a ešte jak je to s Ram ? ..FSB:DRAM mam 1:1 takže to beží na 388..
//autoeditácia príspevku (19 Mar 2010, 15:27)
nikto nic?
Pozeram ze mas rovnaku dosku ako ja, ja som sa so svojim E8400 dostal bez problemov az na 4.4Ghz. Reviziu CPU mas C0, ktora sa tazsie taktuje, resp. potrebuje viac Vcore. Ake mas napätie v zatazi?
napisem ti moje nastavenia s E8400(E0) sice je to s MB ASUS P5Q PRO ale aspon sa budes mat coho "chytit"
JumperFree Configuration Settings:
AI Overclock tuner: Manual
CPU Ratio Setting: 9
FSB Strap to North Bridge: AUTO
FSB Frequency: 460
PCI-E Frequency: 101
FSB Strab to NB: 333
DRAM Frequency: 920
DRAM Timing Control: Manual
1st Information :
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 12
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time: 40
Write Recovery Time: AUTO
Read to Precharge Time: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: AUTO
MEM. OC Charger: Enabled
AI Clock Twister: AUTO
AI Transaction Booster: AUTO
CPU Voltage: 1.32500V
CPU GTL Voltage Reference:0.63x
CPU PLL Voltage: 1.56V
FSB Termination Voltage: Auto
DRAM Voltage: 2.0
NB Voltage: 1.12V
SBridge Voltage: 1.20V
PCIE SATA Voltage: 1.50V
Load Line Calibration: Disabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew : Normal
NB Clock Skew : Normal
CPU Margin Enhancement : Optimized
Advance CPU Settings:
C1E Suppport: Enabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel® Virtualization Tech: Enabled
CPU TM Function: Enabled
Execute Disable Bit: Enabled
JumperFree Configuration Settings:
AI Overclock tuner: Manual
FSB Strap to North Bridge: AUTO
FSB Frequency: 460
PCI-E Frequency: 101
FSB Strab to NB: 333
DRAM Frequency: 920
DRAM Timing Control: Manual
1st Information :
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 12
RAS# to RAS# Delay : AUTO
Row Refresh Cycle Time: 40
Write Recovery Time: AUTO
Read to Precharge Time: AUTO
DRAM Static Read Control: Disabled
DRAM Read Training: AUTO
MEM. OC Charger: Enabled
AI Clock Twister: AUTO
AI Transaction Booster: AUTO
CPU Voltage: 1.32500V
CPU GTL Voltage Reference:0.63x
CPU PLL Voltage: 1.56V
FSB Termination Voltage: Auto
DRAM Voltage: 2.0
NB Voltage: 1.12V
SBridge Voltage: 1.20V
PCIE SATA Voltage: 1.50V
Load Line Calibration: Disabled
CPU Spread Spectrum: Disabled
PCIE Spread Spectrum: Disabled
CPU Clock Skew : Normal
NB Clock Skew : Normal
CPU Margin Enhancement : Optimized
Advance CPU Settings:
C1E Suppport: Enabled
Max CPUID Value Limit: Disabled
Intel® Virtualization Tech: Enabled
CPU TM Function: Enabled
Execute Disable Bit: Enabled
Možno 3 týždne dozadu som menil pastu v dojme že mi to pomôže..
Našiel som nejakú doma čo som použil na grafiku keď som montoval Accelero..
Avšak momentálne bežím na default hodnotách a v záťaži pvé jadro dosahuje teplotu 64c a druhé 56..
Chladič je AC freezer 7 Pro..za to všetko môže tá pasta?
Našiel som nejakú doma čo som použil na grafiku keď som montoval Accelero..
Avšak momentálne bežím na default hodnotách a v záťaži pvé jadro dosahuje teplotu 64c a druhé 56..
Chladič je AC freezer 7 Pro..za to všetko môže tá pasta?
no to neviem ale je to mozne, ja pouzivam chladic SCYTHE KAMA CROSS + pastu AC MX-2 + Noctua fan na 430rpm a v zatazi (cpu s OC na 4150Mhz) má najteplejsie jadro do 61 stupnov
Ahojte moze mi niekto pomoct pretaktovat moju E8400 na stabiln ufrekvenciu?
Moja zostava je MB: Asus striker II Formula,E8400,Vodne chladenie.DDR2 800Mhz
vo Formuli uz mam moznost automaticky pretaktovat o 20% takze na 3,6GHz mi to ide v pohode ale chcel by som viac
Moja zostava je MB: Asus striker II Formula,E8400,Vodne chladenie.DDR2 800Mhz
vo Formuli uz mam moznost automaticky pretaktovat o 20% takze na 3,6GHz mi to ide v pohode ale chcel by som viac
Kedze E8400 pouzivam tiez, tak by ma zaujimalo, co tym ziskas, ze mas viac ako 3GHz, lebo ja nejako neviem vyuzit ani tolko. Skor viac jadier by som dnes vyuzil, ako 4GHz
Ci ide len o to cislo?
zapni GTA4 a aj 4,5Ghz bude dobrych
, ale inak tych 3,6Ghz bohato staci
takze to vyuzijes pri jednej slabo optimalizovanej hre a kvoli tomu si to chces pretaktovat cim si znizujes zivotnost a zvysujes spotrebu skoro o polovicu?
skvor by si mal porozmyslat o novej grafickej karte
dufam ze to nepises mne lebo ja sa tu nic nepytam iba odpovedam a radim ja mam max. stabilny rekord na vzduchu 4,7GHZ
heh s tou zivotnostou to nemyslis vazne
ci cpu vydrzi 25 alebo 20 rokov je uplne jedno pretoze potom sa aj tak vyhodi kedze bude zastaraly
jo a spotrebu tu mam akurat tak vies kde
+moj Enermax Modu82+ 625W si s tym hravo poradi
jo a spotrebu tu mam akurat tak vies kde
-
lollo
Professional
patro16 napísal:dufam ze to nepises mne lebo ja sa tu nic nepytam iba odpovedam a radim ja mam max. stabilny rekord na vzduchu 4,7GHZ
heh s tou zivotnostou to nemyslis vazne
ci cpu vydrzi 25 alebo 20 rokov je uplne jedno pretoze potom sa aj tak vyhodi kedze bude zastaraly
jo a spotrebu tu mam akurat tak vies kde+moj Enermax Modu82+ 625W si s tym hravo poradi
jj a potom ze preco mas take teplo v izbe
nemam nejake extremne velke teplo kedze byvam v RD na dedine a okolo su lesy, max. tak do tych 27-8st. ale to ked je vonku na slnku tych 40st. prip. viac inak bezne v lete mam tych cca 24st., no neviem si predstavit ako mozu prezivat leto ty co ziju v betonovych dzungliach 
cavte, kupil som si novy cpu e8400 a ked zapnem cpu-z tak mi ukazuje ze mi procesor beží na 2000Mhz pritom by mal ist na 3000. Prikladam obrazok a potreboval by som poradit ako by som to mohol zmenit, aby mi siel na 3000Mhz.
zakladna doska je Gigabyte P35-DS4 a v biose mam nastaveny multiplier na 9x
a ked som dlhsie sledoval cpu-z , tak tam obcas predkakuje z 9x na 6x a ja by som to potreboval nastavit tak, aby to bolo furt na 9x, dik.
zakladna doska je Gigabyte P35-DS4 a v biose mam nastaveny multiplier na 9x
a ked som dlhsie sledoval cpu-z , tak tam obcas predkakuje z 9x na 6x a ja by som to potreboval nastavit tak, aby to bolo furt na 9x, dik.
Zapni nejakú náročnejšiu aplikáciu, (napr. rozbaluj niečo Winrarom) a pozri CPU-Z ešte raz. Mal by sa prehodiť na 3GHz (podľa zaťaženia). V BIOSe máš zrejme zapnutý nejaký šetriaci mód.
mas pravdu, ked som zapal hru tak to bolo 3000Mhz, ale inac nevies ako sa vola ta setriaca blbost? 
To neviem, mám AMD. Možno Intel SpeedStep. Skús to vypnúť v BIOSe.
Nech sa paci kochajte sa Krasou Jednojadroveho semprona pracujuceho na Frekvencii 4.0 Ghz