|
|
|
| Autor |
Správa |
aladdin Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.10.2006 Príspevky: 25 Bydlisko: Local whorehouse Karma: 
|
Zaslal: 02 Apr 2007, 19:59 Predmet: Edinburgh Skotsko za pracou. Poradi dakto? |
|
|
Caute vsetci
Zaciatkom septembra by som mal vycestovat do Edinburghu ale este som takto nikde vonku nebol tak mam zopar zakladnych otazok.
1 Ako sa tam da lepsie dostat? Autobusom alebo lietadlom?
2 Kolko by stalo cestovne?
3 Ako si najlahsie zohnat ubytovanie?
4 Kolko si mam zobrat so sebou penazi?
5 Co vsetko potrebujem aby som sa tam mohol zamestnat?
Dufam ze sa najde niekto co miporadi co a ako.
Kazda rada dobra
Dakujem.  |
|
| Návrat hore |
|
 |
P3Bo King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 30.08.2006 Príspevky: 1661 Bydlisko: Svidník Ghetto Karma: 
|
Zaslal: 02 Apr 2007, 20:25 Predmet: |
|
|
| ty tam ides iba tak naslepo alebo mas vyhliadnutu uz nejaku pracu? |
|
| Návrat hore |
|
 |
aladdin Amateur

Pohlavie:  Stav:  Založený: 13.10.2006 Príspevky: 25 Bydlisko: Local whorehouse Karma: 
|
Zaslal: 02 Apr 2007, 21:56 Predmet: |
|
|
Idem tam na nahodu s tym ze by som tam do dvoch tyzdnov zobral hocico a az potom by som si zacal viac vyberat. |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kibo Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.09.2005 Príspevky: 4002 Bydlisko: Blava, ne? Karma: 
|
Zaslal: 02 Apr 2007, 22:01 Predmet: |
|
|
nechcem ta znepokojovat, kamoska je v irsku, vie po anglicky a pol roka bola bez prace, byvala u rodiny a raz za cas mala iba daku fusku, ja som bol v UK a mesiac som bol bez roboty. ale je to aj o stasti.
inac dake odpovede:
1, ja osobne som chodil lietadlom, autobusom je to lacnejsie, ale ja pri mojom vzraste by som odumieral uz po 6 hod, len do UK trva cesta autobusom cca 23hod, lietadlom max 2hod, nepriplatil by si si?
2, letecky do irska sa da s ryanairom za cca 5000 sk, ale zalezi aj od akcie a cim skor si kupis letenku, tym ta vyjde lacnejsie. ja som mal stastie a na poslednu chvilu som kupoval tri dni pred odletom a vysla ma lacnejsie ako ked som si ju rezervoval niekolko tyzdnov dopredu
3, tak da sa aj cez net popozerat, pripadne sa popytat dakych znamych na nete, prestuduj si londyn.sk, tam je strasna kopa uzitocnych rad
4, mnozstvo financii zalezi podla toho na ako dlho tam chces ist, treba pocitat, ze najomne a strava su drahe, vacsinou chcu pri podpisani zmluvy o prenajme bytu depozit, vyplatit najom dopredu, a stael nemas robotu, takze budes potrebovat dost penazi. my sme mali prenajaty len byt, depozit bol 260 libier, najomne 110 na tyzden a zmluva bola na pol roka (co je zauzivane minimum), takze velke peniaze...
5, na zamestnanie potrebujes daky dokklad, pas majlepsie, daku znalost anglictiny, ak vies aspon trochu spikovat, pracu si najdes, ale necakaj zazraky, vacsinou su to fabriky, pomocna sila v kuchyni, umyvac riadu, upratovac, ale su aj stastnejsi co nasli fajn work bez znalosti jazyka, ale je ich pomenej...
myslim, ze ta stranka londyn.sk pripadne londyn.cz ti pomoze najviac, pisu tam ludia co ziju v uk a irsku |
|
| Návrat hore |
|
 |
aladdin Amateur

|
Zaslal: 02 Apr 2007, 22:59 Predmet: |
|
|
Jasne ze zalezi na stasti ale uz som videl aj dost uplne retardovanych ludi co si tam nasli robotu
110 na tyzden? Na co sluzi vlastne ten depozit?
Kolko je tam minimalna tyzdenna mzda? |
|
| Návrat hore |
|
 |
Kibo Addict

Pohlavie:  Stav:  Založený: 11.09.2005 Príspevky: 4002 Bydlisko: Blava, ne? Karma: 
|
Zaslal: 02 Apr 2007, 23:16 Predmet: |
|
|
| a to sme mali este lacne ubytko, najomne je tam drahe ako slak, depozit mas zalohu, nieco ako poistka pre majitela, ak podpises zmluvu na povedzme pol roka a odides skor, nemusi ti nic vratit, ak vrati, je to len jeho dobra vola, neviem ako v irsku, ale v UK je min mzda 5,35 libier na hod |
|
| Návrat hore |
|
 |
MS FRANKY King

Pohlavie:  Stav:  Založený: 04.01.2005 Príspevky: 1847 Bydlisko: Stromwind-druha budova vľ Karma: 
|
Zaslal: 03 Apr 2007, 8:24 Predmet: |
|
|
| Kibo napísal: |
| a to sme mali este lacne ubytko, najomne je tam drahe ako slak, depozit mas zalohu, nieco ako poistka pre majitela, ak podpises zmluvu na povedzme pol roka a odides skor, nemusi ti nic vratit, ak vrati, je to len jeho dobra vola, neviem ako v irsku, ale v UK je min mzda 5,35 libier na hod |
Takže na tích 260 libier depozitu sa ťažko zarába
Predpokladám že tam slovákov do výhodnejších pozícií nepúšťajú (manažér, IT technik a pod.)
btw. ten lodyn.sk hostuje u dajakého shit webhostera pretože má traffic na prenos alebo skôr záťaž stránky nesmie prekročiť isté percento. |
|
| Návrat hore |
|
 |
poharvody Light Star

Pohlavie:  Stav:  Založený: 21.03.2007 Príspevky: 233
Zaslal: 03 Apr 2007, 12:18 Predmet: |
|
|
| ja som bola pred dvoma rokmi v edaci na mesiac...pozval ma tam byvaly lektor anglictiny(inak strasny mumak tak kus som sa bala) tak som sla aj s troma kamosmi....najprv to bolo tak ze sme mali robit v nejakej take-away restike ale nic z toho nebolo a nakoniec po 4 dnoch strasneho hladania prace sme si nasli nieco na farme(v Perthe co je ja neviem uz kolko km od edaca)a zbierali sme jahody a maliny.makacka strasna bola a aj prachy stali za prt ale super zazitky sranda bola a tak....za 3 tyzdne makania som zarobila okolo 140 libier a minula tiez tak nejakko...ale boli tam aj taky co za den zarobili 30libier ale to taky rusy makaci co podvadzali:)vtedy som si hovorila ze uz nikdy nepojdem takto robit ale tento rok idem zase no s priatelom do irska...ale skotsko je skvele!!!!inak potom potrebujes si zamenit kese z libier anglickych na pond sterling co su skotske...vsetko je tam drahe ale da sa aj setrit ked zijes na tesco chlebe a tesco nutele ako sme my zili:)nemas tam vobec nikoho? |
|
| Návrat hore |
|
 |
aladdin Amateur

|
Zaslal: 03 Apr 2007, 13:54 Predmet: |
|
|
Idem tam s niekym kto tam uz bol a ma tam svojich ludi a prvy mesiac mam zostat s nimi kym sa tam rozhliadnem a potom uvidim co a ako.
ked si tam zozeniem robotu do dvoch tyzdnov tak uz to bude uplne v pohode. Kolko je na nase ta jedna libra sterling? A s tym tesco chlebom to je uplna samozrejmost ved uz teraz zerem suchy chleba aby som naskrabal tuke na letenku a prvy mesiac  |
|
| Návrat hore |
|
 |
poharvody Light Star

Zaslal: 03 Apr 2007, 16:49 Predmet: |
|
|
to mas take iste ako jedna libra anglicka...ale tusim by to malo platit aj tam nam ten geco povedal ze si mame zamenit na letisku v anglicku na skotske...to mas 1:1...no my sme si tam pracu aj skor nasli ale sme boli este taki blbi ze sme chceli robit 4spolu tak take v tych indyckych restikach a obchodoch nic nebolo pre 4 naraz...a hladali sme aj v nedalekom Musselburgh,pretoze tam v edaci boli vtedy tie utoky ci ky das...mas tam nejakych znamych slovakov? to odkial su?myslim mesto v sr...ta farma je tiez v pohode...fakt ak tam ides na dlhsiu dobu(niketori sli aj na 6 mesiacov) tak sa da zarobit ak zgrlosis:)a tam su sami slovaci,sefka je ceska,sami cesi,rusy,poliaci a tak... |
|
| Návrat hore |
|
 |
aladdin Amateur

|
Zaslal: 03 Apr 2007, 17:02 Predmet: |
|
|
No ja tam nepoznam nikoho preto mam kontaktnu osobu ale ze ked sa zlozim na najom tak ma zoberu lebo maju tam este volno. Kamarad bol tiez niekde v SCO ale nevedel jazyk a dostal sa tiez iba na farmu s nejakymi poliakmi bol tam 6 mesiacov a domov si doniesol 10 tisic
Tam dostal plat za nazbierane kosiky a ne za hod. Uplne sa zapalil. Ked mi niekto napise zivotopis tak urcite zozeniem nieco v sklade za normal. mzdu. |
|
| Návrat hore |
|
 |
poharvody Light Star

Zaslal: 03 Apr 2007, 17:10 Predmet: |
|
|
| nj na famrach platia podla bedniciek a nie podla hodin to je shit bo niekedy tak makas ako blbec aj 4 hodiny a zarobis 4 libry...tak ja som jazyk ovladala ale v edaci skoro nic nieje!! stare o nicom mesto,celkom pekne ale no...a ty si nevies napisat zivotopis sam? jazyk tam fakt potrebujes:) |
|
| Návrat hore |
|
 |
aladdin Amateur

|
Zaslal: 03 Apr 2007, 18:22 Predmet: |
|
|
Na ten zivotopis si asi zozeniem niekoho nech mi to napise a ulozim si to tak aby som ho mohol posielat mailom. ale stym pohovorom no neviem Mam este par mesiacov na to aby som sa naucil aspon zaklady. Ostatne uz vybavym pred odletom. |
|
| Návrat hore |
|
 |
poharvody Light Star

Zaslal: 03 Apr 2007, 18:46 Predmet: |
|
|
jooooj tak ti zelam vela stastia:)ja sa jazyk ucim uz 10rokov:) dufam ze si nieco najdes a dobre zarobis:)ze ked prides domov tak ti libry budu vypadavat z vreciek  |
|
| Návrat hore |
|
 |
aladdin Amateur

|
Zaslal: 03 Apr 2007, 19:27 Predmet: |
|
|
Dakujem to stastie budem kazdopadne potrebovat a aj ja tebe zelam nech ti vsetko vychadza
a ani sa nemusim topit v librach uplne bude stacit ked to pociti moj ucet.
btw: Ja sa ucim ang. tiez 10 rokov ale asi nejsom moc nadany  |
|
| Návrat hore |
|
 |
|
|  |
|
|
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre Nemôžete hlasovať v tomto fóre Nemôžete pripájať súbory do tohto fóra Môžete sťahovať súbory v tomto fóre
|