uvazoval som dokonca aj zeby som to vyhnal ten moj CPU na 4200 Mhz bpo teraz beham znova na 4000 Mhz s nastavenim:
FSB strap:400 Mhz
Ratio:9.0
FSB Bus:444 Mhz
NB Voltage:1.40 V
Load-Line Calibration:Enabled
NB Spread Spectrum:Disabled
PCI-E Spread spectrum:Disabled
CPU Core Voltage:1.4500 V
RAM Fequency:888 Mhz
ale akonahle som isiel co i len o par Mhz vysie uz sa ho nedalo udrzat stabilny ani za neviem co predpokladam ze jadro by uz chcelo viacej voltov ale nad 1.45 V nepojdem ani keby co bolo pretoze som sa docital ze pre 45nm cipy to je uz riziko..ibaze ma dost zaraza jedna vec anetusim v com by mohol byt problem..
Ide o to ze v OCCT mi test prebehne s nastavenim na large data set a priority High bez problemov Test Prvy..a ten druhy s nazvom LinPack ani za milion ho prejst stabilne neviem v com by to mohlo byt a dokonca ani neviem co konretne tento typ testu testuje..ci to nahodou niesu pamäte..
//autoeditácia príspevku ( 30 Oct 2009, 16:22 )
skus zmenit Strap na 400 ak mas nastavene na 333
//autoeditácia príspevku ( 30 Oct 2009, 16:29 )
a inak ešte pre tých čo by sa chceli o taktvaní dozvediet viacej pre Intel procesory tak si prečitajte toto:
http://www.pretaktovanie.sk/phpBB3/view ... 34&t=45710
mNe osobne to velmi pmohlo pretože autor toho textu to podáva veľmi lopatisticky a zrozumitelne aj pre menej zdatných
//autoeditácia príspevku ( 12 Dec 2009, 14:27 )
@ndrejko napísal:ludia poradte mi čo mam spraviť moja E8400 mi mrzne už pri 3,5GHz. dosku mam P5N-D a čo sa tika toho taktovania nepomaha ani zvišene napetie na 1,35V. všet ko som si nastavil ako to tu popisoval Dekarbon ale nič s toho
skusil by som ist s napätim ešte vyššie kebo môžeš mať inu reviziu jadra procasora iny stepping ako mam ja takze je mozne ze potrebuje ten tvoj procesor vyssie napätie skus zvyšit na 1.43 V az 1.45 sice su to uz hraničné hodnoty ale nad ne nechod!! len prosim ta nezvysuj to narazovo..teda skokom postupne a testuj
pretoze je vysoke riziko ze si to môžeš odpaliť ale zas zavisi aj od dosky zdroja a tak dalej